Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Premjerlīgas klubi janvāra transfēros iztērēja vairāk nekā pārējās TOP5 līgas kopā

Rolands Eliņš

Premjerlīgas klubi janvāra transfēros iztērēja vairāk nekā pārējās TOP5 līgas kopā
Virdžils van Deiks
Foto: Simon Bellis/Sportimage via PA Images

CIES Futbola observatorijas pētījumā secināts, ka pirmoreiz janvāra pāreju periodā Eiropas piecu vadošo līgu klubi iztērējuši kopā vairāk nekā miljardu eiro, turklāt īpaši šajā ziņā izcēlās Anglijas Premjerlīgas komandas, iztērējot 545 miljonus eiro.

Premjerlīgas klubi janvārī iztērējuši 51% no kopējās transfēru summas Eiropas piecās vadošajās futbola līgās. Attiecīgi Spānijas (319 miljoni), Vācijas (85), Itālijas (51) un Francijas (66) līgas visas kopā janvāra transfēru tēriņu sarakstā aizpilda tikai 49%.

Anglijas līgas klubi jau astoto gadu pēc kārtas savus janvāra darījumus noslēdz ar mīnusa zīmi. Aizvadītajā mēnesī futbolistu pirkšanā un pārdošanā Anglijas klubi zaudējuši 113 miljonus eiro, neskatoties uz to, ka par milzu summu (170 miljoniem eiro) no Liverpūles uz Barselonu pārcēlās Filipe Koutinju. Ceļu no Premjerlīgas uz Spāniju veica arī janvāra trešais vērtīgākais transfērs – Djēgu Košta no „Chelsea” uz „Atletico” pārgāja par 66 miljoniem.

Šie divi transfēri parūpējās par Spānijas „La Liga” rekordlielu deficītu janvāra aprēķinos, nopirkto un pārdoto spēlētāju starpībai sastādot 188 miljonus eiro. Savukārt šajā aptuvenajā aprēķinā pozitīvas janvāra bilances bija visām trim pārējām lielajām līgām. Vislielākā ieguvēja bija Itālijas A Sērija ar 48 miljonu eiro kopējo „ieguvumu”, taču Itālija arī bija vispieticīgākā tērētāja, jo praktiski visi tās vadošie klubi janvārī būtiskus pirkumus neveica.

CIES (Starptautiskais sporta izpētes centrs) arī norādījis, ka lielākā daļa futbolistu pāreju tika veiktas par lielāku summu nekā CIES aprēķinātā spēlētāju tirgus vērtība. CIES to nosauc par apstiprinājumu arvien pieaugošajai inflācijai futbola transfēru tirgū.

Eiropas TOP5 līgu klubu tēriņi janvārī

Līgaiztērēts transfēriemStarpība (milj. eiro)
Anglija545-113
Spānija319-188
Vācija85+33
Francija66+14
Itālija51+48

Izmantotie resursi:
Weekly Post

  +1 [+] [-]

, 2018-02-05 19:31, pirms 6 gadiem
Slimi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-02-05 23:09, pirms 6 gadiem
ne jau tā ir angļu nauda..