Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

RFS prezentācija: 700 000 eiro budžets un mērķis iegūt Virslīgas titulu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

RFS prezentācija: 700 000 eiro budžets un mērķis iegūt Virslīgas titulu
Māris Verpakovskis, Aleksandrs Usovs, Valds Dambrausks un Kaspars Ikstens. Foto: Raimonds Volonts.

Pirmdien viesnīcas "Pullman" telpās risinājās Virslīgas pagājušā gada bronzas ieguvējas RFS pirmssezonas preses konference. RFS šogad piedalīsies Virslīgā ceturto reizi, bet vasarā debitēs Eirokausos.

Preses konferencē RFS pārstāvēja kluba sporta direktors Aleksandrs Usovs, atbildot uz lielāko daļu Sportacentrs.com jautājumu, kā arī kluba jaunais ģenerāldirektors Māris Verpakovskis, RFS komandas galvenais treneris Valds Dambrausks un komandas jaunais kapteinis un vārtsargs Kaspars Ikstens. Tāpat pasākumā piedalījās visi RFS jaunpienācēji, kopskaitā deviņi. Sākuma uzrunā Usovs izteica pateicību RFS bijušajam ģenerāldirektoram Maksimam Krivuņecam, kurš tagad pilnībā koncentrējas Latvijas futbola Virslīgas vadīšanai, un deva vārdu viņa aizvietotājam Verpakovskim.

Verpakovskis: "Visi esam noilgojušies pēc lielā futbola, un tas drīz sāksies. Kopumā esam apmierināti gan ar to, kā esam nokomplektēta, gan ar to, kā komanda ir sagatavojusies. Protams, visu parādīs rezultāti, bet izdarījām visu, ko bijām plānojuši. Šī man ir pirmā publiskā uzstāšanās kā RFS ģenerāldirektoram - varu teikt, ka man ir prieks pievienoties šim klubam. Mums sakrita mērķi, ambīcijas, kluba vīzija, ilgtermiņa redzējums, tāpēc bija diezgan viegli vienoties. Domāju, šeit esmu uz ilgu laiku.

Komandai šī būs īpaša sezona, jo debitēsim Eiropas līgā. Vēlamies veiksmīgi debitēt un arī sastāva komplektēšana tika realizēta, ņemot vērā šo dalību Eirokausos. Taču būs vēl vasaras transfēru logs un, domāju, paņemsim Eirokausiem vēl kādus spēcīgus spēlētājus. Sezonas mērķi - noteikti atkal cīnīsimies par medaļām, par Latvijas kausu. Gribam šogad izcīnīt pirmo titulu - kurš tas būs, to rādīs laiks."

Dambrausks: "Atvainojos, ka joprojām nevaru runāt latviski, uzstāšos angliski. Protams, visi esam priecīgi, ka sāksies jaunā sezona. Visi grib spēlēt turnīra mačus, un tos nevar aizvietot tikai treniņi un pārbaudes spēles. Svētdien beidzot spēlēsim. Pagājusī sezona mums bija diezgan veiksmīga, ņemot vērā, ka esam jauns klubs - pirmo reizi izcīnījām medaļas un Eirokausu ceļazīmi. Domāju, šogad mūsu ambīcijas būs vēl lielākas - esam pastiprinājuši sastāvu ar spēcīgiem futbolistiem. Sezona būs aizraujoša un sagaidām no tās daudz. Mēģinām kļūt labāki ikvienā aspektā un ticu, ka pēdējā gada laikā daudzos aspektos jau esam auguši. Tas ir tikai laika jautājums, kad sāksim izcīnīt titulus - Virslīgā vai kausā."

Ikstens: "Šosezon esmu ievēlēts par komandas kapteini, kas man ir liels gods un atbildība. Tas man kalpos par papildus motivāciju, jo vinnēt trofejas kapteiņa statusā man būtu kaut kas ļoti īpašs. Mēģināšu izdarīt visu, lai palīdzētu komandai sasniegt izvirzītos mērķus."

