Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Kormjē bez problēmām tiek galā ar Lūisu un nosargā titulu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Kormjē bez problēmām tiek galā ar Lūisu un nosargā titulu
Daniels Kormjē. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkā, ''Madison Square Garden'' arēnā aizvadīts cīņu šovs ''UFC 230''. Vakara galvenajā duelī UFC pussmagā un smagā svara čempions Daniels Kormjē (22-1) veiksmīgi aizstāvēja savu smagsvaru titulu, otrajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu pieveicot Deriku Lūisu (21-6).

Danielam Kormjē bija izdevies kļūt par otro cīkstoni UFC vēsturē, kurš vienlaicīgi bijis čempiona godā divās svara kategorijās, tomēr tagad amerikānis kļuva par pirmo, kam izdevies abus titulus aizstāvēt. Kormjē pirmais pretinieks pēc smagsvaru titula izcīnīšanas bija hjūstonietis Deriks Lūiss, kurš iemantojis milzu fanu simpātijas sava tēla, humora izjūtas, kā arī, protams, iespaidīgo nokautu un cīņas manieres dēļ.

Savā iepriekšējā cīņā pret krievu Aleksandru Volkovu (30-7) Lūiss tika sists un dauzīts teju visas 15 cīņas minūtes, tomēr trešajā raundā 11 sekundes līdz cīņas beigām izslēdza gaismu krievam ar ļoti spēcīgu labo āķi un izcīnīja savu trešo uzvaru pēc kārtas. Pēc cīņas Lūiss novilka savus šortus un gatavojās tos nodot skatītājiem, bet uz UFC komentētāja Džo Rogana jautājumu par to, kāpēc cīkstonis novilcis šortus, Deriks atbildēja: ''Jo manas olas bija pārāk karstas.'' Jāatzīmē, ka Lūiss pats ne reizi vien nav kautrējies atzīt, ka neuzskata sevi par MMA elites cīkstoni. "Es to daru, jo tas ir mans darbs. Nekad neesmu trenējies kā MMA cīkstonis, man ir vienaldzīgas visas cīņu sporta tradīcijas. Vienkārši eju ringā un cenšos pretinieku izslēgt. Esmu kauslis, nevis MMA cīkstonis.'' Pēc cīņas pret Volkovu Lūiss atklāja, ka uzvara bija tik ļoti vajadzīga, jo esot jāsamaksā par jauno māju, ko viņš nopircis.

Cīņā pret Kormjē gan Lūisam brīnumu paveikt vairs neizdevās. Ar tāda līmeņa cīkstoni kā Kormjē Deriks cīnījies vēl nebija, un tas parādījās arī ringā. Divu olimpisko spēļu dalībnieks Kormjē nemaz nedeva iespējas Lūisam likt lietā savu spēcīgo sitienu, bet izmantoja savas prasmes cīņā parterā, kur Kormjē bija lielas priekšrocības. Lūiss uz zemes atstāja daudz spēku un nespēja lauzt cīņas gaitu.

Otrajā raundā gan Derikam padevās bīstamas sitienu kombinācijas, bet Kormjē, sajutis draudus, nekavējoties cīņu pārveda uz astoņstūra dēļiem. Čempionam izdevās paņemt tvērienā pretinieka kaklu un izcīnīt uzvaru ar žņaugšanas paņēmienu.

"Cilvēkiem jāsaprot - MMA sportā sacenšos jau deviņus gadus, bet elitē - astoņus,'' pēc cīņas teica Kormjē. Tāpat čempions paslavēja arī pretinieku: ''Viņš pilnīgi visu dara ar neticamu spēku. Kad Deriks man otrajā raundā trāpīja pa labo aci, kādas 30 sekundes biju nesaprašanā, kas vispār man trāpīja, kas notiek?" Kormjē izmantoja arī iespēju atgādināt bijušajam UFC čempionam, profesionālā reslinga kompānijas WWE zvaigznei Brokam Lesnaram par mesto izaicinājumu pēc savas iepriekšējās cīņas. ''Brok Lesnar, kad parādīsies šeit, paņem līdzi arī WWE jostu. Jūtu, ka varu iegūt arī to.'' Cīņa pret Lesnaru, domājams, atnestu Kormjē lielāko honorāru karjerā. 39 gadus vecais cīkstonis nav slēpis, ka pēc tā dueļa labprāt kārtu cimdus uz nagliņas.

UFC 230 Main card, rezultāti

C.UzvarētājsZaudētājsSvara kategorijaMetodeRaunds
1.Daniel CormierDerrick LewisHeavyweightSubmission (rear-naked choke)2 (2:14)
2.Ronaldo SouzaChris WeidmanMiddleweightTKO (punches)3 (2:46)
3.Jared CannonierDavid BranchMiddleweightTKO (punches)2 (0:29)
4.Karl RobersonJack MarshmanMiddleweightDecision (unanimous)3 (5:00)
5.Israel AdesanyaDerek BrunsonMiddleweightTKO (strikes)1 (4:51)

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2018/11...

     [+] [-]

, 2018-11-04 12:27, pirms 5 gadiem
Ļoti garlaicīga cīņa...

     [+] [-]

, 2018-11-04 13:02, pirms 5 gadiem
Principā Nganū un Staipa cīņas kopija.Ja Luis netrāpa,tad nekas nesanāk.CItu viņš neko nemāk īsti

     [+] [-]

, 2018-11-04 14:03, pirms 5 gadiem
DC DC DC , labākais resnītis UFC 😁. Vairāk prikes par Jacare Souzu , skaisti nolika Weidmanu pie viets. Cerams Jacare iedos titula cīņu.