Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Timma spēlē ar savainojumu, "Baskonia" treneris slavē Mālmani

Andrejs Siliņš

Timma spēlē ar savainojumu, "Baskonia" treneris slavē Mālmani
Rinalds Mālmanis
Foto: baskonia.com

Spāņu basketbola kluba Vitorijas "Baskonia" galvenais treneris Pedro Martiness pēc nedēļas nogalē izcīnītās uzvaras pār "Obradoiro" vietējā čempionāta spēlē atklāja, ka latviešu uzbrucējs Jānis Timma jau ilgāku laiku cīnās ar savainojumu, kā arī uzslavēja jauno latviešu spēka uzbrucēju Ronaldu Mālmani, kurš iekarojis vietu komandas rotācijā.

Mālmanis pret "Obradoiro" 17 ar pusi minūšu laikā guva astoņus punktus un kopš pie komandas stūres stājies Martiness stabili kļuvis par "Baskonia" pamata rotācijas spēlētāju, pārsvarā mačus sākot pamata pieciniekā.

"Pozīciju sadalīšana ir nedaudz vecmodīga. Komandām ir vajadzīgi spēlētāji, kas var paveikt lietas, lai komanda izcīnītu uzvaras. Un Rinalds to dara. Jā, ar kļūdām - daudzas no tām norakstāmas uz pieredzes trūkumu, daudzas uz kvalitātes trūkumu. Bet tas notiek ar visiem spēlētājiem, pat tiem, kuriem ir daudz lielāka pieredze," 21 gadu vecā latviešu spēka uzbrucēja sniegumu raksturoja Martiness.

"Viņš trenējas un spēlē ar 100% atdevi. Pat, ja ar taviem 100% nepietiek, lai komanda izcīnītu uzvaru, tam nav nozīmes. Man viņš ir kā piemērs - runa nav par gūtajiem punktiem vai statistikas savākšanu. Runa ir par 100% atdevi un kur tā tevi var aizvest. Man Rinalda 100% atdeve ir ļoti uzskatāma, es uz viņu paļaujos. Lieliski, ja viņš ar iemest arī trīspunktnieku, kā viņam tas izdevās šodien. Spēlētājiem, kuri atdodas par 100%, var piedot kļūdas, garām aizmestus metienus, pazaudētas bumbas. Ja vien viņi atdod no sevis 100%, kā to dara Rinalds," sacīja Martiness.

Jānis Timma svētdien nospēlēja 18 ar pusi minūtes un guva četrus punktus, bet treneris atklāja, ka latviešu uzbrucējam pēdējā laikā traucējuši savainojumi: "Pēdējās nedēļas laikā viņš nav piedalījies treniņos, tikai spēlēs. Domāju, ka drīzumā medicīniskās procedūras varēs pārtraukt. Tā nav tik nopietna trauma, lai nespēlētu, bet treniņos Jānim parādās sāpes. Viņš spēlē ar medikamentu palīdzību. Skatīsimies, ko sacīs dakteris. Varētu būt arī sliktāk, bet tas mani satrauc tik un tā."

Nākamo spēli "Baskonia" aizvadīs ceturtdien, ULEB Eirolīgas mačā savā laukumā uzņemot Malagas "Unicaja".

Izmantotie resursi:
Pedro Martínez habla de la lesión de Timma y...

  +5 [+] [-]

, 2017-12-04 13:34, pirms 6 gadiem
Bravo Malmanim! Ja viens no Eiropas TOP treneriem par viņu jau regulāri sāk izteikties, tad lietas iet uz augšu! Tāpat turpināt! Timmam veselību!

     [+] [-]

, 2017-12-04 13:46, pirms 6 gadiem
Ka šim aģents Mālmanim?

  +1 [+] [-]

, 2017-12-04 14:12, pirms 6 gadiem
īstenībā, tieši šādos gadījumos, kā Mālmanim, ir liels prieks, ka pēc nesaprotamas bedres un neprasmes izmantot dotās iespējas, spēlētājs saņemas un sāk sevi pierādīt ļoti nopietnā līmenī.

     [+] [-]

, 2017-12-04 14:21, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: īstenībā, tieši šādos gadījumos, kā Mālmanim, ir liels prieks, ka pēc nesaprotamas bedres un neprasmes izmantot dotās iespējas, spēlētājs saņemas un sāk sevi pierādīt ļoti nopietnā līmenī.
pēdējos gados, izskatās, ka to tikai garie izdarīt var...negatīva tendence, ka paši tajās bedrēs iekšā tiek

     [+] [-]

, 2017-12-04 14:30, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: pēdējos gados, izskatās, ka to tikai garie izdarīt var...negatīva tendence, ka paši tajās bedrēs iekšā tiek
tas jā, ir tāda negatīva tendence vērojama. nezin vai tas ir tas sākotnējais slavas un atpazīstamības spiediens, kas liek atslābt un sabremzēties attīstībā. vai arī trūkst pareizie cilvēki, kuri precīzi zin un pasaka, kas jādara, kurā virzienā un kā jāstrādā, lai būtu noturīgs kāpums
man pat bail sākt uzskaitīt, kuri un cik bija pēdējos gados jauniešu spēlētāji, tādi, kas skaitījās perspektīvi un daudzsološo, bet tagad no viņiem nav ne vēsts

     [+] [-]

, 2017-12-04 15:11, pirms 6 gadiem
Tas tik parāda cik spēcīgs kā galvenais uzsveru galvenais treneris ir Uvis Helmanis...

     [+] [-]

, 2017-12-04 15:20, pirms 6 gadiem
ziemeļi rakstīja: Tas tik parāda cik spēcīgs kā galvenais uzsveru galvenais treneris ir Uvis Helmanis...
Kā treneris kurš strādā individuāli ar garajiem spēlētājiem jā, bet kā galvenais treneris komandā noteikti nē.

     [+] [-]

, 2017-12-04 19:08, pirms 6 gadiem
ziemeļi rakstīja: Tas tik parāda cik spēcīgs kā galvenais uzsveru galvenais treneris ir Uvis Helmanis...
cik ilgi var malt šo sūd*u??

izlasi SA kā Mālmanis pats analizē un atzīst, cik švaks bija pērn Valmierā un neizmantoja daudzās iespējas ko Helmanis deva! un ka tā bija lieliska motivācija vasarā beidzot profesionāli trenēties, lai progresētu, īpaši fiziskajā!

     [+] [-]

, 2017-12-05 07:50, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: cik ilgi var malt šo sūd*u??

izlasi SA kā Mālmanis pats analizē un atzīst, cik švaks bija pērn Valmierā un neizmantoja daudzās iespējas ko Helmanis deva! un ka tā bija lieliska motivācija vasarā beidzot profesionāli trenēties, lai progresētu, īpaši fiziskajā!
No kurienes radies mīts par Helmani, kā par lielisku speciālistu jauno talantu attīstībā? Kuri ir tie daudzie jaunie garie spēlētāji, kuri viņa vadībā un ietekmē sāka spēlēt labāk? Es ar to domāju nevis palielinātu spēles laiku un un trenera uzticību, kura arī ir jāprot izmntot, bet tieši spēlētāja prasmju uzlabošana, jaunas uzbrukuma kustības un apspēlēšanas veidi, kuram viņa ietekmē tas ir parādījies? Jo viņš pats nekad neko tādu nav pratis