Sportacentrs.com jautājumi

Ko darīsiet, lai sezonas laikā piesaistītu līdzjutējus RTU stadionā?
Usovs: "Kārtējo reizi turnīru sāksim martā un laika apstākļus izmainīt nevaram. Mums stadionā būs aktīva fanu grupa un ceram, ka visi grib aiziet uz futbolu, ņemot vērā, ka pēdējā oficiālā spēle mums bijusi pirms gandrīz pieciem mēnešiem. Mums pretī uzreiz "Liepāja" - domāju, būs aizraujošs mačs. Laika apstākļi, visticamāk, nebūs labvēlīgākie, bet ceru, ka cilvēki atnāks uz futbolu."

Māris pieticīgi izteicās, ka RFS jācīnās par medaļām - vai ir kāds konkrēts kluba vadības mērķis Virslīgā?
Usovs: "Mūsu mērķis būs izcīnīt Virslīgas titulu. Domāju, tagad komanda ir gatava, lai sasniegtu šo mērķi. Neviens nezina, kāda situācija būs novembrī, bet ceru, ka mums tas izdosies."

Pāris spēlētāji pārnākuši no Viļņas "Žalgira". Vald, kāda bija jūsu loma viņu pārejā?
Dambrausks: "Ļoti neliela. Mēs strādājam kā komanda - mums ir laba vadība, mums ir sava pieeja, kā izvēlamies spēlētājus, mums ir savi priekšnoteikumi, kā viņus atlasīt. Skatāmies uz spēlētājiem "Žalgirī" vai Igaunijā un meklējam tādus, kuri var pastiprināt mūsu sastāvu. Esmu priecīgs viņus redzēt šeit - protams, tas palīdz, ka pazīstu [no "Žalgira" laikiem - aut.] šos spēlētājus ļoti labi, un mums ir savstarpēja uzticība."

Jums ir ļoti daudz centra pussargu, bet ne tik daudz tīro uzbrucēju un kvalitatīvu malējo aizsargu. Vai uzskatāt, ka sastāvs ir sabalansēts, un konkurence visās līnijās ir līdzvērtīga?
Usovs: "Man neliekas, ka mūsu malējie aizsargi, pussargi vai uzbrucēji nav pietiekami kvalificēti. Domāju tieši pretēji - mums ir ļoti sabalansēts sastāvs. Jā, konkurence ir liela, un tieši tas var palīdzēt mums uzvarēt čempionātā. Visi zina, ka RFS vienmēr būs liela konkurence un kvalitatīvi spēlētāji."

Vald, jums ir trīs ļoti labi centra aizsargi - Bulvītis, Jagodinskis un Isajevs. Vai redzat iespēju, ka Isajevs spēlēs citā pozīcijā, lai visi tiktu laukumā?
Dambrausks: "Svarīgākais ir sargāt savus vārtus, cik labi vien iespējams. Jo vairāk konkurētspējīgu futbolistu, jo komanda ir labāka. Pagājušajā sezonā mēs diezgan daudz spēlējām ar trim centra aizsargiem un neizslēdzu, ka tāpat būs arī šosezon. Un, protams, izvēloties spēlētājus, mēs liekam uzsvaru arī uz to, lai viņi spētu pildīt dažādas lomas - nevis spēt spēlēt tikai vienā pozīcijā, bet divās vai, ja runājam par uzbrūkošajiem spēlētājiem, pat trijās vai četrās pozīcijās. Uzskatu, ka universāli futbolisti ir modernā futbola tendence. Futbolistiem ir jāspēj saprast dažādas pozīcijas. Visi minētie trīs futbolisti ir spēcīgi spēlētāji."

