Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Veids īpaši saspringtā mačā nokārto "Heat" uzvaru pār "Thunder"

Rolands Eliņš

Veids īpaši saspringtā mačā nokārto "Heat" uzvaru pār "Thunder"
Seržs Ibaka cenšas apturēt Dveinu Veidu
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā Dveins Veids palīdzēja Maiami „Heat” saspringtā mačā ar 97:95 apspēlēt „Thunder”, kamēr „Spurs”, lai arī sezonas sākumā nedaudz palikusi „Warriors” ēnā, šonakt sagrāva Memfisas „Grizzlies” ar 20 punktu pārsvaru un guva sezonas 16. uzvaru 20 spēlēs.

„Heat” (11-6) un „Thunder” (11-8) pirms četrām sezonām satikās NBA finālā, tiesa, toreiz uzvarējušās „Heat” sastāvā vēl bija Lebrons Džeimss. Šis fakts gan netraucēja abām komandām šonakt sarīkot vienu no saspringtākajām regulārās sezonas spēlēm pēdējos gados. „Heat” un „Thunder” spēles laikā 11 reizes bija neizšķirts un 38 reizes notika vadības maiņa, līdz ar to izteikums „spēle punkts punktā” šoreiz patiešām vietā. Šosezon nevienā NBA spēlē vadības maiņa nav notikusi biežāk nekā 25 reizes un līdz šim neviena spēlē Dveina Veida 13 gadus ilgajā NBA karjerā nebija vairāk par 31 vadības maiņu. Šodienas mačā neviena komanda arī nebija vadībā ar lielāku pārsvaru kā seši punkti.

„Atmosfēra bija kā izslēgšanas spēlēs,” pēc mača sacīja Dveins Veids. „Mūsu jaunajai komandai nav daudz šādu spēļu pieredzes, līdz ar to lieliski, ka varam tādu pieredzēt regulārajā sezonā.” Veids šonakt guva 28 punktus, četrus no tiem pēdējās 30 sekundēs, kad atņēma „Thunder” vadību pasniedza uzvaru „Heat” ar 97:95.

„Thunder” sastāvā 25 punkti Kevinam Durentam un Raselam Vestbrukam, taču abi neizmantoja savas iespējas no tālās distances spēles izskaņā. Vestbrukam arī septiņas piespēles un septiņas kļūdas, taču viņš pēdējo 16 spēles minūšu laikā tā arī neguva ne punkta.

Savukārt „Spurs” visai mierīgi izrēķinājās ar Memfisas „Grizzlies” pretestību (103:83), gūstot savu 16. uzvaru 20 spēlēs. Kavai Lenards pārliecinošajā uzvarā sameta 27 punktus ar tikai 13 metienu palīdzību, 18 punkti Lamarkusam Oldridžam, bet veterāns Tims Dankans savāca desmit atlēkušās bumbas, izdalīja piecas rezultatīvas piespēles un trīsreiz bloķēja pretinieku metienus, sarūpējot visai pieticīgu spēli „Grizzlies” līderiem Markam Gazolam (15 punkti) un Zekam Rendolfam (deviņi punkti).

Nupat kā Austrumu konferences labākā spēlētāja balvu saņēmušais Pols Džordžs aizvadījis neveiksmīgu maču Portlendā, kurā aizmeta garām visus deviņus savus tālmetienus un guva tikai 11 punktus. „Trail Blazers” to nekautrējās izmantot un svinēja uzvaru ar 123:111, pārtraucot „Pacers” sešu uzvaru sēriju. Deimiens Lilards Portlendas sastāvā guva 26 punktus, trāpīja piecus no deviņiem tālmetieniem un izcēlās ar deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Pārliecinošu uzvaru trešajā NBA regulārā turnīra spēlē Meksikā izcīnījusi „Celtics”, kura Mehiko jau pirmajā ceturtdaļā ieguva 15 punktu pārsvaru pār „Kings” un beigās uzvarēja ar 114:97. Bostona turpina spēlēt ar pozitīvu uzvaru bilanci (11-8) un šonakt tās rindās vismaz 20 punktus guva četri spēlētāji – Džā Krauders, Eivrijs Bredlijs, Aizeja Tomass un Kevins Oliniks. Tikmēr Demarkuss Kazinss trāpīja tikai četrus no 17 metieniem no spēles un guva 16 punktus, turklāt izcēlās ar pārliecinoši sliktāko +/- rādītāju komandā, proti, mīnus 22.

