Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Capitals" mājās 15. uzvara pēc kārtas, "Blackhawks" pārņem vadību konferencē

"Capitals" mājās 15. uzvara pēc kārtas, "Blackhawks" pārņem vadību konferencē
Komandas biedri apsveic "Capitals" vārtsargu Breidenu Holtbiju.
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) līdere Vašingtonas "Capitals" savā laukumā izcīnīja jau 15. uzvaru pēc kārtas, bet vadību Rietumu konferencē pārņēma Čikāgas "Blackhawks", kas tika pie septītā panākuma pēc kārtas. Savukārt Monreālas "Canadiens" savu uzvaru gājienu pagarināja līdz pieciem panākumiem.

Lai gan Filadelfijas "Flyers" 42. minūtē atklāja rezultātu un Vašingtonas "Capitals" pa pretinieku vārtiem noslēdzošajā trešdaļā izpildīja tikai četrus metienus, jau pēc nepilnas pusotras minūtes līdzsvaru uz tablo atjaunoja Dmitrijs Orlovs. Punktu cīņai 95 sekundes līdz pagarinājuma beigām, izmantojot skaitlisko pārsvaru, pielika zviedru uzbrucējs Niklass Bekstrems, kurš izcēlās 20. reizi sezonā. Līgas līdere savā laukumā izcīnīja jau 15. uzvaru pēc kārtas.

Rietumu konferencē Minesotas "Wild" apsteidza un vadību kopvērtējumā pārņēma Čikāgas "Blackhawks", kas ar 5:3 tika galā ar Nešvilas "Predators", svinot septīto panākumu pēc kārtas. Pirmās trešdaļas izskaņā vairākumu realizēja un rezultātu atklāja Patriks Keins, kurš pēdējā minūtē uzstādīja galarezultātu. Savukārt laukuma saimniekiem ar diviem precīziem metieniem izcēlās Viktors Arvidsons.

Astoto panākumu pēdējās desmit cīņas guva Bostonas "Bruins", kura ar 3:2 pieveica Ņūdžersijas "Devils", sagādājot sāncenšiem sesto zaudējumu pēc kārtas. Viesi divreiz atspēlējās, tomēr trešo reizi panākt izlīdzinājumu nespēja. Uzvaru laukuma saimniekiem ar metienu pustukšā vārtu stūrī nepilnas 12 minūtes līdz pamatlaika beigām nodrošināja Raiens Spūners. Jāpiebilst, ka, neskatoties uz trīs ielaistajām ripām un neveiksmi, lielisku sniegumu pretinieku vārtos demonstrēja Korijs Šneiders, kurš neitralizēja 37 no 40 metieniem.

Par darba trūkumu nevarēja sūdzēties arī Vankūveras "Canucks" mūris Raiens Millers. Viņš atvairīja 41 no 44 ripām, kas apdraudēja viņa sargāto vārtu drošību, palīdzot "Canucks" ar 4:3 viesos uzveikt Losandželosas "Kings" un atgriezties pēc četru spēļu pārtraukuma uz uzvaru takas. Interesanti, ka ar trim rezultatīvām piespēlēm atzīmējās bijušais Ronalda Ķēniņa maiņas partneris Bo Horvats, bet "Kings" visus vārtus guva nevienādos sastāvos, divreiz izceļoties vairākumā un vienu ripu pievienojot mazākumā.

Ar trim (1+2) punktiem Vinipegas "Jets" 6:1 uzvaru pār līgas pēdējās vietas īpašnieci Kolorādo "Avalanche" kaldināja Bleiks Vīlers un dānis Nikolajs Ēlerss, bet savus 32. vārtus sezonā guva somu debitants Patriks Laine, kurš nopelnīja arī rezultatīvu piespēli. Par Vinipegu vienu pozīciju Rietumu konferencē zemāk esoša Dalasas "Stars", kura pārtrauca sešu neveiksmju sēriju izbraukumā, ar 2:1 pārspēja Floridas "Panthers". Uzvarētāju sastāvā ar rezultatīvām darbībām abus vārtu guvumus sekmēja Džeimijs Bens un Tailers Segins. Lielisku maču Dalasas vārtos aizvadīja soms Kari Lehtonens, kurš tika galā ar 41 no 42 metieniem.

Pie panākuma viesos tika arī Monreālas "Canadiens", kas ar 4:1 apspēlēja Austrumu konferencē vienu vietu augstāk esošo Ņujorkas "Rangers", nodrošinot sev piekto panākumu pēc kārtas. Pagarinat uzvaru gājienu "Canadiens" ar divām rezultatīvām piespēlēm palīdzēja Makss Pačioretī un Alekss Gaļčeņuks. Ja Pačioretī piedalījās rezultāta atklāšanā un pārsvara dubultošanā, tad ar Gaļčeņuka palīdzību tika gūti trešie un ceturtie vārti.

Savā laukumā trešo uzvaru pēc kārtas izcīnīja jaunā un talantīgā Edmontonas "Oilers", ar 4:3 gūstot virsroku pār Austrumu konferences pastarīti Detroitas "Red Wings". Jau pēc 101 nospēlētas sekundes mājiniekiem vadību sniedza komandas spožākā zvaigzne Konors Makdeivids, kurš asistēja arī "Oilers" pēdējā vārtu guvumā un turpina ceļu pretim līgas rezultatīvākā spēlētāja titulam. Tikmēr Otavas "Senators" ar 3:2 pārspēja Austrumu konferences vicelīderi Kolumbusas "Blue Jackets".

NHL regulārā sezona, 2. marts

SpēleRez.
Bruins - Devils3:2
Sabres - Lightning1:2 PM
Panthers - Stars1:2
Rangers - Canadiens1:4
Senators - Blue Jackets3:2
Jets - Avalanche6:1
Capitals - Flyers2:1 P
Predators - Blackhawks3:5
Oilers - Red Wings4:3
Kings - Canucks3:4

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/

  +1 [+] [-]

, 2017-03-05 11:02, pirms 7 gadiem
Njaa Detroitai galīgi neiet,redz ko nozīmē trenera faktors,Bebkoks aizgāja un čuš,savukārt,Toronto stabili cīnās par play-off.

  +2 [+] [-]

, 2017-03-05 11:31, pirms 7 gadiem
vavells rakstīja: Njaa Detroitai galīgi neiet,redz ko nozīmē trenera faktors,Bebkoks aizgāja un čuš,savukārt,Toronto stabili cīnās par play-off.
Kāds čuš, pagājušajā sezonā bija PO bez Bebkoka. Sastāvs švaks, daudz jaunu spēlētāju, aizsardzībā nav uzvārdu. Uz papīra galīgi pēc PO komandas neizskatās.