Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš: "KHL sezonas pirmajos mēnešos ir gandrīz kā NHL"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Daugaviņš: "KHL sezonas pirmajos mēnešos ir gandrīz kā NHL"
Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums. Foto: HC "Torpedo" / spartak.ru

Kontinenetālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "Spartak" latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pažēlojas par lielo spēļu skaitu - gandrīz kā Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Pirmajos divos mēnešos jau ir puse no regulārās sezonas mačiem.

Šajā sezonā Maskavas vienība nereti uzvarējusi ļoti spēcīgas komandas, bet zaudējusi vairākām nomināli vājākām. Aizvadītajā nedēļas nogalē pārtrūka sešu uzvaru sērija, jo neplānoti tika atzīts Vladivostokas "Admiral" pārākums. "Spēļu grafiks mums nav tas vieglākais. Pirmajos divos mēnešos nospēlējām pussezonu. Kad nogursti, zaudē koncentrēšanos," norāda mūsu uzbrucējs.

Šodien daži klubi vēl spēlē, bet KHL sezonas turpinājumā būs nedēļas pārtraukums izlašu vajadzībām. Čempionāta pauze komandai ir īstajā brīdī? "Domāju, ka visām komandām tā pienāca īstajā brīdī," norāda Kaspars Daugaviņš. "Divus mēnešus jau spēlējam, bet cik daudz esam trenējušies šajā laikā? Tāds grafiks - 26 spēles divos mēnešos. Tas ir daudz. Neatceros tādu sezonu. Tas jau ir gandrīz kā NHL."

Bet jums personīgi nebūs pauzes. "Braucu uz izlasi. Tur nospēlēšu pāris mačus un atgriezīšos," informē latvietis. 7.-9. novembrī Latvijas izlase aizvadīs trīs pārbaudes spēles Liepājā, kur pretī stāsies Slovēnija, Francija un Baltkrievija

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētais "Spartak" šobrīd ieņem piekto vietu Rietumu konferencē. Maskaviešu rezultatīvākais spēlētājs Mārtiņš Karsums sakrājis 14 (10+4) punktus 26 mačos, bet 24 spēles aizvadījušais Kaspars Daugaviņš ar 9 (4+5) ir komandas astotais labākais punktu guvējs.

12. novembrī "Spartak" cīnīsies pret KHL līdervienību Maskavas CSKA, bet 14. datumā viesos spēkosies ar līgas pastarīti Rīgas "Dinamo".

Izmantotie resursi:
championat.com
spartak.ru