NBA spēļu rezultāti, 4. decembris

KomandasRez.Rezultatīvākie
Heat-Thunder97:95Veids 28 – Durents 25
Raptors-Nuggets105:106Derouzans 34 – Bārtons 22
Jazz-Magic94:103Heivords 24 – Heriss 17
Grizzlies-Spurs83:103Gazols 15 – Lenards 27
Trail Blazers-Pacers123:111Lilards 26 – Mailzs 11
Kings-Celtics97:114Gejs 18 – Tomass 21

Izmantotie resursi:
NBA.com

  +1 [+] [-]

, 2015-12-04 08:54, pirms 8 gadiem
Pretīgākais basketbols kādu esmu redzējis - tieši Kings izpildījumā. Te pat 76ers neērti paliktu. Vai Celtics viņus pilnībā izģērba vai arī Kings tiešām ir tik nevarīgi? Aizsardzība kā caurstaigājama sēta. Celtics dara visu ko vien vēlas. Cousins bija tik slikts, ka lika Lee izskatīties kā DPOY. Spēle, kas nosacīti bija Kings mājas spēle, bet arēna pilna ar Celtics faniem.
Kings "Izcili" noprezentēja NBA...

  -1 [+] [-]

, 2015-12-04 09:29, pirms 8 gadiem
Ņemot vērā Kings sastāvu un potenciālu, jāsecina, ka šajā komandā noteikti ir kautkādas iekšējas nesaskaņas. Varbūt treneris jāmaina, varbūt līderi jāmaina prom, varbūt jāveic kardinālas reformas stafā...nezinu... Katrā ziņā, tas, ko un kā rāda Kings, ir apkaunojošs pārsteigums!

     [+] [-]

, 2015-12-04 09:49, pirms 8 gadiem
Ko gaidīju no SPurs-Grizs spēles, tieši to arī sagaidīju. Protams, tikai 35min, pēc tam jau spēle bija galā. Vien Kavajs tik turpināja lādēt kā no puļamjota

  +1 [+] [-]

, 2015-12-04 10:53, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Ņemot vērā Kings sastāvu un potenciālu, jāsecina, ka šajā komandā noteikti ir kautkādas iekšējas nesaskaņas. Varbūt treneris jāmaina, varbūt līderi jāmaina prom, varbūt jāveic kardinālas reformas stafā...nezinu... Katrā ziņā, tas, ko un kā rāda Kings, ir apkaunojošs pārsteigums!
George Carl + Cousins, plus vēl tagad komandā ir Rondo. Tur pat kaut kādā paralēlajā draudzības un sapratnes galaktikā nevar nebūt nesaskaņas starp tiem trīs cilvēkiem.. Kings vajadzēja cīnīties par 3.-6. vietu rietumos, nevis būt ar bilanci 7-13.
Ps. Interesē, kuram lo*am likās, ka Rondo ņemšana nesaskaņu māktā komandā ir laba doma..

  +1 [+] [-]

, 2015-12-04 11:17, pirms 8 gadiem
Neigaidīti Orlando Magic baigi labi kapā...izskatās ka salīdzinoši jaunais sastāvs sāk dot savus augļus...interesanti kas ir noticis ar lielo "zvaigzni" hezonju? XD Vispār nekas nav dzirdēts par viņu.

