Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Cardiff" draud transfēru liegums par saistību nepildīšanu traģiskajā Salas darījumā

Rolands Eliņš

"Cardiff" draud transfēru liegums par saistību nepildīšanu traģiskajā Salas darījumā
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas pēc spēka otrās līgas klubs „Championship” tiks sodīts ar transfēru liegumu uz trim transfēru periodiem (apmēram pusotru gadu), ja netiks veikts maksājums Francijas „Nantes” vienībai par traģiski bojā gājušā futbolista Emiliano Salas transfēru, liecina FIFA šodien publicētais lēmums.

FIFA šodien publicēja pilnas detaļas par savu septembrī pieņemto lēmumu, kas paredzēja, ka „Cardiff” nav iemeslu nepildīt transfēra līgumu un ir jāsamaksā „Nantes” pirmie seši miljoni eiro par Emiliano Salas transfēru. Sala gāja bojā tieši pēc transfēra līguma noslēgšanas, ciešot aviokatastrofā šī gada ziemā 29 gadu vecumā.

„Cardiff”, kas tobrīd atradās Premjerlīgā un padarīja Salu par savu rekordtransfēru, ietur pozīciju, ka transfērs nebija nokārtots līdz galam, attiecīgi klubs nav neko parādā „Nantes” vienībai. Klubu privātās sarunas par šo situāciju pie atrisinājuma nenoveda, un taisnība tika meklēta pie FIFA amatpersonām, kas lēma, ka „Cardiff” ir jāpilda transfēra uzliktās saistības un jāveic maksājums.

FIFA ziņojums liecina, ka „Cardiff” centās aizkavēt šī lēmuma pieņemšanu, jo gaida Aviokatastrofu izmeklēšanas biroja slēdzienu par notikušo avāriju. „Cardiff” savā liecībā FIFA arī norādīja, ka „Nantes” ir atbildīga par zaudējumu segšanu, jo liktenīgo lidojumu organizācija aģents Vilijs Makajs un viņa dēls Marks, kuru „Nantes” bija nolīdzis, lai atrastu transfēru Salam. Makajs britu medijiem ir noliedzis, ka viņš izvēlējās lidmašīnu vai pilotu.

FIFA komiteja noraidīja „Cardiff” argumentu, ka avārijas brīdī Salas līgums ar „Nantes” vēl nebija anulēts, kā arī noraidīja argumentu par to, ka transfērs nebija līdz galam noformēts. FIFA komiteja arī pauda sarūgtinājumu, ka klubi šajā situācijā nevar vienoties cienījamākā ceļā.

„Cardiff” plāno iesniegt apelāciju Sporta arbitrāžas tiesā. Ja pirmais maksājums par transfēru netiks veikts, FIFA noteikusi sodu par transfēru liegumu uz trim nākamajiem transfēra logiem.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2019-11-04 17:20, pirms 4 gadiem
Anglijas pēc spēka otrās līgas klubs „Championship” tiks sodīts ar transfēru liegumu

  -2 [+] [-]

, 2019-11-04 17:22, pirms 4 gadiem
Cardiff rīcība ir tiešām pretīga. Futbolists gāja bojā dodoties tieši pie viņiem. Kas ir 6 miljoni pret cilvēka dzīvību?

  -1 [+] [-]

, 2019-11-04 18:22, pirms 4 gadiem
the best11 rakstīja: Cardiff rīcība ir tiešām pretīga. Futbolists gāja bojā dodoties tieši pie viņiem. Kas ir 6 miljoni pret cilvēka dzīvību?
Sagaidu n mīnusus...
Bet kāds sakars tai naudai ar cilvēka dzīvību??? Viņi samaksās naudu un Sala atdzims ? Tur nekas,diemžēl,nav maināms.
Pieļauju,ka tā priekš kluba ir tik būtiska summa par būt vai nebūt. Samaksāt naudu un palikt bez nekā?!? Ne jau nu spontāni viņi pieņēma lēmumu un rēķinājās ar sankcijām

  +1 [+] [-]

, 2019-11-04 18:23, pirms 4 gadiem
Grūti iedomāties, kā tāds darījums vai spēlētājs pats varēja nebūt apdrošināts. Ja būtu - te nekādu jautājumu nerastos.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-04 19:53, pirms 4 gadiem
timoty rakstīja: Grūti iedomāties, kā tāds darījums vai spēlētājs pats varēja nebūt apdrošināts. Ja būtu - te nekādu jautājumu nerastos.
Jāà. Tas ir pilnīgi cits jautājums.
Un ja kāds šeit tēlo pareizo,varētu likt roku uz sirds un teikt,ka pildītu saistības par 6 mln pretī nesaņemot neko vairāk kā traģisku ziņu?! Nedomāju, ka šeit komentējošie manipulē kaut ar 1 mln. Tie,kas pārvalda tādas summas,gan jau arī zin,ko dara

     [+] [-]

, 2019-11-05 15:14, pirms 4 gadiem
the_best11
Cardiff rīcība ir tiešām pretīga. Futbolists gāja bojā dodoties tieši pie viņiem. Kas ir 6 miljoni pret cilvēka dzīvību?
Man atkal skiet,ka Nantes riciga ir pretiga-gaida piki par transferu kas nenotika??Tas ir normali???