Lai gan sporta direktors ir Aleksandrs, vai tu, Māri, jaunajā amatā esi piedalījies kāda konkrēta futbolista piesaistīšanā?
Verpakovskis: "Tas ir komandas darbs - tas nav tikai mans, Valda vai Aleksandra darbs. Visi trijatā skatāmies, kuras pozīcijas mums nepieciešams pastiprināt. Skatāmies, kuri futbolisti ir pieejami, katrs izvirzām savus kandidātus. Kopā pieņemam lēmumu. Dažreiz šī lēmuma pieņemšanā piedalās arī kluba prezidents [rāda uz Artjomu Milovu - aut.]. Nav tā, ka es, Aleksandrs vai Valds atvedam kaut kādus savus spēlētājus - tas tiešām ir kopējs darbs."

Ar kādām sajūtām sagaidīsi 1. kārtas spēli pret "Liepāju"?
Verpakovskis: "Jā, ļoti simboliski sanācis, ka tieši uzreiz pret "Liepāju" jāspēlē - domāju, vēl jo vairāk tas būs interesanti gan liepājniekiem, gan man. Domāju, visas šī gada savstarpējās spēles būs ar īpašu zemtekstu, ņemot vērā pēdējā gada notikumus un to, ka atnācu no "Liepājas". Tādējādi šīs spēles būs vēl interesantākas."

Kaspar, ievērojami mainījusies centra aizsardzība - atnākuši divi spēlētāji no "Ventspils". Kādu tu redzi sadarbību ar viņiem, un vai tas arī tev kā vārtsargam ir bonuss, ka viņi jau spēlējuši vienā centra aizsargu pārī?
Ikstens: "Viņi noteikti pastiprina mūsu komandu. Tas, ka viņi ir spēlējuši kopā, ir liels pluss - būs labāka saprašanās. Tikai priecājos, ka man ir tik labi aizsargi."

Dāvis Indrāns ar RFS izgāja visu sagatavošanās posmu, tomēr pēdējā brīdī no viņa šķīrāties. Kāpēc?
Usovs: "Pret Dāvi vispār nebija pretenziju - ne pret to, kā viņš strādā treniņos, ne pret vēlmi spēlēt. Viņš mums palīdzēja, bet, godīgi sakot, viņam šosezon nebija lielu izredžu spēlēt daudz. Šobrīd viņa konkurenti bija stiprāki. Parunājām ar viņu un nospriedām, ka nav jēgas viņam vēl vienu sezonu palikt šeit un aizvadīt 500 vai 600 minūtes, un labāk spēlēt kaut kur citur. Viņam bija, domāju, labs piedāvājums no "Jelgavas". Vienojāmies, un domāju, ka visi ir apmierināti."

"Daugavpilij" izīrētie spēlētāji drīkstēs spēlēt pret RFS?
Usovs: "Nē, viņi nevarēs spēlēt pret mums. Domāju, gan Danielam [Balodim], gan Maksimam [Toņiševam] tā būs lieliska iespēja attīstīties "Daugavpilī". Viņiem būs tieši tas, kas nepieciešams jaunajiem spēlētājiem - spēļu prakse. Tas ļaus progresēt."

Kāpēc nepalika fiziskās sagatavotības treneris Olijars?
Usovs: "Viņam beidzās līgums - parunājām ar viņu, un tāds bija kluba lēmums. Viņam tika piedāvāts turpināt darbu mūsu akadēmijā, tāpēc nevar teikt, ka viņa vispār vairs nav mūsu sistēmā. Olijars tagad strādā ar jauniešiem, un, domāju, tur arī viņš būs ļoti vērtīgs."

Kāds ir šī gada budžets?
Verpakovskis: "Izskatās, ka šogad budžets būs apmēram 700 tūkstoši eiro. Protams, sezonas laikā tas var tikt koriģēts, ņemot vērā Eirokausus un to, cik mums varētu izmaksāt Eirokausu izbraukumi un cik tālu mēs tiksim. Plus skatīsimies, kādus spēlētājus parakstīsim vasarā. Lielu izmaiņu budžetā pret pagājušo gadu nav."

