Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Igvains ar diviem vārtiem satriec "Napoli" izredzes, "Juventus" iekļūst finālā

Rolands Eliņš

Igvains ar diviem vārtiem satriec "Napoli" izredzes, "Juventus" iekļūst finālā
Gonsalo Igvains
Foto: imago/Insidefoto/Scanpix

Itālijas kausa izcīņas finālā iekļuva Turīnas "Juventus", kas pirmajā mačā "Napoli" pieveica ar 2:0, bet šovakar zaudēja ar 2:3, uzvarot divu spēļu summā (4:3). Turīnai finālā pretim stāsies Romas "Lazio".

Pagājušajā vasarā skandalozi "Napoli" atstājušais argentīnietis Gonsalo Igvains, kurš tika pārdots "Juventus" par 90 miljoniem eiro, sezonas pirmajās trīs spēlēs pret savu bijušo komandu bija guvis divus vārtus. Šodien pirmajā puslaikā viņš izcēlās vēlreiz, ar negaidītu tālsitienu no 25 metriem trāpot apakšējā stūrī.

Igvains vārtu guvumu atzīmēja ļoti emocionāli un pēc komandas biedru apsveikumiem arī veltīja izteiksmīgu žestu un pāris dusmīgus vārdus tribīņu virzienā. Itālijas futbola žurnālisti norāda, ka viņš savu uzmanību veltījis nevienam citam kā "Napoli" prezidentam Aurelio de Laurentim, sakot viņam "Tā ir tava vaina!". Jāpiemin, ka vietējie līdzjutēji pamatīgi izsvilpa Igvainu jau iesildīšanās laikā un arī mača turpinājumā.

Mareks Hamšīks otrā puslaika sākumā pārspēja "Juventus" parasti otro vārtsargu Netu un atjaunoja niecīgas "Napoli" cerības, taču jau pēc sešām minūtēm atkal klāt bija Igvains un no soda laukuma vidus trieca vārtos Huana Kvadrado piespēlēto bumbu. Lai "Napoli" uzvarētu divu spēļu summā, viņiem mača pēdējā pusstundā bija nepieciešami četri vārti.

"Juventus" ar Netu vārtos un stabilajiem aizsargiem Bardzalji un Kjelīni rezervē gan ne tuvu neaizvadīja savu pārliecinošāko spēli. "Napoli" ar ļoti veiksmīgi uz maiņu nākušā Drīsa Mertensa (viņš iesita burtiski pāris sekundes pēc maiņas) un Lorenco Insinjes vārtu guvumu palīdzību spēja izraut uzvaru spēlē ar 3:2, taču ne visā pusfinālā, piekāpjoties divu spēļu summā ar 3:4.

"Juventus" finālā iekļuvusi trešo gadu pēc kārtas un 17. reizi kluba vēsturē, tādējādi atkārtojot "Roma" rekordu. "Juventus" abos iepriekšējos finālos uzvarēja un šogad tēmē uz trešo triumfu kausa izcīņā pēc kārtas, kamēr tās gaidāmā pretiniece "Lazio" ir seškārtēja kausa ieguvēja, pēdējoreiz to paveicot 2013. gadā.

     [+] [-]

, 2017-04-06 09:11, pirms 7 gadiem
Pirmā spēle bija 3-1...