Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Kurucam 7+3, "Raptors" nežēlīgi soda Bruklinu par daudzajām kļūdām

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Kurucam 7+3, "Raptors" nežēlīgi soda Bruklinu par daudzajām kļūdām
Rodions Kurucs (Nr. 00) aizsardzībā. Foto: Nicole Sweet/USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) piekto zaudējumu pēc kārtas un sesto neveiksmi pēc kārtas spēlēs pret Toronto "Raptors" (24-12) komandu piedzīvoja Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" (16-18), kas pieļāva 24 kļūdas, izlaižot 16 punktu pārsvaru un beigās kapitulējot NBA čempiones priekšā ar 102:121.

Kurucs šonakt laukumā pavadītajās 17:25 minūtēs guva septiņus punktus (1/2 - 2p., 1/3 - 3p., 2/2 - s.m.), savāca trīs atlēkušās bumbas, bloķēja vienu metienu, iedeva vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva divas kļūdas, trīsreiz pārkāpa noteikumus, kā arī nopelnīja +/- rādītāju -5.

Mača sākumu "Nets" aizvadīja ļoti labi, trāpot vairākus tālmetienus, kas pirmajā ceturtdaļā ļāva iegūt līdz pat 11 punktu vadībai. Kurucs laukumā devās 3:25 minūtes līdz pirmā ceturkšņa beigām, savā pirmajā metienā pēc lieliskas izspēles trāpot tālmetienu, kas Bruklinai ļāva panākt 33:22 vadību. Turpinājumā Kurucs jau nākamajā uzbrukumā devās neveiksmīgā caurgājienā, bet vēlāk izdarīja arī neprecīzu piespēli, kā arī aizsardzībā nobloķēja Krisa Būšēra metienu no groza apakšas. "Nets" pēc pirmajām 12 minūtēm bija iekrājusi 33:24 vadību.

Otrās ceturtdaļas ievadā iestrēga "Nets" uzbrukums. Ieilgušo klusumu ar put-back triecienu grozā no augšas (38:31) un tālmetienu (41:31) pārtrauca attiecīgi Deandrē Džordans un Džo Hariss. Kurucs otrajā ceturksnī aizvadīja tā pirmās četrarpus minūtes, izpildot neveiksmīgu tālmetienu. "Raptors" līdz puslaiku pārtraukumam spēja veikt 12 punktu izrāvienu, no 36:52 pietuvojoties līdz 48:52.

Pēc atelpas perioda Kanādas vienība laukumā arvien izteiktāk spēja pārņemt iniciatīvu, izmantojot mājinieku paviršo spēli un drīz vien jau pārņemot vadību. Četras minūtes līdz trešā ceturkšņa izskaņai laukumā tika sūtīts Kurucs, pret kuru tālu no groza tika pārkāpti noteikumi, latvietim realizējot abus soda metienus un panākot 70:70.

"Raptors" pamazām nolieca svaru kausus uz savu pusi, Rodionam laukumā esot arī ceturtās ceturtdaļas sākumā un beigās, kad Kurucs realizēja metienu no groza apakšas. Tiesa tad jau Toronto vienība mača likteni kādu laiku bija izšķīrusi.

Ceturtajā vietā Austrumos esošajiem viesiem lielisku spēli aizvadīja Freds Vanvlīts, kurš 29 punktiem pievienoja 11 rezultatīvas piespēles. Double-double sakrāja arī Seržs Ibaka, kura rēķinā 21 punkts un 12 bumbas zem groziem. 26 punkti un piecas rezultatīvas piespēles Kailam Laurijam. "Nets" vienībā 23 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles Spenseram Dinvidijam, bet 18 punkti (3/5 - 3p.) Džo Harisam.

Nākamo maču Austrumu konferences septīto vietu ieņemošā Bruklina aizvadīs naktī uz 7. janvāri, kad viesosies pie Orlando "Magic".

  -1 [+] [-]

, 2020-01-05 08:32, pirms 4 gadiem
Kurucs var spēlēt un ar laiku varētu būt pamatsastāvā,viss jautājums - vai viņam dos tādu iespēju. Ir nojauta,ka Nets ātri varētu aizlāpīt caurumus ar citiem. Labā ziņa ka vismaz šobrīd ir normālas minūtes

  +1 [+] [-]

, 2020-01-05 12:53, pirms 4 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Kurucs var spēlēt un ar laiku varētu būt pamatsastāvā,viss jautājums - vai viņam dos tādu iespēju. Ir nojauta,ka Nets ātri varētu aizlāpīt caurumus ar citiem. Labā ziņa ka vismaz šobrīd ir normālas minūtes
Minūtes ta normālas, bet piespēlēt (tieši uz metienu) viņam kaut kā īsti negrib... skatījos spēli - neskaitāmas reizes Kurucs bija brīvs uz tālmetienu līnijas, bet tā vietā, lai iedotu piespēli brīvam Kurucam, Nets spēlētāji gāja neveiksmīgos caurgājienos un izmeta piespēles kaut kur sazin kur (pāris reizes piespēles sasniedza skatītāju rindas) spēlētājiem, kuri nebūt nebija brīvi... un tad brīnās, ka tik daudz kļūdu vienā spēlē... un nevar teikt, ka spēlētāji neredzēja viņu... ja šādi spēlē komandas biedri, tad nevar cerēt, ka Kurucs pēkšņi sāks baigos status krāt...