  +2 [+] [-]

, 2015-12-04 11:23, pirms 8 gadiem
mar4uks5 rakstīja: Pretīgākais basketbols kādu esmu redzējis - tieši Kings izpildījumā. Te pat 76ers neērti paliktu. Vai Celtics viņus pilnībā izģērba vai arī Kings tiešām ir tik nevarīgi? Aizsardzība kā caurstaigājama sēta. Celtics dara visu ko vien vēlas. Cousins bija tik slikts, ka lika Lee izskatīties kā DPOY. Spēle, kas nosacīti bija Kings mājas spēle, bet arēna pilna ar Celtics faniem.
Kings "Izcili" noprezentēja NBA...
Ko nozime nosaciti Kings majas spele ja spele notiek Meksika?Protams,ka Celtics bus vairak fanu zinot cik sena un laba franchise
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-12-04 11:52, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Ņemot vērā Kings sastāvu un potenciālu, jāsecina, ka šajā komandā noteikti ir kautkādas iekšējas nesaskaņas. Varbūt treneris jāmaina, varbūt līderi jāmaina prom, varbūt jāveic kardinālas reformas stafā...nezinu... Katrā ziņā, tas, ko un kā rāda Kings, ir apkaunojošs pārsteigums!
Kazins un Rondo praktiski nedomā ar galvu un uzvelkas par katru sīkumu, ļoti liels Ego abiem un lielas mutes. Ja spēle neiet šiem abiem, tad Kings zaudēs arī Baronam un Jūrmalai, bet, ja iet, tad viņi var paņemt arī GSW.

  -1 [+] [-]

, 2015-12-04 12:50, pirms 8 gadiem
HuliManiBanoo rakstīja: Veids ir labs, bet Bosh pat NAV vairs eena no taa, kas bija ieprieks!!! Par ko tam aakstam lielais 20milj liigums??? Ne trojku vairs var iemest, ne pustaalo, ne cauri iziet!!! Pilniigs aaksts, tikai pirms/peec spelu intervijaas ar saviem vaibstiem var izcelties

Speeles laikaa totaals pelavnieks!!!
Nevajag jau pēc vienas spēles izgudrot tādus secinājumus. Tāpat tuvu 18+9 vidēji sezonā ir pret Veida 17+3+4

  +1 [+] [-]

, 2015-12-04 14:23, pirms 8 gadiem
OKC varētu aizmainīt D.J. Augustin uz NYK pret Kalderonu. Šobrīd labs saspēlnieks ir pilnībā pazudis aiz Westbrooka.

  +1 [+] [-]

, 2015-12-04 16:25, pirms 8 gadiem
ja ieskatās konferenču tabulās, tad sen nav redzēts skats kad rietumu konferenču 7 un 8 vietai ir negatīvs uzvaru/zaudējumu procents salīdzinot ar austrumu

  +1 [+] [-]

, 2015-12-04 17:48, pirms 8 gadiem
Reaalais rakstīja: OKC varētu aizmainīt D.J. Augustin uz NYK pret Kalderonu. Šobrīd labs saspēlnieks ir pilnībā pazudis aiz Westbrooka.
Priekš kam NYK vajadzīgs shooting tipa saspēlnieks, kurš pie pirmās izdevības lādē pa grozu, dara to ar pašvaku precizitāti un defā nespēlē vispār?! Tad jau labāk, lai paliek Kalderons, kurš tomēr primāri meklē komandas biedrus un tikai tad par metienu.

  +1 [+] [-]

, 2015-12-04 17:52, pirms 8 gadiem
DainisU rakstīja: George Carl + Cousins, plus vēl tagad komandā ir Rondo. Tur pat kaut kādā paralēlajā draudzības un sapratnes galaktikā nevar nebūt nesaskaņas starp tiem trīs cilvēkiem.. Kings vajadzēja cīnīties par 3.-6. vietu rietumos, nevis būt ar bilanci 7-13.
Ps. Interesē, kuram lo*am likās, ka Rondo ņemšana nesaskaņu māktā komandā ir laba doma..
Man jau šķiet, ka Kings vajadzētu veidot pilnīgi jaunu komandu un, neskatoties uz individuāli labajiem statistikas rādītājiem, mainīt prom gan Kazinsu, gan Geju, gan Rondo, pretī iegūstot augstus draft pikus, lai varētu sākt visu no 0. Šobrīd ir pēc principa - jo tālāk mežā, jo dziļākā dibenā...