Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Otrajā dienā juniorēm nopietnāks pārbaudījums

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Otrajā dienā juniorēm nopietnāks pārbaudījums
FK "Ķekava"
Foto: Floorball.lv

Latvijas U-19 junioru izlases kandidātes ar gana pārliecinošu uzvaru vakar debitēja Elvi sieviešu līgas turnīrā, pieveicot "Ķekavas Bulldogs". Šovakar komandu gaida nopietnāks pārbaudījums "FK Ķekava" izpildījumā.

Latvija U19 – FK Ķekava pulksten 11:00 Kocēnos

Savā debijas spēlē Jurija Fedulova vadītās Latvijas U-19 izlases meitenes Kocēnu sporta namā sacentās ar "Ķekavas Bulldogs", kas uz maču ieradās ar nepilnām divām spēlētāju maiņām. Spēlējot ar tik ierobežotiem resursiem, Ķekavas meitenes spēja saglabāt līdzsvaru uz rezultāta tablo līdz trešā perioda vidum, taču pēdējām minūtēm spēka nepietika un mača izskaņā Latvijas izlases kandidātes svinēja 8:3 panākumu. Pa trim punktiem nopelnīja Simona Grāpēna un Laura Gaugere, bet labākās spēlētājas balvu nopelnīja divu vārtu autore Aurēlija Zariņa. Paredzams, ka šodienas spēlē Zariņa spēlēs pret junioru izlasi, dodoties laukumā sava kluba rindās.

FK "Ķekava" ar 16 punktiem 12 spēlēs pašlaik ieņem trešo vietu turnīra tabulā, atpaliekot no "Rubenes" un Igaunijas izlases, kas sacensības ir noslēgusi, spēlējot ārpus konkurences. Ķekavas komanda gada izskaņā izcīnīja uzvaras trijās spēlēs pēc kārtas, uzvarot katru no Elvi sieviešu līgas komandām. Sevišķi vērtīga emocionālā ziņā varētu būt tieši pēdējā uzvara, kad pēcspēles metienu sērijā tika pieveikta "Rubene". Tajā spēlē vārtus guva un trīs piespēles izdarīja Elīza Elizabete Bērziņa. Viņa ar 19 (10+9) punktiem ir komandas otrā rezultatīvākā spēlētāja, atpaliekot vienīgi no citas Latvijas valstsvienības florbolistes Klintas Mārtiņjēkabas, kura iespējusi 21 (10+11) punktu.

Rubene – Ķekavas Bulldogs pulksten 14:00 Kocēnos

Pēc junioru spēkošanās ar FK "Ķekavu" Kocēnos norisināsies vēl viens mačs, kad vietējā "Rubene" uzņems šosezon vāju sniegumu demonstrējošās "Ķekavas Bulldogs" meitenes. Kocēnu vienība ir komfortabla turnīra tabulas līdervienība un savā pēdējā spēlē līdz šim izbraukumā ar rezultātu 15:4 tika sagrauta tieši "Ķekavas Bulldogs" komanda. Toreiz Laura Gaugere guva trīs vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles, bet par labāko spēlētāju tika atzīta divu piespēļu autore Emīlija Salaciete. Ķekavas vienības rindās tajā spēlē Līga Vancāne guva vārtus un izdarīja trīs piespēles, bet par labāko tika nosaukta cita valstsvienības spēlētāja Kristiāna Grāvīte, kura gan ar punktu guvumiem neizcēlās. Redzēsim, vai šodien Ķekavas komanda spēs pulcēt plašāku spēlētāju kodolu, salīdzinot ar vakar aizvadīto spēli pret juniorēm, kad tieši ierobežotais resurss mača izskaņā liedza pacīnīties par pozitīvu iznākumu.