Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Volejbolistes Jelgavā un Sportacentrs.com TV tiešraidē centīsies iekost bosnietēm

Ints Megnis
Ints Megnis

Volejbolistes Jelgavā un Sportacentrs.com TV tiešraidē centīsies iekost bosnietēm
Latvijas sieviešu volejbola izlase. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas sieviešu volejbola izlase 2019. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē šodien Jelgavā uzņems Bosnijas un Hercegovinas valstsvienību, solot darīt visu, lai uzvarētu vismaz vienā setā. Spēle sāksies plkst. 18:00, to tiešraidē būs iespējams vērot portālā Sportacentrs.com.

Latvijas dāmas pirmās četras cikla spēles aizvadīja augusta otrajā pusē, kad cieta četras neveiksmes trijos setos. Noslēdzošās divas spēles gaidāmas tagad - sestdien Jelgavā pret bosnietēm un 9. janvārī izbraukumā ar Spāniju.

Kā šonedēļ sarunā ar Sportacentrs.com teica Latvijas izlases galvenā trenere Inguna Minusa, komanda ir ļoti smagi gatavojusies un kā minimālo mērķi tā uzstādījusi uzvaru vismaz vienā setā, tomēr uzskata, ka ir iespējams arī tikt pie panākuma.

"Pēdējās divās nedēļās treniņos daudz, kas salikts kopā, jautājums - cik izdosies to realizēt spēlēs, kad būs stresa situācijas. Kopumā ir uzlabojumi, treniņos parādās daudz pozitīva. Arī pati esmu pozitīvi noskaņota - ja mums izdosies parādīt to, ko rādām treniņos, bosnietēm neklāsies viegli. Kā minimums jāuzvar viens sets, tomēr mēs esam noskaņoti uzvarai," teica Minusa. "Meitenes var, ko parādīja mājas spēlē pret Spāniju. Vajadzīgs tikai laiks un pieredze. Šī ir pirmā reize, kad beidzot tiešām varam uzvarēt. Mēs kāpjam uz augšu, meitenēm ir vēlme uzvarēt un tieši šai vēlmei ir ļoti liela nozīme - viņas apzinās, ka ieguldījušas lielu darbu, veltot brīvo laiku. Ja neizdosies, nevienai nevarēšu pārmest, ka viņa necentās vai negribēja."

Latvijas izlasi šajās spēlēs papildinājusi arī ASV studējošā Enija Bidzāne. Rīgā ieradusies arī cita studente Eva Deisa, tomēr viņai neizdevās nokārtot visus dokumentus, lai drīkstētu doties laukumā.

Ja Latvijas izlase cerības izcīnīt kādu no pirmajām divām vietām apakšgrupā un kvalificēties Eiropas čempionātam jau ir zaudējusi, bosnietēm ir četru punktu deficīts pār otrajā vietā esošo Spāniju un cerības uz finālturnīru joprojām ir dzīvas. Atlases cikla ievadā bosnietes piecos setos uzvarēja Rumāniju, pēc tam trijos setos droši uzvarēja latvietes, kas divos setos savāca pa 16 punktiem, bet vienā palika uz astoņiem. Savukārt iepriekšējos divos mačos tika pārliecinoši zaudēts Spānijai.

Jāuzsver, ka Latvijas izlases sastāvs ir ļoti jauns - vecākā ir 1993. gadā dzimusī Kristīne Dzierkale. "Jāaudzina jaunā paaudze," saka Minusa. "Vecākajām volejbols ir otrajā plānā - aiz darba un ģimenes, kur viss sakārtots. Viņām volejbols ir amatieru sports sev. Savukārt jaunajām rādām, ka volejbols var būt arī kā profesionāls - ja varbūt viņas vēl nav profesionāles samaksas ziņā, tad mēģinām sakārtot pārējās puses, lai ne par ko nav jādomā. Ja viņām patiks un sanāks, ir lielāka iespēja, ka vismaz studiju gadus un nedaudz pēc tam veltīs volejbolam. Annija Āboliņa ir mūsu pirmā profesionāle, kura atgriezusies no ASV un devusies spēlēt Eiropā. Varbūt ne pašā augstākajā līmenī, tomēr tāpat ir Eirokausā un paver sev durvis, lai citi pamanītu. Ļoti daudzas jaunās meitenes ir motivētas, saista sevi ar volejbolu, gribētu ar to pelnīt naudu. Viņas skatās uz mūsu trim leģionārēm, redz, ka tā tas notiek, un iegūst vēl lielāku motivatoru."

Sportacentrs.com tiešraidē būs iespējams vērot ne tikai šodienas spēli, bet arī 9. janvārī gaidāmo dueli no Spānijas.

Kvalifikācijas turnīra F apakšgrupa

VValstsSUZP
1.Rumānija43110
2.Spānija4319
3.Bosnija un Hercegovina4225
4.Latvija4040

  +1 [+] [-]

, 2019-01-05 14:16, pirms 5 gadiem
Cik reāls pamats ir tām treneres runām par iespēju uzvarēt? Tikai tukša runāšana?

     [+] [-]

, 2019-01-05 14:50, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Cik reāls pamats ir tām treneres runām par iespēju uzvarēt? Tikai tukša runāšana?
Loģiski! Ko gan Minusai citu teikt?