Lasi vēl:
RFS pārstāvju pirmā lielā intervija pirms debijas Virslīgā
RFS preses konference pirms Virslīgas debijas 2016. gadā
RFS preses konference pirms otrās Virslīgas sezonas 2017. gadā
RFS preses konference pirms trešās Virslīgas sezonas 2018. gadā
RFS sporta direktors Usovs intervijā par RFS 2018./19. gada starpsezonu periodu
RFS 2018. gada Virslīgas sezonas statistikas apskats

  +2 [+] [-]

, 2019-03-05 01:09, pirms 5 gadiem
Nedaudz mulsina sezonas budžets - tikai 700 000 EUR. Pie tāda sastāva, kas savākts? Pēc RFS aktivitāšu lieluma - izklausījās, ka budžets ir krietni pāri miljonam, jo starp klubiem notika lielas cīņas par spēlētāju piesaisti un viņu pieaugošajām algām. Un daži stabili un labi klubi pat atteicās no šādas "skriešanās" ar domu - kurš sola vairāk.

Bet nu jebkurā gadījumā - sastāvs savākts pieklājīgs par šādu budžetu. Tesa, FC Rīga ir savākusi krietni jaudīgāku sastāvu un arī finansiāli smagāku.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-05 01:27, pirms 5 gadiem
700k ir stipri diētisks budžets priekš komandas ar tādām ambīcijām kādas ir RFS. Var jau būt ka taupa uz Eirokausu naudas rēķina, ko iegūs gada beigās

  +3 [+] [-]

, 2019-03-05 04:49, pirms 5 gadiem
Da kadi 700k? Lej atkal. Njemot vera ka parsita cena atseviskjus speletajus, kurus gribeja citas komandas, tad aptuveni pie ljimaka varetu but. Jau pasha starta klubs saak plutit.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-05 07:21, pirms 5 gadiem
Nu precīzu budžetu jums neteiks neviens klubs.Tā bijušajās postsavienības valstīs pieņemts.Vai tas ir hokeja,basketbola vai futbola klubs.Būs tikai cipari,kas atļauts publicēt.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-05 07:41, pirms 5 gadiem
Aizdomīgi maz.

  +4 [+] [-]

, 2019-03-05 08:37, pirms 5 gadiem
Lai netirš, ka tik maz! Skaidrs, ka otri 700 vai pat vēl tad būs no pašpalīdzības kasītes...

  +2 [+] [-]

, 2019-03-05 09:25, pirms 5 gadiem
Lai viņi tur klubā izdomā. Viens saka, ka klubs ir jauns, bet mājaslapā paši akcentē, ka tas dibināts 1962.gadā. Par 700k gan neticu. Otra puse gan jau tiks maksāta aploksnē.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-05 09:25, pirms 5 gadiem
Kur Verpis nolicis asiņaino dunci ? Minētais budžets domāts tikai algām. Neprasīja taču par pilnu budžetu.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-05 10:03, pirms 5 gadiem
puslaiks rakstīja: Lai viņi tur klubā izdomā. Viens saka, ka klubs ir jauns, bet mājaslapā paši akcentē, ka tas dibināts 1962.gadā.
Mājas lapā ir rakstīts, ka klubs ir dibināts 2011.gadā. 1962.gadā tika dibināta Rīgas Futbola Skola.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-05 10:03, pirms 5 gadiem
Ka Māris aizgāja no Liepājas, žēl gan, pat kaut kā nesmuki!
Vai tad tā naudas starpība , ko RFS maksā ir tik stipri lielāka nekā Liepājā?

  +2 [+] [-]

, 2019-03-05 10:18, pirms 5 gadiem
Ko darīsiet, lai sezonas laikā piesaistītu līdzjutējus RTU stadionā?

Usovs: "Kārtējo reizi turnīru sāksim martā un laika apstākļus izmainīt nevaram. Mums stadionā būs aktīva fanu grupa un ceram, ka visi grib aiziet uz futbolu, ņemot vērā, ka pēdējā oficiālā spēle mums bijusi pirms gandrīz pieciem mēnešiem. Mums pretī uzreiz "Liepāja" - domāju, būs aizraujošs mačs. Laika apstākļi, visticamāk, nebūs labvēlīgākie, bet ceru, ka cilvēki atnāks uz futbolu."

