Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

"Krilya Sovetov" iemet sešas ripas "Rīgai" un revanšējas par vakardienas zaudējumu

"Krilya Sovetov" iemet sešas ripas "Rīgai" un revanšējas par vakardienas zaudējumu
Epizode no spēles starp "Krilya Sovetov" un "Rīgu". Foto: www.hc-ks.ru

Hokeja klubs "Rīga" piedzīvoja 17 neveiksmi Krievijas jaunatnes hokeja līgā (MHL) šosezon, ar 1:6 zaudējot Maskavas "Krilya Sovetov". Vienīgos vārtus rīdzinieku labā guva Jānis Švanenbergs.

Vakar „Rīgai” izdevās pārspēt mājiniekus ar 2:1. Šodien lauvas neveiksmīgi uzsāka spēli, un jau otrajā minūtē nonāca iedzinējos. Viesu hokejisti nespēja izmest ripu no savas zonas, tā nonāca pie aizsarga Dmitrija Darčeva, kurš bija labā pozīcijā. Pēc viņa metiena ripa nonāca vārtu priekšā, Niklāvs Rauza to nepiespieda, bet Iļdars Kašafetdinovs atklāja rezultātu – 1:0. Trešdaļas vidū „Rīga” panāca neizšķirtu – Deniss Fjodorovs piespēlēja gar vārtiem Jānim Švanenbergam, uzbrucēja pirmo metienu vārtsargs atvairīja, bet rīdzinieku 81. numurs no gaisa pāradresēja ripu vārtos – 1:1.

Pavisam neveiksmīga bija pirmās trešdaļās pēdējā minūte. Kad palika spēlēt 52 sekundes, Rauzam nesanāca noķert Rodiona Porošina metienu, bet tikai aizskart ripu ar ķērājcimdu – 2:1. „Rīgas” hokejisti protestēja pret šādu vārtu guvumu, uzskatot, ka brīdi iepriekš pretinieku spēlētājs atradās vārtsarga laukumā. Viesi ilgi nenāca laukumā, bet Renārs Cipruss aktīvi iesaistījās sarunās ar tiesnešiem, par ko sākumā saņēma desmit minūšu disciplināro sodu, taču vēlāk arbitrs mainīja lēmumu, piespiežot galvenā trenera dēlam divas minūtes. Vēl 11 sekundes vēlāk rīdzinieki palika trijatā, jo pirmo vārtu autors Švanenbergs iesita pretiniekam ar nūju, un „Krilya Sovetov” vēl līdz pārtraukuma sirēnas realizēja lielo vairākumu, Valērijam Gļebovam pārspējot Rauzu no tuvās distances – 3:1.

Uzreiz pēc pārtraukuma uz rīdzinieku soliņā vairs nebija Normunda Sējēja, kuru noraidīja līdz mača beigām par nesportisko uzvedību. Otrās trešdaļas laikā mājinieki dominēja laukuma abās pusēs, izdarīja 17 metienus pa rīdzinieku vārtiem, ļaujot viesiem patraucēt savu vārtsargu tikai piecas reizes. „Rīga” palika spēle pateicoties Rauzas sniegumam, jo vārtu vīrs vairākas reizes izglāba savu komandu no ceturtā vārtu guvuma. Tomēr perioda beigās arī viņš bija bezspēcīgs, kad mājinieku uzbrucējs Aleksejs Glušenko vienatnē izslidoja pret vārtsargu – 4:1.

Pēdējo periodu „Rīgas” vārtos uzsāka Bruno Brūveris, bet Aigara Ciprusa vadītajai komandai bija iespēja divas minūtes aizvadīt skaitliskajā vairākumā. Samazināt deficītu neizdevās, bet sešarpus minūtes pēc Brūvera iesaistīšanas spēlē, ripa ielidoja arī viņa vārtos – Romans Šefers bija precīzs no tālās distances – 5:1. Tajā brīdī mača iznākums jau bija skaidrs, tomēr „Krilya Sovetov” nedomāja apstāties, un pamatlaika beigās Sergejs Odinokovs pārspēja Brūveri ar metienu virs pleca – 6:1.

„Rīga” piedzīvoja 17 zaudējumu šosezon, bet 24 spēlēs Aigara Ciprusa vadībā lauvas tika pie septiņām uzvarām un 17 punktiem. Divas nākamās spēles rīdzinieki aizvadīs izbraukumā, 12. un 13. novembrī aizvadot mačus pret Ķīnas „KRS Heilongjiang”. Piņķos „Rīga” atgriezīsies 16. un 17. datumā, kad savās mājās uzņems „Dynamo” no Sanktpēterburgas.

Jaunatnes hokeja līga (MHL), 4. novembris

Krilya Sovetov – Rīga 6:1 (3:1; 1:0; 2:0)
Vārti: 1:44 Kašafetdinovs (Darčevs, Vjatkins) 1:0, 11:15 Švanenbergs (Trastašenkovs, Fjodorovs) 1:1, 19:08 Porošins (Vjatkins, Kosobokovs) 2:1, 19:47 Gļebovs (Kizikovs, Nikišins, vair.) 3:1, 39:28 Glušenko (Porošins, Ljalins) 4:1, 46:29 Šefers (Miškins) 5:1, 56:21 Odinokovs (Darčevs) 6:1
Metieni: 43:16
Iemetieni: 40:25
Soda minūtes: 8:32
Vārtsargi: Artjoms Meļņikovs – Niklāvs Rauza (līdz 40:00), Bruno Brūveris (no 40:00)

Izmantotie resursi:
Молодежная хоккейная лига - Официальный сайт

     [+] [-]

, 2018-11-04 14:39, pirms 5 gadiem
Nekas spīdošs, pēc mētienu attiecības un uzverēto iemetienu skatu loģiska sagrāve. Visticamāk šosezon atkal netiks izslēgšanas spēlēs.