Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

"Valmieras" FK: "Atsacījām, jo 2015.gads parādīja, ka neesam gatavi Virslīgai"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Valmieras" FK: "Atsacījām, jo 2015.gads parādīja, ka neesam gatavi Virslīgai"
"Valmiera Glass"
Foto: "Liesma"

Nesen publiski tapa zināms, ka "Valmiera" atsacījās kļūt par Virslīgas rezervisti, proti, pieteikties uz vietu Virslīgā gadījumā, ja turnīram netiks pielaists problēmu māktais Rīgas "Skonto". Par rezervisti pieteicās "Rīgas Futbola skola", bet Sportacentrs.com lūkoja noskaidrot valmieriešu atteikuma iemeslus. Atbildes sniedza "Valmieras" FK prezidente Inga Apsīte.

Pagājušajā nedēļā kļuva zināms, ka atļauju spēlēt Virslīgā varētu nesaņemt Skonto, kas nozīmē, ka varētu atbrīvoties viena brīva vieta. Pēc sportiskā principa šī vieta pienāktos "Valmiera Glass" komandai, taču LFF paziņoja, ka Valmiera no šādas iespējas atsacījusies un tā atdota Rīgas Futbola skolai (RFS). Ņemot vērā, ka pēdējos gados "Valmiera Glass" mērķtiecīgi tēmēja uz Virslīgu, jājautā - kāpēc šajā situācijā "Valmiera Glass" no iespējas tikt Virslīgas dalībnieku pulkā ir atsacījusies?
2015.gada decembra sākumā no LFF tika saņemta apvaicāšanās par iespējamo mūsu rīcību gadījumā, ja kāda no Virslīgā esošām komandām neturpinātu dalību. Uz šo jautājumu atbildi sniedza "Valmieras" FK tā brīža prezidents Arnis Vilks, kurš norādīja, ka atbildi sniedzis, ņemot vērā, ka pagājušās sezonas mērķis mūsu komandai bija izcīnīt 1.vietu, tā sportiskā veidā garantējot un nopelnot iespēju turpināt sacensības Virslīgā. Taču, kā jūs zināt, palikām otrie un arī pārspēlēs mums neizdevās pierādīt savu meistarību. Tādējādi sniegtā atbilde ir loģiska, jo kluba izvirzītais mērķis netika izpildīts, kā arī tas parāda, ka acīmredzot vēl neesam gatavi Virslīgai. Iepriekš izteikto viedokli arī šobrīd neesam mainījuši.

Savā "Facebook" profilā "Valmieras" FK paziņoja, ka 31.janvārī notikušas izmaiņas Valdes sastāvā. Ar ko šīs izmaiņas ir saistītas, ko tās realitātē nozīmē un kādas būtiskas izmaiņas sagaidāmas?
Jā, sakarā ar iepriekšējās Valdes termiņa beigām tika sasaukta biedru sapulce, kuras ietvaros biedri ievēlēja jaunu valdi uz turpmākajiem četriem gadiem. Tika nolemts par prezidenti izvirzīt mani, Ingu Apsīti, par viceprezidentu Uldi Pūcīti un Valdes locekli Andi Ādamsonu. Šīm personām arī noteiktas atbildības sfēras atbilstoši iepriekš gūtajai pieredzei, spējām un izglītībai.

Protams, ideju ir daudz, tāpat kā līdz šim. Pārstāvji, kas šobrīd ir "Valmieras" FK vadībā, ir aktīvi darbojušies "Valmieras" FK arī pirms tam, tāpēc turpinās iesāktās lietas. Būtiskākās izmaiņas tiek plānotas kluba prioritāšu izvirzīšanā - ar mērķi, ka tas nesīs rezultātu ilgtermiņā, lai nākamreiz, kad izvirzām konkrētu mērķi iekļūšanu Virslīgā, mēs to patiešām sasniegtu vai sliktākajā gadījumā reāli esam gatavi pieņemt bezmaksas piedāvājumu [smaida].