Šis spilgti parāda vienu no iemesliem, kāpēc nav līdzjūtēju tribīnēs. Ceru, ka cilvēki atnāks uz futbolu... WTF?

  +2 [+] [-]

, 2019-03-05 10:53, pirms 5 gadiem
Atkal tā Pullman viesnīca.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-05 10:59, pirms 5 gadiem
Latvijā sākt martā sezon, turklāt ja komandu skaits nav liels, nav prātīgi! Vasaras vidū, tad atkal kāds mēnesis brīvs, kad pāris komandām dažas spēles Eirokausos, rudenī atkal mīcās lietū, dubļos, pat līdz sniegam un brīnās, ka skatītāji neiet uz futbolu?!

     [+] [-]

, 2019-03-05 11:05, pirms 5 gadiem
Ventspils gan sev labu budžetu būš uzstaisījuši pēdējās nometnes laikā.
https://norwaytoday.info/sport/matc...

  +2 [+] [-]

, 2019-03-05 11:15, pirms 5 gadiem
Perkama zurka, Verpakovskis skraida,kur vairak piedava Butu labak savas dzimtenes klubu vadijis!!!

  +1 [+] [-]

, 2019-03-05 11:28, pirms 5 gadiem
700 tie ir oficiali uzraditi, vel vismaz tikpat bus melna kase

  +1 [+] [-]

, 2019-03-05 13:14, pirms 5 gadiem
Kurā stadionā klubs spēlēs Eiropas līgā?

     [+] [-]

, 2019-03-05 13:18, pirms 5 gadiem
Latfootball rakstīja: Mājas lapā ir rakstīts, ka klubs ir dibināts 2011.gadā. 1962.gadā tika dibināta Rīgas Futbola Skola.
Šķiet, ka jau 2010.gadā visas oficiālās personas bija no RFS, nevis ''Daugavas''.
https://web.archive.org/web/20100507141726/http://www.lff.lv/lv/1liga/klubi/daugava-rfs/

  +1 [+] [-]

, 2019-03-05 13:48, pirms 5 gadiem
1 rakstīja: Kurā stadionā klubs spēlēs Eiropas līgā?
"Daugavā".

  +2 [+] [-]

, 2019-03-05 13:55, pirms 5 gadiem
Naz,nez kā būs ar to ilglaicīgo palikšanu..... Ausainis aiztīsies uz Briseli,saskaņa padirsīs nākamās vēlešanas un pienāks rfs krīze ,jo krīze iestāsies arī galvenam sponsoram(pašvaldības pasūtījumi),jaunievēlētā dome sāks (pēc labākajām Latvijas tradīcijām) līdzekļu pārdali (sev un saviem atbalstītājiem) utt. Takā Mārim neieteiktu čemodāus likt tālākā stūrī !

  -1 [+] [-]

, 2019-03-05 14:22, pirms 5 gadiem
gauja90 rakstīja: Naz,nez kā būs ar to ilglaicīgo palikšanu..... Ausainis aiztīsies uz Briseli,saskaņa padirsīs nākamās vēlešanas un pienāks rfs krīze ,jo krīze iestāsies arī galvenam sponsoram(pašvaldības pasūtījumi),jaunievēlētā dome sāks (pēc labākajām Latvijas tradīcijām) līdzekļu pārdali (sev un saviem atbalstītājiem) utt. Takā Mārim neieteiktu čemodāus likt tālākā stūrī !
Saskaņa vēlēšanas vēl ilgi nepatirsīs. To parādīja Ušakova aizstāvības mītiņš. Notīsies, nepaliks labāk - Ušakova elektorātam pasniegs, ka "riebīgie latvieši"piespieda izbraukt Ušakovu. Pirms notīšanās Ušakovs noteikti iecels mantinieku - balsos par to.