Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Gudļevskim 16 atvairīti metieni un uzvara, Ševčenko 4 piespēles un 2.zvaigznes tituls

Andrejs Siliņš

Gudļevskim 16 atvairīti metieni un uzvara, Ševčenko 4 piespēles un 2.zvaigznes tituls
Kristers Gudļevskis
Foto: Jeremy Houghtaling, Bolt Prospects

Naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika Amerikas Hokeja līgā (AHL) pie panākuma tika Kristers Gudļevskis, atvairot 16 no 17 pretinieku izdarītajiem metieniem un ļaujot Sirakjūzu "Crunch" mājās ar rezultātu 2:1 apspēlēt Olbanī "Devils" vienību.

Neraugoties uz neveiksmīgo iepriekšējo maču, kad Kristers 24 minūtēs ielaida četras ripas un tika nomainīts, šoreiz latviešu vārtsargs atkal tika sūtīts sargāt Sirakjūzu cietoksni. To ieņemt vēlējās "play-off" zonas komanda no Olbanī, taču mājinieki bija labāki visas kaujas garumā. Pirmie gan vārtus guva "velni", otrās trešdaļas 12. minūtē vairākumā liekot pirmo un vienīgo reizi kapitulēt Gudļevskim.

Tās pašas trešdaļas izskaņā "Crunch" atjaunoja līdzsvaru uz tablo (1:1), bet pēdējās trešdaļas devītajā minūtē Evans Renkins pēc divkārtējā pasaules U20 čempionātu medaļnieka Artjoma Sergejeva piespēles guva uzvaras vārtus - 2:1. Kristera Gudļevska ieguldījums - 16 atvairīti metieni no 17.

21 gadu vecais Gudļevskis debijas sezonā Amerikas Hokeja līgā ir aizvadījis 33 spēles, atvairījis 90.4 % pretinieku metienu, kā arī vidēji mačā ielaidis 2.61 ripu.

Sirakjūzas "Crunch" ar 67 punktiem 69 spēlēs Austrumu konferencē ieņem 12. vietu 15 komandu konkurencē, savukārt Olbanī "Devils" ar 82 punktiem 69 mačos Austrumos atrodas septītajā pozīcijā.

ECHL tikmēr lielisku maču aizvadīja Latvijas aizsargs Ēriks Ševčenko, kurš Gvinetas "Gladiators" (#11 Austrumu konferencē, 61 punkts 69 spēlēs) pārliecinošajā uzvarā (7:3) pār Grīnvilas "Road Warriors" (#7 Austrumu konferencē, 81 punkts 67 spēlēs) atdeva četras rezultatīvas piespēles, divreiz meta pa vārtiem un nopelnīja pozitīvu koeficientu +3. Ševčenko tika atzīts par mača otro zvaigzni.

11 spēlēs "Gladiators" rindās Ševčenko ir guvis septiņus (0+7) punktus. Šajā sezonā Latvijas aizsargs ir spēlējis arī citos ECHL klubos (Sanfrancisko "Bulls" un Floridas "Everblades"), bet pirms pārcelšanās uz Ziemeļameriku cīnījās Tensbergas "Vikings" sastāvā Norvēģijā.

Kvebekas junioru hokeja līgā (QMJHL) ceturtdaļfinālu ar uzvaru sācis uzbrucējs Georgs Golovkovs un Dramondvilas "Voltigeurs", kas ar 4:3 pagarinājumā pārspēja Valdoras "Foreurs". Latvijas hokejista rēķinā rezultatīva piespēle, viens spēka paņēmiens un pozitīvs koeficients +1.

Tikmēr ceturtdaļfinālā otrajā mačā neveiksmi piedzīvoja uzbrucējs Ņikita Jevpalovs un Blenvilas-Buābriānas "Armada", kas ar 0:3 atzina Rimuskī "Oceanic" pārākumu. Jevpalovs izcēlās ar pieciem metieniem pa vārtiem, pieciem uzvarētiem iemetieniem (no deviņiem), vienu spēka paņēmienu un negatīvu koeficientu -1. Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuvis 2:0 "Oceanic" labā.

Savienoto Valstu hokeja līgā (USHL) šajā nedēļas nogalē noslēdzas regulārā sezona, un divas spēles aizvada arī Muskegonas "Lumberjacks", kuram gan jāiztiek bez uzbrucēja Haralda Egles (38 spēlēs 4+3) palīdzības, kuram sezona ir noslēgusies priekšlaicīgi plaukstas locītavas lūzuma dēļ. Šonakt "Lumberjacks" (#4 Austrumu konferencē, 65 punkti 59 spēlēs) ar 3:1 pārspēja Čikāgas "Steel" (#7 Austrumu konferencē, 62 punkti 59 spēlēs).

Ziemeļamerikas hokeja līgā (NAHL) Robertsona kausa izcīņas pirmo kārtu šonakt ar zaudējumu sāka aizsargs Kristaps Bazevičs, kura pārstāvētā komanda "Wichita Falls Wildcats" ar 2:4 piekāpās Amarillo "Bulls". Latvijas hokejista rēķinā divas soda minūtes. "Play-off" pirmajā kārtā cīņa notiek līdz trim uzvarām.

Izmantotie resursi:
TheAHL.com
| The American Hockey League

The ECHL - Premier 'AA' Hockey League | Home Page
QMJHL Network
USHL The United States Hockey League - the best...
| North American Hockey League | NAHL

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-04-05 09:00, pirms 10 gadiem
ja jau par minoru līgām, tad varēja autors klāt pielikt arī par Ēriku Ševčenko - šim šonakt (0+4) un spēlēs 2. zvaigzne.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-04-05 11:20, pirms 10 gadiem