Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Mājiniece Austrālija kļūst par ATP kausa pirmo ceturtdaļfinālisti

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Mājiniece Austrālija kļūst par ATP kausa pirmo ceturtdaļfinālisti
Nikss Kirioss un Alekss de Minors fanu lomā dubultspēles laikā. Foto: Reuters/Scanpix

Uzvarot pirmajos divos mačos un izceļoties ar perfektu 6-0 bilanci spēlēs, Austrālijas tenisa izlase kļuva par pirmo ceturtdaļfinālisti Austrālijā notiekošajā "ATP Cup" turnīrā.

Austrālijas izlase Brisbenā pēc 3:0 uzvaras pār Horvātiju ar tādu pašu rezultātu tika galā ar talantīgo Kanādas komandu. Džons Milmans (ATP 48.) sekmīgi aizvietoja Niku Kiriosu, kurš nevarēja spēlēt muguras savainojuma dēļ un ar rezultātu 6:4, 6:2 pieveica Fēliksu Ožē-Aliasimu (ATP 21.).

Kanāda tuvojās uzvarai otrajā vienspēlē, taču Deniss Šapovalovs (ATP 15.) nenosargāja seta un breika pārsvaru (sets un 4:2) un ar rezultātu 7:6(6), 4:6, 2:6 piekāpās Aleksam de Minoram (ATP 18.). Austrālijas pirmais numurs šonedēļ abās spēlēs uzvarējis ar seta un 2:4 deficītu. Viņš pirmajā kārtā ar 4:6, 7:6(3), 6:2 pārspēja ranga septīto numuru Aleksandru Zverevu.

Austrālijai 3:0 uzvaru noformēja Krisa Gučiones un Džona Pīrsa duets, kas dubultspēlē ar 3:6, 7:6(3), 10:8 uzvarēja Ožē-Aliasimu un Adilu Šamasdinu. Austrālijas iekļūšana ceturtdaļfinālā tika apstiprināta pēc Vācijas uzvaras pār Grieķiju (2:1).

Zverevs, kurš vēlu sāka gatavoties sezonai, zaudēja arī savā otrajā spēlē Brisbenā, esot bezspēcīgs pret rangā vienu pakāpienu augstāk esošo Stefanosu Cicipasu (1:6, 4:6). Grieķim tā ir piektā uzvara pēc kārtas savstarpējos mačos, esot vadībā ar 5-1. Zverevs vienīgo uzvaru guva abu pirmajā duelī 2018. gadā Vašingtonā.

Vāciju pirms tam vadībā bija uzvirzījis Jans-Lenards Štrufs (ATP 35.), kurš ar 6:4, 6:1 uzvarēja rangā tikai 487. vietā esošo Mihailu Pervolaraki. Vācija svinēja dramatisku uzvaru izšķirošajā dubultspēlē, kur "French Open čempioni Andreass Mīss un Kevins Kravecs ar 3:6, 6:3, 17:15 uzvarēja Cicipasu un Pervolaki, atspēlējot sešas mačbumbas!

Austrālija ceturtdaļfināliem kvalificējās kā F grupas uzvarētāja, bet 2. vietu otrdien savstarpējā mačā sadalīs Kanāda un Vācija. 24 komandu turnīra ceturtdaļfinālos iekļūs sešas grupu uzvarētājas un divas labākās otro vietu ieguvējas.

ATP kauss Austrālijā, trešā diena

GrupaPilsētaMačsRez.
CSidnejaBulgārija – Moldova2:1
CSidnejaBeļģija – Lielbritānija1:2
DPērtaItālija – Norvēģija2:1
DPērtaKrievija – ASV2:1
FBrisbenaKanāda – Austrālija0:3
FBrisbenaVācija – Grieķija2:1