Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

"Rīgas Futbola skola" tiek galā ar "Liepājas" sīvo pretestību un izcīna Latvijas kausu

Rolands Eliņš

"Rīgas Futbola skola" tiek galā ar "Liepājas" sīvo pretestību un izcīna Latvijas kausu
Foto: Rīgas Futbola skola

„Rīgas Futbola skola” sieviešu komanda ceturto gadu pēc kārtas izcīnījusi Latvijas kausu, šodien finālā „Skonto” hallē ar 4:2 pieveicot „Liepāju”.

Latvijas kausa fināls sievietēm sākotnēji bija paredzēts neitrālā laukumā Iecavā, taču organizatorisku iemeslu dēļ to nevarēja aizvadīt (nebija nostiprināta vārtu konstrukcija), un spēli pārcelt uz Rīgu tajā pašā dienā tomēr nepiekrita „Liepājas” komanda. LFF vēlāk atzina, ka organizatoriskajās problēmās neviena no finālistēm nav vainīga, un tika atrasts variants aizvadīt kausa finālu „Skonto” hallē.

„Rīgas Futbola skola” kā Latvijas čempionvienība bija pārliecinoša šī mača favorīte, šosezon Sieviešu līgā pieveicot „Liepāju” ar 2:1, 7:0, 1:0 un 6:1. Šī spēle gan tika aizvadīta ar lielu pārtraukumu no pēdējām spēlēm, un abas komandas nevarēja lepoties ar visspēcīgāko sastāvu un optimālo sportisko formu.

„Liepāja” pirmajā puslaikā varēja tikai brīnīties, kā tai neizdevās atklāt rezultātu. Liepājas spēlētājām bija vismaz trīs ļoti labas iespējas to paveikt, bet neizdevās trāpīt ne no tuvas distances, ne realizēt izgājienu viens pret vienu. Toties vārtus guva Sandra Voitāne, izvirzot vadībā Rīgas komandu.

Otrā puslaika sākumā liepājniece Guna Ozola izcēlās ar lielisku un spēcīgu tālsitienu, par kādu nesūdzētos arī vairāki puiši „SynotTip” Virslīgā, trāpot tieši zem vārtu pārliktņa un panākot 1:1.

Neizšķirts saglabājās līdz 70. minūtei, kad Voitāne ar saviem otrajiem vārtiem vēlreiz izvirzīja vadībā „Rīgas Futbola skolu”, un šis izrādījās izšķirošais pavērsiens. „Liepājas” pretestība pamazām apsīka, un Rīga līdz 85. minūtei ar Viktorijas Zaičikovas un Voitānes trešajiem vārtiem panāca jau 4:1. „Liepāja” gan noorganizēja vēl vienu rezultatīvu uzbrukumu, kurā bumbu savos vārtos netīšām raidīja Margarita Ņikiforova, bet tas arī bija viss, ko „Liepājai” izdevās atspēlēt, zaudējot ar 2:4.

”Rīgas Futbola skola”-”Liepāja” 4:2 (1:0)

Vārti: Voitāne 41` 70` 86` Zaičikova 82` - Ozola 53` Ņikiforova 88` (s.v.)
Rīgas Futbola skola: Čubreviča, Ročāne, Voitāne, Krūmiņa, Zaičikova, Spruntule Ņikiforova, Mozo (Lūse 46`), Širmanova, Matīsa, Giržda
Liepāja: Šilova, Antipina, Beiere, Propošina, Čamane, Gudkova, Miksone, Baličeva, Kauliņa, Ozola, Tīle.
Galvenā tiesnese: Viola Raudziņa

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Futbola federācija