Ņemot vērā izmaiņas kluba Valdes sastāvā, vai "Valmiera Glass" turpinās startēt 1.līgā Gata Ērgļa vadībā?
Jā, šobrīd nav plānotas izmaiņas "Valmiera Glass" treneru sastāvā. Treneris Gatis Ērglis šobrīd kārto PRO UEFA licenci, tāpēc varu teikt, ka ar viņu saistām arī tuvāko nākotni. Taču mainīsies iesaistīto personāliju atbildības un pienākumi. Būtiska loma un menedžmenta pārvaldība komandā tiek uzticēta Uldim Pūcītim, "Valmiera Glass" FK/SKS telpu futbola komandas galvenajam trenerim/ģenerālmenedžerim, kurš līdz šim, pēdējo desmit gadu garumā, Valmierā vairāk darbojies amatieru, minifutbola un telpu futbola sfērā .

Kuri uzņēmumi/struktūras veidos komandas budžeta lielāko daļu ("Valmiera Glass", pašvaldība, vēl kāds cits?) un vai ir gaidāmas būtiskas izmaiņas komandas sastāvā?
Esam ļoti pateicīgi, ka mūs joprojām atbalsta A/S "Valmieras stikla šķiedra", kas ir "Valmieras" FK ģenerālsponsors, Valmieras pilsētas pašvaldība, lieliska sadarbība ir ar Valmieras Bērnu sporta skolu, un vairāki privātie sponsori, kas ir gan juridiskas, gan fiziskas personas.

Sastāvā sevišķas izmaiņas nav plānotas; ja nu vienīgi centīsimies iesaistīt vairāk jauniešus. Visiem esošajiem spēlētājiem tiks izteikts piedāvājums, bet, vai spēsim apmierināt katra spēlētāja individuālās ambīcijas, ir spēlētāju lēmums.

     [+] [-]

, 2016-02-05 09:55, pirms 8 gadiem
Visu cieņu Valmieras klubam.Vieta virslīgā jāizcīna sportiskā cīņā,nevis aizkulisēs,arī finansējumam jābūt atbilstošam lai tur piedalītos.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-05 11:11, pirms 8 gadiem
Vismaz mājaslapu mēģiniet izveidot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-02-05 14:44, pirms 8 gadiem
Lai spēlētu Virslīgā un noturētos, sastāvs jāpapildina vismaz uz pusi ar spēcīgākiem futbolistiem, kuriem, loģiski, jāmaksā "spēcīgāka" alga. Tam līdzekļu acīmredzot nepietiek.
Tiesa, ja es būtu valmieriete, es priecātos par Virslīgas spēlēm klātienē kaut vai uz vienu sezonu. Taču pieredze rāda, ka vairums līdzjutēju nebūtu iecietīgi pret daudzajiem zaudējumiem (un arī treneris var zaudēt darbu).

     [+] [-]

, 2016-02-05 14:51, pirms 8 gadiem
nu ko lai saka - pūstat tālāk pirmajā līgā...

  +3 [+] [-]

, 2016-02-05 15:26, pirms 8 gadiem
Jocīgi jau ir - ja Valmiera pārspēlēs būtu uzvarējusi Mettu (gadās), tad taču komanda no tā nekļūtu stiprāka. Tad arī nespēlētu virslīgā? No otras puses - nedomāju, ka FK Valmiera uzaudzētu lielu fanu skaitu, ja spēlētu virslīgā un zāģētu visiem pēc kārtas bez variantiem... kas ar šo sastāvu nav neticams scenārijs...

     [+] [-]

, 2016-02-05 16:15, pirms 8 gadiem
Skumji, ka jaunā vadība nav ieinteresēta, lai klubs turētos augšgalā! Klubs bez ambīcijām!
Šīs sezonas mērkjis - noturēties 1. līgā?!

