Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Čempioni ar pozitīvām emocijām dodas uz Irlavu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Čempioni ar pozitīvām emocijām dodas uz Irlavu
Ritvars Bērziņš (#3) "Rubenes" un "Ogres vilki" savstarpējā spēlē mača galotnē nodrošināja uzvaru Kocēnu komandai.
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šovakar ieplānotas divas spēles. Irlavā vietējā komanda uzņems pašreizējos titula īpašniekus no Lielvārdes, savukārt Ogrē vietējie "vilki" mērosies spēkiem ar Kocēnu "Rubeni".

"Irlava/Avant" – "Lielvārde/FatPipe" pulksten 18:00 Irlavā

Līgas jaunpienācēji no Irlavas pēdējā laikā pārmaiņus izcīna uzvaras un piedzīvo zaudējumus. Domājams, ka ar šādu sniegumu debitanti var būt visnotaļ apmierināti jo tas viņiem ļauj turpināt cīņu par iekļūšanu labāko astotniekā. Pašlaik komanda ar 17 punktiem 13 mačos ieņem astoto vietu turnīra tabulā, par diviem punktiem atpaliekot no "Rubenes". Par vietu astotniekā gan komanda nevar būt droša, jo tikai punkta attālumā atrodas Valmieras un Ķekavas vienības. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 23 (18+5) punktiem ir Renārs Austrums, kuram seko Mareks Stančiks (11+8) un Emīls Krūmiņš (8+9). Pēdējo maču vienība aizvadīja pirms Ziemassvētkiem, kad Kocēnos vienība prata atspēlēt divu vārtu deficītu, bet pēc otrā perioda jau atradās minimālā vadībā. Viss izšķīrās pēdējās piecās minūtēs pirms kurām rezultāts bija 4:4. Uzvaras vārtus guva Ritvars Bērziņš, kurš pēdējā minūtē ievirzīja bumbiņu arī tukšajos vārtos, liekot irlavniekiem piedzīvot neveiksmi.

"Lielvārde/FatPipe" pašlaik ir uz viļņa, jo pēc trim piedzīvotiem zaudējumiem čempioni izcīnījuši uzvaras pēdējās divās spēlēs. Vakar komanda aizvadīja ļoti saspringtu cīņu, trešā perioda ievadā pēc diviem ātriem vārtu guvumiem izvirzoties vadībā pret "Kurši/Ekovalis", atlikušajā laikā minimālo pārsvaru nosargājot. Tabulā vienība ar 25 punktiem joprojām atrodas sestajā vietā, bet, uzvaras gadījumā, komanda dienu var noslēgt labāko kvartetā. Pēdējā spēlē ar diviem vārtu guvumiem un vienu piespēli atzīmējās Sandis Mihailovskis, bet rezultatīvākā spēlētāja kreklu joprojām saglabājis Juris Sandis Jēgers, kuram 16 (13+3) punkti. Tikpat ir arī Sandim Virsnītim (7+9), bet par punktu mazāk Nikam Blumfeldam (8+7).

Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē "Lielvārde/FatPipe" visu laiku kontrolēja spēles gaitu, ne uz mirkli nenonākot iedzinējos. Skanot mača beigu sirēnai, "vardes" varēja priecāties par 6:3 uzvaru. Pa trim vārtu guvumiem guva Sandris Virsnītis un Niks Blumfelds, kurš arī saņēma labākā spēlētāja balvu. Zaudētājiem pie visiem vārtu guvumiem piedalījās viņu rezultatīvākais spēlētājs (2+1) Emīls Krūmiņš.

"Ogres vilki" – "Rubene" pulksten 18:00 Ogrē

Ogrēnieši pēc savas vēsturiskās uzvaras pār "Bausku" piedzīvojuši zaudējumus divās nākamajās spēlēs Tostarp ar 1:9 zaudējot pēdējā spēlē Liepājā pret vietējo "Kurši/Ekovalis". Toreiz jau trešajā minūtē "Ogres vilkus" vadībā izvirzīja Kārlis Barons un pēc 20 spēlētām minūtēm (1:1) nekas neliecināja, ka "vilki" dabūs kārtējo smago sagrāvi, kapitulējot ar rezultātu 1:9. Tabulā "Ogres vilki" ar trim punktiem joprojām atrodas 11.vietā 12 komandu konkurencē. Jāpiezīmē, ka Liepājā komandai nācās iztikt bez vairākiem florbolistiem, tostarp komandas rezultatīvākā spēlētāja Elvija Jankovska, kurš sezonā iespējis 26 (16+10) punktus. Aiz viņa ar 21 (12+9) punktu seko Markuss Januševskis, bet trešajam rezultatīvākajam Edijam Hammeram izdevies savākt vien 10 (5+5) punktus.

Kocēnu "Rubene" šosezon aizvadījusi vismazāko spēļu skaitu, pašlaik ar 19 punktiem 12 mačos atrodoties septītajā pozīcijā. Komanda par sešiem punktiem atpaliek no labāko sešnieka, bet no muguras uzglūn uzreiz trīs konkurenti, kuri gatavi izmantot katru klupienu, lai apsteigtu rubeniešus. Pēdējā mačā vienība ar 6:4 pieveica "Irlava/Avant", labākā spēlētāja balvu saņemot Ritvaram Bērziņam, kuram divi pēdējie vārtu guvumi mačā, tāpat arī viena rezultatīva piespēle. Sezonā kopumā rezultatīvākie florbolisti ir Atis Stepāns (14+7) un Reinis Mirkšs (6+15), kuri savākuši pa 21 punktam. Jāpiezīmē, ka komandas pieteikumā atgriezies Renārs Jēkabsons, kurš šosezon vēl nav piedalījies nevienā mačā.

Abu komandu savstarpējā spēle izvērtās ļoti spraiga un līdzīga. Pēc 20 nospēlētām minūtēm rezultāts bija neizšķirts 2:2, bet pēc otrā perioda "Rubene" bija vadībā ar minimālu 4:3. Trešās trešdaļas ievadā "Ogres vilki" spēja rezultātu līdzsvarot, panākot 5:5. Turpinājumā Arnijs Kuratņiks ar precīzu soda metienu atjaunoja vadību "Rubenei", bet Jēkabs Keišs mača izskaņā guva vēl vienus vārtus "Rubenei", kas deva 7:5 uzvaru. Keišs ar diviem vārtu guvumiem bija gan rezultatīvākais, gan labākais "Rubenes" florbolists savā komandā. Tikmēr ogrēniešiem par labāko atzina Markusu Januševski, kuram divi vārti un viena piespēle.