Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pačioreti otro dienu pēc kārtas iemet pagarinājumā, Lainem 21. vārti sezonā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pačioreti otro dienu pēc kārtas iemet pagarinājumā, Lainem 21. vārti sezonā
Makss Pačioreti
Foto: Sipa USA/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā otro dienu pēc kārtas uzvaru pagarinājumā izcīnīja Monreālas "Canadiens", kas izbraukumā ar 4:3 pieveica Dalasas "Stars", un atkal par varoni kļuva komandas kapteinis Makss Pačioreti.

Saņēmis piespēli no aizsarga, Makss Pačioreti nonāca vienatnē pret laukuma saimnieku vārtsargu Kari Lehtonenu, kuru pārspēja ar plaukstas metienu starp kājsargiem, pagarinājuma 19. sekundē nodrošinot Monreālas "Canadiens" uzvaru izbraukumā ar 4:3 pret Dalasas "Stars". Komandas kapteinis kļuva par pirmo spēlētāju kluba vēsturē, kurš guvis uzvaras vārtus pagarinājumā divas dienas pēc kārtas, turklāt Pačioreti ar astoņiem pagarinājumā gūtajiem vārtiem kļuvis par "Canadiens" rekordistu.

Tikmēr mājinieku galvenais treneris Lindijs Rafs zaudējumā kritizēja līderi Taileru Seiginu: "Pagarinājuma ievadā mēģinājām gūt vārtus. Mūsu augstais spēlētājs atrodas lieliskā kondīcijā. Mūsu augstais spēlētājs… Pat nezinu, ko lai pasaku. Tā gluži vienkārši ir koncentrēšanās. Viņš ir viens no veterāniem, viens no labākajiem hokejistiem, un viņš vienkārši palaida garām savu sedzamo. Viņš negribēs epizodi redzēt vēlreiz. Arī es negribu." Vēl pirms Pačioreti saņēma ripu, Seigins atradās uz zilās līnijas labā pozīcijā, lai neļautu izveidoties pretuzbrukumam, bet tad viņš pagriezās uz labo pusi, kamēr pretinieks aiztraucās garām pa kreiso malu.

Pačioreti izcēlās arī noslēdzošās trešdaļas ievadā, ar plaukstas metienu no labās malas tālajā stūrī realizējot skaitlisko vairākumu. Tas notika vien mirkli pēc tam, kad aizsaga Šeja Vēbera šāviens, kas lidoja ar vairāk nekā 150 kilometriem stundā, trāpīja vārtu priekšā esošajam komandas biedram Brendanam Galageram pa roku. Pirms iepriekšējā mača Vēbers treniņā trāpīja Pačioreti pa kāju, un Monreālas "Canadiens" kapteinis laukumu pameta tikai ar palīdzību no malas.

Divu dienu laikā piecus punktus savācis debitants Patriks Laine, kurš izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, palīdzot Vinipegas "Jets" izbraukumā ar 4:1 pieveikt Floridas "Panthers". Soms, kurš kļuvis par līgas rezultatīvāko debitantu, apdzenot ar pirmo numuru draftēto Ostonu Metjūzu, iemeta otrās trešdaļas vidū, dubultojot pārsvaru.

Braiens Litls apzaga sāncenšu aizsargu un atrada Laini, kurš nekavējoties trāpīja tuvajā stūrī. "Gribēju izdarīt metienu pats, līdz pamanīju, ar ko kopā atrodos uz ledus. Atrados diezgan labā pozīcijā, bet tad sapratu – ja izdarīšu piespēli viņam, diezgan droši, ka gūsim vārtus," situāciju komentēja Litls. Vinipegas "Jets" rindās ar precīziem metieniem izcēlās arī 20 gadus vecais Nikolajs Īlerss un 23 gadus vecais Marks Šaiflī. Tikmēr sāncenšu rindās par līgas vēsturē piekto labāko piespēļu dalītāju kļuvis 44 gadus vecais veterāns Jaromirs Jāgrs.

37. sauso spēli karjerā aizvadīja Raiens Millers, kurš atvairīja 22 sāncenšu metienus un palīdzēja Vankūveras "Canucks" mājās ar 3:0 pārspēt Arizonas "Coyotes". Laukuma saimnieku pārsvaru 47. minūtē dubultoja Brendons Saters, kurš soda metienu realizēja no neērtā satvēriena. Atvairot 23 metienus, sauso spēli aizvadīja arī Džons Gibsons, kura pārstāvētā Anaheimas "Ducks" ar 2:0 mājās pārspēja Detroitas "Red Wings". Savukārt Henriku Lundkvistu, kurš Ņujorkas "Rangers" panākumā savā laukumā tika galā ar 30 metieniem, pārspēja tikai Jakubs Vorāčeks.

NHL regulārā sezona, 5. janvāris

SpēleRezultāts
Panthers – Jets1:4
Flyers – Rangers2:5
Stars – Canadiens3:4 P
Flames – Avalanche4:1
Canucks – Coyotes3:0
Ducks – Red Wings2:0

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  -2 [+] [-]

, 2017-01-05 09:54, pirms 7 gadiem
Kāds KRASAVA gols Radūlovam. Pēc tam Radū vēl pieslidoja klāt pie pretineka un nolika viņu pie vietas. Īsts saimnieks Nhl.

  -1 [+] [-]

, 2017-01-05 10:01, pirms 7 gadiem
Atceros, ka tad, kad Radulovs spēlēja CSKA, tad visi teica, ka Radulovs ir kruts tika KHL un NHLā viņu noliktu pie vietas. Es nesaku, ka Radulovs NHL ir tāds pats saimnieks kā CSKA, bet pie vietas viņu vēl neviens nav nolicis un čalis labi spēlē. Šogad gan visi tīksminās par Radulovu. Arī tie, kas iepriekš teica, ka NHLā viņš būtu nekas

     [+] [-]

, 2017-01-05 13:08, pirms 7 gadiem
Saņok neiet tik labi, kā gaidīju...pagaidām tikai otrais rezultatīvākais komandā....