     [+] [-]

, 2016-02-05 18:38, pirms 8 gadiem
Paldies par atbildi! Virslīgai vajag, aptuveni 250-300k, lai tur nebūtu pilnīgākie peramie zēni. Tādas akadēmijas kā Mettai nav valmieriešu rīcībā, naudas kā, piemēram, Spartakam vai Daugavpilij arī ne, tādēļ diezgan loģisks solis. Jāgaida, kamēr parādīsies nauda vai izaugs spēcīgi talanti..reāli šie ir ilgo bezdarbības gadu "augļi". Kad komanda atteicās finansiālu apstākļu spiesta no dalības Virslīgā, lai gan togad Virslīgā palika 5. vai 6.vietā, ar katru nākamo sezonu komanda arvien vairāk un vairāk gāja postā..tas bija arī brīdis, kad sāka uzplaukt basketbols un florbols Valmieras reģionā. Tagad ļoti liela daļa jauno valmieriešu iet treneties basketbolā un florbolā, jo tur bija spēcīgas lielās komandas. Gan BK Valmiera gan florbolā Rubene un Valmieras komanda. Un futbolam nākas tagad ļoti piepūlēties,lai jaunieši nāktu trenēties futbolā. Par to liecina arī minifutbola un telpu futbola amatieru turnīri - ja kādreiz uz minifutbola un telpu futbola trunīriem nebija problēmu savākt 15-16 komandas, tad tagad Valmieras amatieru turnīros spēlē labi, ja 6 vairs tikai. Tās pašas ar mokām savācas. Tāda ir realitāte..

  -2 [+] [-]

, 2016-02-06 14:24, pirms 8 gadiem
rudzumaize rakstīja: Nevajag jums futbola virslīgu! Grūžat tikai naudu savā iecienītajā bimbambolā un priecājaties par nēģeru dankiem . Valmierieši nav pelnījuši laba līmeņa futbolu! Interesanti, ka guņas dzimtie vēji arī pūš no tās puses
Ja par kko sāc muti virināt tad noskaidro vai maz zini kko par to ko muti esi sācis virināt!

Sāksim ar to ka Valmieras basketbola komandā NAV melnādaini basketbolisti!

Valmiera ir viena no retajām komandām gan futbolā gan basketbolā kas iztiek ar Latvijas sporta skolās izaugušiem sportistiem!

     [+] [-]

, 2016-02-06 18:52, pirms 8 gadiem
sandis444444 rakstīja: Ja par kko sāc muti virināt tad noskaidro vai maz zini kko par to ko muti esi sācis virināt!

Sāksim ar to ka Valmieras basketbola komandā NAV melnādaini basketbolisti!

Valmiera ir viena no retajām komandām gan futbolā gan basketbolā kas iztiek ar Latvijas sporta skolās izaugušiem sportistiem!
Labāk izvelc un pavirini pats, ko gribi . Nekad nav bijuši meln vai pus vai ceturdaļmelnādainie? Vari virināt tālāk

     [+] [-]

, 2016-02-07 01:41, pirms 8 gadiem
rudzumaize rakstīja: Labāk izvelc un pavirini pats, ko gribi . Nekad nav bijuši meln vai pus vai ceturdaļmelnādainie? Vari virināt tālāk
Valmieras FK vismaz nespēlē melnie vai nepārk sazin cik ārzemniekus, bet dod spēlēt vietējiem. Dzīvoju rīgā un man Valmieras klubs simpatizē vairāk nekā tāds Skonto kur nevar samaksāt alga profiņiem kas nespēj izcīnīt titulu un tāda Metta, kas pēc katra zaudējuma žēlojas, ka tiesneši tādi un tādi un viņiem neesot naudu, lai iegūtu labākus spēlētājus un uzvarētu.

Salīdzini Rīgas un Valmieras iedzīvotājus un iespējas trenēties, loģiski ka Metta bija labāka par Valmieru.