Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Spartaka" treneris Kubarevs: "Teikšu godīgi – diez vai spēšu ilgi palikt Latvijā…"

Andris Liepa
Andris Liepa

"Spartaka" treneris Kubarevs: "Teikšu godīgi – diez vai spēšu ilgi palikt Latvijā…"
Oļegs Kubarevs
Foto: fcgomel.com

Jūrmalas „Spartaka” mājas lapā spartaks.lv publicēta intervija ar komandas galveno treneri, baltkrievu Oļegu Kubarevu. Viņš neslēpj, ka pēc Baltkrievijas šeit Latvijā tas līmenis nav no augstākajiem un palikt šeit uz ilgāku laiku Kubarevam nav īstas vēlmes…

Atbildot uz jautājumu, vai „Spartaka” treneris saprot, kur nonācis, Oļegs Kubarevs atbild: „Saprotu. Salīdzinoši ar Baltkrievijas futbolu Latvijas čempionāts zaudē. Te nav nekāda noslēpuma. Teikšu godīgi, diez vai varēšu šeit ilgi nostrādāt. Kāpēc? Gribas augt profesionālākā līmenī. Mana misija Latvijā? Gribu pamācīt „Spartaka” puišus, uzlabot treniņprocesu. Tas ir gan grūti, gan interesanti. Tomēr puišiem tas ir vajadzīgs. Galvenais, lai viņi pareizi visu uztvertu. Vai nenolaižas rokas? Mani ne ar ko nepārsteigsi, jo esmu strādājis visās baltkrievu līgās – sāku ar zemāko līmeni, 2. līgu, esmu strādājis ar jauniešiem, gan par galveno treneri, gan palīgu. Man nav grūti nolaisties līdz zināmam līmenim.

„Spartaka” mērķis šosezon? „Konkrētu vietu nesaukšu. Taču no savas pieredzes teikšu vienu – komanda ar tik daudz jauniešiem ir ļoti neprognozējama. Jaunatnei nav raksturīga stabilitāte, taču tā var izšaut. „Spartakam” ir potenciāls augt. Jau pa šiem diviem mēnešiem puiši ir lieliski pielikuši klāt. Tāpēc domāju, ka ir visas iespējas uzlabot pagājušā gada rezultātu jeb 5. vietu. Vai esmu stingrs treneris? Stingrs un prasīgs. Taču nevajag mani pataisīt par diktatoru. Esmu diktators tikai vienā – prasot spēles disciplīnu.”

Līdzšinējās zināšanas par Latvijas futbolu? Ne pārāk lielas. Biju uz BATE un „Ventspils” spēli, esmu runājis ar Aleksandru Starkovu, kad viņš atbrauca uz Minsku, treniņnometnēs bieži esmu redzējis latviešu komandas. „Euro2004”, protams, pats par sevi.”

Kāpēc šķīrās Kubareva un „Gomel” ceļi pat pēc labiem rezultātiem? „Mēs vienmēr bijām augšā. Neieslīgšu detaļās, taču kluba politika pārstāja mani apmierināt. Strādāju ar šo komandu trīs gadus, un viss vairāk vai mazāk gāja pa augšupejošu līkni. Viss sākās2011. gadā, kad klubā parādījās nelielas finanšu problēmas, un klubs nolēma pārdot Minskas „Dinamo” trīs uzbrucējus, plus uz Kazahstānu aizbrauca mūsu kapteinis, bet vēl viens aizsargs – uz Kipru. Togad pēdējā 3. aplī Baltkrievijas čempionātā mēs uzrādījām labāko rezultātu. Jau tobrīd bija izveidota kaujas spējīga komanda. Taču pēc tam komandu sadalīja divās daļās. Tas gads kļuva par lūzuma gadu. 2012. gadā „Gomel” nespēja pastiprināties, taču tāpat bijām tuvu bronzas medaļām, kuras neļāva izcīnīt muļķīgi vārti pret Minskas „Dinamo”. Jau tobrīd sapratu, ka kluba vadība nav ieinteresēta pastiprināt sastāvu. Tieši otrādi – gatavi jebkuru pārdot. Un tā tas turpinās. Ar šādu pieeju konkurēt ar BATE nav iespējams.

Vai atgriezīšos Baltkrievijā? Esmu pāraudzis šo līmeni. Gribas iet tālāk. Ja Baltkrievija, tad tikai TOP klubs ar augstiem mērķiem. BATE fenomens? Menedžmenta darbs. Plus nedrīkst aizmirst, ka tas, tāpat kā Minskas „Dinamo”, ir privāts klubs.”

Izmantotie resursi:
Spartaks.lv - Galvenā

  +1 [+] [-]

, 2013-04-05 11:51, pirms 11 gadiem
No Spartaka šosezon nekas īpašs nav gaidāms, turēsies lejasdaļā. Būs tādi pati komanda kāda iepriekšejās sezonas beigās.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-05 11:55, pirms 11 gadiem
Kamēr Latvijā nebūs pienācīgs menedžments futbolā, tikmēr arī nekas labs nebūs. Vienīgi Metta ir uz pareizā ceļa, kas atmaksāsies pēc pāris gadiem.

  +5 [+] [-]

, 2013-04-05 12:05, pirms 11 gadiem
Jau tobrīd sapratu, ka kluba vadība nav ieinteresēta pastiprināt sastāvu. Tieši otrādi – gatavi jebkuru pārdot. Un tā tas turpinās.

Vai Oļegam nestāstīja par ''Spartaka'' stratēģiju 2012.gadā?

  +1 [+] [-]

, 2013-04-05 12:28, pirms 11 gadiem
Mana misija Latvijā? Gribu pamācīt „Spartaka” puišus, uzlabot treninprocesu. Kļūda

  +2 [+] [-]

, 2013-04-05 12:52, pirms 11 gadiem
Veetra rakstīja: No Spartaka šosezon nekas īpašs nav gaidāms, turēsies lejasdaļā. Būs tādi pati komanda kāda iepriekšejās sezonas beigās.
5.vieta ir čempionātā. tā ir lejasdaļa?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-04-05 16:43, pirms 11 gadiem
Iggijs rakstīja: 5.vieta ir čempionātā. tā ir lejasdaļa?
Tu jau laikam nesekoji līdzi kāds Spartaks bija sezonas sākumā un kāds bija sezonas beigās? Iegūtie punkti sākumā arī noturēja viņus tik augsti.

  -2 [+] [-]

, 2013-04-05 22:09, pirms 11 gadiem
Nekā personīga, bet diezgan tipiski trenerim no bijušās PSRS - raksturīga augstprātīga īdēšana un nekāda pozitīvisma, atšķirībā no rietumu amata brāļiem.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-05 22:43, pirms 11 gadiem
Šī intervija liek uzmanīties un principā es saprotu tā,ka Spartakā nekas nav mainījies,neraugoties uz mazāku leģionāru skaitu.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-05 22:56, pirms 11 gadiem
nu pēc tāda trenera paziņojuma jau paša čempja sākumā diez vai spēlētāji vinā turpmā ieklausīsies un ņemas viņu par pilnu- līdz ar to komandai paredzams fiasko...