Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Uz Ventspili brauc Štelmahers un viņa zvaigznes

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Uz Ventspili brauc Štelmahers un viņa zvaigznes
Ronalds Zaķis pirmajā mačā pret "Pieno Žvaigždes" nospēlēja vien astoņas minūtes, bet šoreiz varētu būt gatavs kam nopietnākam.
Foto: bkventspils.lv

BK "Ventspils" basketbolisti otrdien aizvadīs priekšpēdējo spēli BBL regulārajā sezonā, savā laukumā uzņemot Roberta Štelmahera trenēto komandu "Pieno žvaigždes". Pirmajā abu komandu spēlē Lietuvā ar 65:56 pārāki bija mājinieki, tā kā pienācis laiks revanšam.

Ventspilnieki jau ar vienu kāju ir BBL izslēgšanas mačos, taču teorētiski kurzemniekus vēl var noķert Lietuvas klubs "Kedainiai/Triobet". Tiesa panākums otrdienas mačā tiesības spēlēs ceturtdaļfinālā jau nostiprinātu oficiāli – tad BK "Ventspils" rēķinā būtu 12 panākumi, bet Kedaiņu komanda var tikt vien pie 11. Protams, ar iekļūšanu izslēgšanas mačos viss vēl nebeidzas, jo vēl jāpacīnās par pēc iespējis ērtāku sāncensi ceturtdaļfinālā. Pirmās divas vietas regulārajā sezonā jau aizņemtas, un līdz ar to arī zināms, ka vienā pārī tiksies "Siauliai" un "Triumph". Savukārt savus sāncenšus vēl gaida trīs izsētās komandas – trešā vieta spēlēs ar "Lietuvos rytas", ceturtā tiksies ar "VEF", bet piektajā pretī stāsies "Žalgiris". Ventspilniekiem var trāpīties jebkurš no šiem sāncenšiem.

Spēle pret "Pieno Žvaigždes" būs ne tikai iespēja nostiprināties izslēgšanas maču zonā, bet arī revanšēties par zaudējumu pirmajā aplī. Spēlējot viesos, ventspilnieki pirmajā puslaikā guva vien 23 punktus, iedzīvojoties 11 punktu deficītā. Pēc pārtraukuma BK "Ventspils" komandai izdevās uzlabot savu spēli un arī tikt tuvāk rezultātā, taču izšķirošajos brīžos precīzāka atkal bija Roberta Štelmahera trenētā komanda, izcīnot uzvaru 65:56. Ar 16 punktiem kurzemniekus sarūgtināja mūspusē labi zināmais aizsargs Trevons Hjūzs, bet Ventspils komandā labākie punktu guvēji bija Sems Vilards un Džamars Jangs – abiem pa 13.

Pirms došanās uz Latviju Štelmahera padotie Lietuvas čempionātā bez īpašām ierunām kapitulēja "Lietuvos rytas" 67:85. Kopvērtējuma tabulā LKL debitanti gan ieņem augsto piekto vietu, tā kā spēlēt šī komanda māk, tāpēc ventspilniekiem gaidīt vieglu pastaigu būtu vieglprātīgi. To labi saprot arī komanda, sevišķi jau tāpēc, ka pavisam nesen – pagājušajā sestdienā – pastaigas solis ar ventspilniekiem gandrīz jau izspēlēja ļaunu jauku. BK "Ventspils" basketbolisti LBL mačā Valmierā otrā puslaika sākumā tikuši pie vairāk nekā 20 punktu pārsvaru, tomēr galu galā svinēja vien minimālu uzvaru 83:82. Turklāt, ej nu zini, kā viss vēl būtu beidzies, ja 1.8 sekundi līdz pamatlaika beigām valmierietis Džejs Lukass būtu bijis precīzs kaut vienā no soda metieniem.

Spēles sākums otrdien pulksten 19 un to tiešraidē translēs arī Sportacentrs.com. Savukārt BBL regulāro sezonu BK "Ventspils" noslēgs sestdien arī ar maču savā laukumā – Ventas krastos viesosies "Kedainiai/Triobet" komanda.

Izmantotie resursi
"BBL Homepage"
lkl.lt

  +1 [+] [-]

, 2012-03-06 10:55, pirms 12 gadiem
4. vieta regulārajā turnīrā ir tas, uz ko tiekties, tas ir Jack-pot starp diviem Lietuvas grandiem! To arī novēlu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-06 11:49, pirms 12 gadiem
īstenībā BKV ir pamatīgi jāsāk domāt, kā spēlēt un uz ko tiekties... cik saprotu, tad pirmās 2 vietas BBL vairs nevar sasniegt, tad jādomā par PO. Jāmēģina palikt 4., lai pretī nedabūtu Žalgiri vai Rytas !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja