Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Amatieris un atsaucīgs darbadevējs: Petkum pirms došanās uz izlasi bija jāprasa atļauja

Agris Suveizda

Amatieris un atsaucīgs darbadevējs: Petkum pirms došanās uz izlasi bija jāprasa atļauja
Reinis Petkus
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Viens no Latvijas hokeja izlases kandidātiem Reinis Petkus valstsvienībai pievienojies pēc tam, kad viņam bijušas veiksmīgas pārrunas ar darbadevēju, jo viņš nav profesionāls hokejists un ikdienā strādā, aģentūrai LETA atklāja sportists.

22 gadus vecais Petkus šajā pavasarī "Zemgales"/LLU sastāvā kļuva par Latvijas vicečempionu. Tiesa, viņš nav profesionāls hokejists un ikdienā strādā pilna servisa apsaimniekošanas pakalpojumu sniedzējā "Hagberg", kur viņš ir iepirkuma speciālista asistents. Petkus izsaukumu uz izlasi raksturoja kā pārsteigumu, turklāt vārtsargs kopā ar valstsvienību ir devies uz Norvēģiju, kur tās rindās piedalīsies piektdien un sestdien gaidāmajās pārbaudes spēlēs pret vietējo komandu.

"Protams, izsaukums uz izlasi man bija liels pārsteigums. Saņēmu to dienas vidū, tas bija kas negaidīts. Kas tāds ir ļoti liels gandarījums katra hokejista dzīvē," izteicās Petkus, kurš pret norvēģiem varētu piedzīvot debiju izlasē. "Sākumā gan mana pievienošanās izlasei bija jāizrunā ar darbu. Mana darbavieta ir pretimnākoša, tāpēc jau laikus zināju, ka nebūs nekādu šķēršļu. Viņi arī ir ļoti priecīgi, ka man ir iespēja būt valstsvienībā."

"Pēc pirmajiem izlases treniņiem uzreiz redzams, ka spēlētāju individuālā meistarība šeit ir krietni augstāka nekā Virslīgā. Izpildījums ir citāds, tāpēc ir jāpierod. Vēl nejūtos kā zivs ūdenī. Metieni ir kvalitatīvāki, un ir citi ātrumi, bet tās ir nianses, pie kurām laika gaitā var pierast. Tas nav nekas pārsteidzošs," sacīja Petkus. "Zemgales"/LLU vārtsargs arī uzsvēra, ka iespaids par Latvijas izlases galveno treneri Bobu Hārtliju viņam izveidojies tas labākais. "Prieks atrasties ar viņu vienā komandā. Nenoliedzami daudz ko varēšu iemācīties," priecīgs bija Petkus. "Esmu ļoti gandarīts, ka varu ar izlasi doties uz Norvēģiju. Man tas ir liels gods."

Uz Norvēģiju valstsvienība devusies ar diviem vārtsargiem - bez Petkus ir arī čempionu "Kurbadu" pārstāvošais Uldis Čalpa, kurš tika nosaukts par "Optibet" Hokeja līgas (OHL) finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Petkus regulārajā čempionātā "Zemgale"/LLU vārtus sargāja 15 spēlēs, vidēji ielaižot 3,10 vārtus un atvairot 91,41% metienu, bet izslēgšanas turnīra sešos mačos viņa kontā caurmērā 2,51 ripa un 92,42% atvairīti metieni.

Pasaules čempionāts 4.maijā sāksies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

Izmantotie resursi:
LETA

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Kā Tev iet, Bērziņ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-04-05 15:11, pirms 6 gadiem
Ka tik turpinājumā nav jāprasa atļauja uzturēties izlasē vēl ilgāk.

  -1 [+] [-]

, 2018-04-05 15:13, pirms 6 gadiem
vai tad nav viņš pusprofesionālis , kurš pelna naudu gan ar hoķa spēlēšanu , gan strādā oficiālā darba vietā?

  +2 [+] [-]

, 2018-04-05 15:25, pirms 6 gadiem
Reiz runāju ar vienu Latvijā labi pazīstamu hokejistu, šobrīd jau treneri, kurš teica, ka Latvijas cēmpionāta pat talantīgākajiem spēlētājiem ir grūti tikt izlasē, jo viņi lielākoties ir pusamatieti, un nav spējīgi viena koncentrēta turnīra garumā uzturēt sevi tādā fiziskajā formā, lai izturētu tos tempus un tiktu galā ar pretinieku meistarību. Petkus apliecina šo vārdu patiesumu.

  +5 [+] [-]

, 2018-04-05 15:52, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Nesen vēl ieņirdzām par Gibraltāriem un Andorām
vēl pirms gadiem 10-15 puse no Dānijas izlases bija tādi paši pusprofesionāļi...

  +7 [+] [-]

, 2018-04-05 16:10, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Nesen vēl ieņirdzām par Gibraltāriem un Andorām
Tas ir kas tāds par ko jāņirdz?

