Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Karsums atgriežas ar 1+1 un graujošu uzvaru

Andrejs Siliņš

Karsums atgriežas ar 1+1 un graujošu uzvaru
Mārtiņš Karsums. Foto: Sputnik / Scanpix

Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, sekmējot savas un Kaspara Daugaviņa pārstāvētās Maskavas "Spartak" graujošu uzvaru pār Novosibirskas "Sibir" - 7:0. Daugaviņam rezultatīva piespēle.

Karsums nespēlēja komandas iepriekšējā mačā (2:3 pret Astanas "Barys"), bet šodien atkal atgriezās "Spartak" sastāvā. Šodien pretī stājās "Sibir", kas bija ieradusies no Helsinkiem, kur kapitulēja Jānim Kalniņam un "Jokerit" (1:4). Otrajā tālā izbraukuma spēlē pēc kārtas sibīrieši nebija gatavi nopietnai cīņai.

Rezultātu gan mājinieki atklāja tikai otrajā trešdaļā, taču - kā sāka pirmajā trešdaļas minūtē, tā turpināja bombardēt visas turpmākās trešdaļas laikā. "Spartak" otrajā trešdaļā guva vārtus pat mazākumā un pirms pēdējām 20 minūtēm bija vadībā ar 5:0. Pēdējās trešdaļas piektajā minūtē pēc Daugaviņa un Karsuma piespēlēm Robins Hanzls vairākumā panāca 6:0, bet 69 sekundes pirms mača noslēguma Karsums noformēja beigu rezultātu - 7:0.

Mārtiņš Karsums spēlēja nepilnas 14 minūtes, guva vārtus, atdeva piespēli, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, veica vienu spēka paņēmienu un uzvarēja vienīgajā iemetienā. Karsumam šie bija septītie vārti un 14. piespēle. Kaspars Daugaviņš uz ledus bija nepilnas 17 minūtes, atdeva rezultatīvu piespēli (18. piespēle un 28. punkts sezonā), veica vienu metienu un zaudēja abos iemetienos.

"Spartak" ar 52 punktiem 46 mačos ieņem piekto pozīciju Rietumu konferencē. Priekšā esošajai Jaroslavļas "Lokomotiv" ir par septiņiem punktiem vairāk, bet sestajā vietā esošā Maskavas "Dynamo", ko pārstāv Miks Indrašis, atpaliek vien par punktu.

Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard" ar 2:1 viesos pārspēja Ņižņekamskas "Neftekhimik", izcīnot 30. uzvaru 48 spēlēs šajā sezonā. Komanda ieņem otro vietu Austrumu konferencē, no līdervienības Jekaterinburgas "Avtomobilist" atpaliekot par deviņiem punktiem.

KHL regulārā sezona, 5. janvāris

SpēleRezultāts
Kunlun Red Star - Admiral4:3
Metallurg Mg - Torpedo7:3
Sochi - Barys0:3
Neftekhimik - Avangard1:2
Spartak - Sibir7:0

  +1 [+] [-]

, 2019-01-05 20:19, pirms 5 gadiem
Nu baigi noārdijušies

  +1 [+] [-]

, 2019-01-05 20:21, pirms 5 gadiem
Psc elle nevis portāls , kur raksta par tiešo konkurentu Soči ?