Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Lielisku statistiku iekrājušie Hārdens un Dramonds atzīti par NBA nedēļas labākajiem

Rolands Eliņš

Lielisku statistiku iekrājušie Hārdens un Dramonds atzīti par NBA nedēļas labākajiem
Džeimss Hārdens
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Savu MVP kampaņu turpina spodrināt Džeimss Hārdens, kurš ceturto reizi sezonā atzīts par Rietumu konferences nedēļas spēlētāju. Savukārt Austrumu konferencē pirmoreiz šosezon šo godu izpelnījies „Pistons” centra spēlētājs Andrē Dramonds.

Džeimss Hārdens aizvadītajā nedēļā izcēlās ar 60 punktu spēli pret Orlando, bet pēc tam sarūpēja savai komandas divas pārliecinošas uzvaras pār divām citām titula kandidātēm – Dāvja Bertāna pārstāvētā „Spurs” tika pieveikta ar 102:91, bet Klīvlendas „Cavaliers” viesos sadragāta ar 120:88.

Hārdens vidēji spēlē izcēlās ar 34.7 punktiem, 10.3 rezultatīvām piespēlēm un 6.0 atlēkušajām bumbām. Kā līgas pārliecinoši rezultatīvākais spēlētājs un trešais labākais piespēlētājs Hārdens ir nostādījis sevi ļoti labās pozīcijās regulārās sezonas MVP titula iegūšanai. Viņš šosezon Rietumu konferences nedēļas spēlētāja balvu izpelnījies jau ceturto reizi, kamēr kopumā savā karjerā – 17. reizi.

Austrumu konferencē nedēļas labākā spēlētāja balvu ieguva līgas labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām Andrē Dramonds. Viņš aizvadītajā nedēļā palīdzēja Detroitai pieveikt Klīvlendu, Memfisu un Maiami, atkal pietuvinot savu komandu izslēgšanas spēļu zonai.

Par ļaunu nenāca arī Bleika Grifina debija „Pistons” komandā, bet Dramonds visās trijās spēlēs savāca spēcīgus „double-double”, aizvadot divas 20+20 spēles. Vidēji spēlē viņam 19.3 punkti un 19 atlēkušās bumbas, kā arī 3.3 pārtvertas bumbas un 3.7 rezultatīvas piespēles.

Dramondam šosezon šī ir pirmā nedēļas MVP balva, bet kopumā karjerā trešā. Iepriekš viņš šo titulu divreiz ieguva 2015. gada rudenī. Šīs sezonas sākumā par Austrumu nedēļas MVP toties tika atzīts viņa komandas biedrs Tobaiass Heriss, kurš tagad gan aizmainīts.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/NBA/status/9606...