  +3 [+] [-]

, 2018-04-05 16:13, pirms 6 gadiem
Pandora rakstīja: Reiz runāju ar vienu Latvijā labi pazīstamu hokejistu, šobrīd jau treneri, kurš teica, ka Latvijas cēmpionāta pat talantīgākajiem spēlētājiem ir grūti tikt izlasē, jo viņi lielākoties ir pusamatieti, un nav spējīgi viena koncentrēta turnīra garumā uzturēt sevi tādā fiziskajā formā, lai izturētu tos tempus un tiktu galā ar pretinieku meistarību. Petkus apliecina šo vārdu patiesumu.
Loģiski. Tā ir realitāte, kuru bieži vien nesaprot tie, kuri brēc, kāpēc izlasē neņem no LČ.

     [+] [-]

, 2018-04-05 16:39, pirms 6 gadiem
Saucās "dadzīvojām"..... pusamatieri jau spēlē izlasē....

  +1 [+] [-]

, 2018-04-05 16:42, pirms 6 gadiem
als rakstīja: Saucās "dadzīvojām"..... pusamatieri jau spēlē izlasē....
Un tas pie situācijas, kad mums tik daudz labu vārtsargu nav bijis ļoti sen

     [+] [-]

, 2018-04-05 16:43, pirms 6 gadiem
būtu dīvaini, ja šis teiktu, ka viss ir kā ohl

  +2 [+] [-]

, 2018-04-05 16:44, pirms 6 gadiem
dobrecovs rakstīja: Un tas pie situācijas, kad mums tik daudz labu vārtsargu nav bijis ļoti sen
Smejies vai ne, bet tas ir paradokss! Divi pusprofi izlases kastē braucienam uz Norvēģiju....

     [+] [-]

, 2018-04-05 16:47, pirms 6 gadiem
als rakstīja: Smejies vai ne, bet tas ir paradokss! Divi pusprofi izlases kastē braucienam uz Norvēģiju....
būtu vismaz tas leiša dublieris no rd

  +5 [+] [-]

, 2018-04-05 16:49, pirms 6 gadiem
als rakstīja: Smejies vai ne, bet tas ir paradokss! Divi pusprofi izlases kastē braucienam uz Norvēģiju....
Ja Eksels būtu izsaucis "profus" Jučeru, Raitumu, Auziņu vai Muštuku diži būtu šie spēcīgāki par OHL varotčikiem? ka tik vēl sliktāki nebūtu...
p.s. Raitums pagājušā sezonā Kurbadā amatieroja starp citu

  +1 [+] [-]

, 2018-04-05 17:40, pirms 6 gadiem
als rakstīja: Smejies vai ne, bet tas ir paradokss! Divi pusprofi izlases kastē braucienam uz Norvēģiju....
un? atceries, kā Cimmermanis nostāvēja novembrī pret Slovēnijas olimpisko sastāvu: EIHC Championships | Pointstreak Stats .

  +2 [+] [-]

, 2018-04-05 18:04, pirms 6 gadiem
Man baigais prieks par čaļiem!! Tā ir nenoliedzama pieredze būt kopā ar izlasi! Lēnām, soli pa solim ir jāatīstās visiem. Gan Virslīgas čempim utt!
Pieredze neapsverama!!

  +1 [+] [-]

, 2018-04-05 19:59, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: Ja Eksels būtu izsaucis "profus" Jučeru, Raitumu, Auziņu vai Muštuku diži būtu šie spēcīgāki par OHL varotčikiem? ka tik vēl sliktāki nebūtu...
p.s. Raitums pagājušā sezonā Kurbadā amatieroja starp citu
Nu Jučers, Raitums vai Muštuks vismaz ir profi, trenējas regulāri atšķirībā no šiem čaļiem, kur viens izskatās, ka spēlē tīrā prieka pēc un naudu pelna citur. Nepārproti es arī būtu priecīgs, ja ar laiku izlasē parādītos čaļi no vietājā čempja un vietējais čempis būtu vismaz agrākā BAČ vai slovāku čempja līmenī. Vietējas čempis ir jāceļ, bet kamēr tur spēlē amatieri vai pusprofi un līmenis čempim ir tāds kāds ir, jo čali tomēr liela daļa naudu pelna citur vai pelna arī vēl citur un netrenējas profu režīmā, tikmēr viņiem izlasē nav īsti ko darīt pat uz pārbaudes spēlēm... protams tas ir tikai mans subjektīvais viedoklis varbūt(acīmredzot) Hartlijs domā savādāk. Viņš patreiz ir boss, es tik "mutes bajārs"!

  -2 [+] [-]

, 2018-04-05 20:08, pirms 6 gadiem
Abrags rakstīja: vēl pirms gadiem 10-15 puse no Dānijas izlases bija tādi paši pusprofesionāļi...
Jā pirms 10 gadiem mēs pat nedomājām, ka izlasē būs amatieri. Tagad katru gadu ar vien tuvāk.

  -2 [+] [-]

, 2018-04-05 20:10, pirms 6 gadiem
als rakstīja: Smejies vai ne, bet tas ir paradokss! Divi pusprofi izlases kastē braucienam uz Norvēģiju....
2? Es tur redzu krietni vairāk. Sāksim jau ar veterāniem Cipuļiem. Tie nu nav vairs profi.