Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Saramotins: "Karjeru augstākā ranga riteņbraukšanā visdrīzāk esmu beidzis"

Rolands Eliņš

Saramotins: "Karjeru augstākā ranga riteņbraukšanā visdrīzāk esmu beidzis"
Aleksejs Saramotins. Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija

LETA. Viens no ilggadējiem Latvijas šosejas riteņbraukšanas līderiem Aleksejs Saramotins visticamāk lielajam sportam ir pielicis punktu, sportists pirmdien paziņoja sarunā ar laikrakstu "Diena".

Jau šosezon riteņbraucējs vairs nebija profesionālās, bet kontinentālās komandas Francijā bāzētās Japānas komandas "Interpro Cycling Academy" pārstāvis. Sarunā ar "Dienu" sportists vēsta, ka Francijas pilsētā Nicā, kur viņš dzīvo ar ģimeni, kopā ar partneriem jau ir aizsākts biznesa projekts, un ka Saramotina līdzdalība iespējama vien mazāka mēroga mačos.

"Esam nolēmuši nodrošināt braucējiem Nicā pilnu servisu," par savu projektu Nicā, kas nodrošinās pat spēcīgu amatieru riteņbraucēju vajadzības, stāsta Saramotins. "Lai tiem, kuri atbrauc uz šejieni, viss būtu pieejams profesionālā līmenī. Vienu, divas vai piecas dienas, bet lai varētu Nicas apkārtnē pilnvērtīgi trenēties. Servisā būtu iekļauts ne tikai viss nepieciešamais braukšanai, bet, piemēram, arī viesnīcu rezervācija un masāža. Ja kāds atbrauc ar ģimeni, tad, sievai un bērniem atpūšoties pie jūras, vīram būtu iespēja izbraukt treniņā. Piedāvājumā būtu gan individuālie, gan grupas treniņi."

Saramotins tāpat kā cits viņa cīņubiedrs Latvijas izlasē Gatis Smukulis, kurš profesionāla braucēja karjerai punktu lika šopavasar 31 gada vecumā, pārsvarā profesionālajās komandās palīdzēja uzvarēt to līderiem, jo sevišķi lielajās tūrēs, kurās cerības uz panākumiem dzēsa kalni.

Iespēja, ka riteņbraucējs atgriezīsies profesionālajā sportā, ir ļoti maza: "Pilnībā es vēl tomēr negribu apgalvot, ka sportista karjeru esmu beidzis. Lai gan, ja man jāsaka godīgi, es jau šogad vairs nebiju profesionālis. Pagājušajā gadā lielā mērā beidzās mana profesionāļa karjera."

Sportists, kurš pēc sacensībām kalnu riteņbraukšanā šosejas sacensībām pievērsās vien 27 gadu vecumā un kura karjerai divreiz šķēršļus lika Epšteina-Barra vīruss, savas karjeras laikā pārstāvējis tādas profesionālās komandas kā "Team HTC - Columbia", "Cofidis", "IAM Cycling" un "BORA - hansgrohe". Viņš ir piedalījies un finišējis divās no trim lielajām tūrēm, spēkus neizmēģinot vien "Tour de France".

Lielāko panākumu sarakstā ir uzvara "Sparkassen Munsterland Giro" un "Druivenkoers Overijse" 2009.gadā, "Tour du Doubs - Conseil General' 2013.gadā, "Grand Prix d'Isbergues - Pas de Calais" 2010.gadā, panākums 2008.gada "SEB Tartu Grand Prix", kā arī astoņi Latvijas čempiona tituli šosejas riteņbraukšanā - septiņi grupas braucienā un viens pirms diviem gadiem - individuālajā braucienā. 2014.gadā Saramotins uzvarēja "Vuelta a Burgos" velobrauciena posmā, bet par savu augstāko panākumu lielajās sacensībās sportists uzskata astoto vietu slavenajā viendienas braucienā Parīze-Rubē 2016.gadā. Savukārt lielajās tūrēs augstākā vieta posmā bijusi 2015.gada pēdējā posmā Turīna - Milāna, finišējot 32.vietā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2019-11-05 07:56, pirms 4 gadiem
Paldies par karjeru,Rubē bija satriecoša!!!
Ceru,2-3 gadus vēl varētu nobraukt pro-konti franču komandā ar domu par klasikām. Būtu super vēlreiz redzēt viņu uz Rubē bruģa!