Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Zabusovam 2+1, "Rīga" pārliecinoši revanšējas MHL jaunpienācējai

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Zabusovam 2+1, "Rīga" pārliecinoši revanšējas MHL jaunpienācējai
Patriks Zabusovs (Nr. 98) pret "Mihailova Akadēmiju". Foto: Kaspars Volonts/HK Rīga

Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) piecu neveiksmju sēriju pārtrauca "Rīga", kas savā laukumā atbildes mačā ar 6:2 sagrāva vienu no Rietumu konferences pastarītēm Tulas "Mihailova Akadēmiju". Rīdzinieku sastāvā divus vārtus guva un vienu rezultatīvu piespēli iedeva Patriks Zabusovs.

Līdzšinējās komandu savstarpējās spēlēs uzvaras bija izcīnījuši tikai viesi - rīdzinieki septembrī Tulā bija pārāki ar 2:0 un 6:3, savukārt vakardien Piņķos priekšpēdējo pozīciju 17 komandu konkurencē Rietumos ieņemošā "Mihailova Akadēmija" revanšējās ar 4:1. Šovakar bija pienācis laiks "Rīgas" revanšam.

Pirmajā periodā uz Rūdolfa Polca piektajā minūtē gūtajiem vārtiem ar rezultatīvu raidījumu 14. minūtē atbildēja Tulas hokejists Daniils Anops. Tieši viņš otrās trešdaļas 51. sekundē skaitliskajā vairākumā izvirzīja priekšgalā "Mihailova Akadēmiju" - 2:1. Tomēr rīdziniekiem izdevās ļoti sekmīgs prettrieciens, neilgi pēc tam mazāk nekā minūtes laikā Antons Siņegubovs un Artūrs Brikmanis no nelabvēlīgā 1:2 panāca 3:2 "Rīgas" labā. Mača 31. minūtē Mikus Mintautišķis skaitliskajā vairākumā dubultoja "Rīgas" vadību (4:2), bet 36. minūtē Patriks Zabusovs uz tablo panāca jau 5:2. Noslēdzošajās 20 minūtēs rīdzinieki nospēlēja pārliecinoši, Zabusovam pretinieku vārtsargu Denisu Popovu pārspējot vēl vienu reizi - 6:2.

Kopumā šosvakar rīdzinieki izdarīja par 12 metieniem vairāk (41 pret 29) nekā pretinieki, vārtsargam Ērikam Vītolam neitralizējot 27 "Mihailova Akadēmijas" spēlētāju izdarītos raidījumus. "Rīga", kam šī bija tikai desmitā uzvara pēdējos 12 mačos, ar 36 spēlēs nopelnītiem 35 punktiem Rietumu konferencē pakāpās uz 11. pozīciju.

Nākamās divas cīņas rīdzinieki aizvadīs 13. un 14. janvārī mājās pret Maskavas "Spartak" jauno maiņu.

Izmantotie resursi:
https://mhl.khl.ru/

  -2 [+] [-]

, 2021-01-05 22:20, pirms 3 gadiem
Pie .irsas tā paRašas līga.

     [+] [-]

, 2021-01-06 10:51, pirms 3 gadiem
Sers f rakstīja: Pie .irsas tā paRašas līga.
Pie tirsas arī latviešu spēlētāji?