Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

G grupa: Dragovičs sit abos vārtos, "Chelsea" izrauj uzvaru pret "Dynamo"

Andris Mednis
Andris Mednis

G grupa: Dragovičs sit abos vārtos, "Chelsea" izrauj uzvaru pret "Dynamo"
Aleksandrs Dragovičs cīņā ar Djēgu Koštu
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar tika aizvadītas ceturtās kārtas spēles UEFA Čempionu līgas G gupā. Londonas "Chelsea" savā laukumā tikās ar Kijevas "Dynamo". Viesu centra aizsargs Aleksandrs Dragovičs pirmajā puslaikā raidīja bumbu savos vārtos, otrajā puslaikā rezultātu izlīdzināja, bet mājiniekiem uzvaru ar rezultātu 2:1 izrāva Viljans, perfekti realizējot tiešo brīvsitienu 83. minūtē. Otrajā spēlē grupas līdere "Porto" plānoti pārliecinoši ar 3:1 apspēlēja "Maccabi".

Chelsea - Dynamo Kyiv

Londonas "Chelsea" un tās galvenais treneris Žuzē Mourinju šobrīd atrodas uzmanības centrā dēļ katastrofāliem rezultātiem Anglijas Premjerlīgā. Arī UEFA Čempionu līgas salīdzinoši vieglajā G grupā rezultāti nav iepriecinoši un šovakar londoniešiem bija nepieciešama uzvara, kas ļautu tabulā apsteigt tiešo konkurenti "Dynamo Kyiv". Mourinju nolēma rezervē atstāt vienu no komandas līderiem Edenu Azāru, ar kura rādīto sniegumu sezonas sākumā galvenais treneris nav apmierināts. Laukuma saimnieki aktīvi uzsāka spēli, izmantojot augstu presingu un iegūstot bumbu centās pēc iespējas ātrāk to nogādāt viesu soda laukumā. Oleksandram Šovkovskim mača sākumā nācās atvairīt vairākus bīstamus sitienus, no kuriem labākā iespēja gūt vārtus bija Oskaram.

Sergija Rebrova vadītajai komandai izdevās izturēt mājinieku sākotnējo aktivitātes uzplaiksnījumu un spēle pamazām izlīdzinājās, lai gan pilnvērtīgus uzbrukumus kijevieši veidoja diezgan reti. "Chelsea" nekādi neizdevās savus uzbrukumus noslēgt ar precīzu sitienu vārtos, nervozitāte par rezultāta sasniegšanu arvien pieauga. Bet 34. minūtē laukuma saimniekiem palīdzēja pretinieku aizsargs Aleksandrs Dragovičs, kurš cenšoties pārtvert Viljana centrējumu, ar galvu ievirzīja bumbu savos vārtos (1:0). Pirmajā puslaikā laukuma saimniekiem piederēja ievērojams pārsvars, kuru gan nostiprināt līdz pārtraukuma neizdevās un ņemot vērā šosezon regulārās londoniešu kļūdas aizsardzībā, mača intriga joprojām saglabājās.

Pēc pārtraukuma "Dynamo" iznāca laukumā ar pavisam citu noskaņojumu, drosmīgi dodoties uzbrukumos un 48. minūtē tikai Kurta Zumā izmisīgs izklupiens neļāva Artjomam Kravetsam realizēt izgājienu pret Asmiru Begoviču. Viesi turpināja uzbrukt, brīžiem iespiežot mājiniekus savā soda laukumā un izdarot vairākus sitienus pa vārtiem. Iespējas gūt vārtus, protams, veidoja arī laukuma saimnieki un 65. minūtē tikai Šovkovska reakcija glāba viesus no otro vārtu zaudējuma pēc Oskara raidītās bumbas. Bet 78. minūtē viesi izmantoja kārtējo londoniešu kļūdu aizsardzībā, kad pēc stūra sitiena Begovičs neaizsniedzās līdz bumbai, tā nonāca pie Dragoviča, kurš šoreiz sita pareizajos vārtos (1:1). "Chelsea" atkal nokļuva sarežģītā situācijā un ķārtējo reizi šosezon komandu glāba Viljans, 83. minūtē ar teicamu brīvsitienu raidot bumbu kreisajā augšējā vārtu stūrī (2:1). Līdz ar to londonieši izcīnīja sarežģītu un svarīgu uzvaru, pakāpjoties uz otro vietu G grupā.

Otrajā spēlē grupas līdervienība "Porto" viesos tikās ar "Maccabi". Portugāļi pirmajā puslaikā veidoja nepārtrauktus uzbrukumus, no kuriem gan izmantot izdevās tikai vienu, kad 19. minūtē Kristians Teljo eleganti pārmeta bumbu pāri vārtsargam Predragam Rajkovičam (0:1). Rezultātam līdz pārtraukumam bija jākļust 2:0 viesu labā, bet Vinsents Abubakars pamanījās netrāpīt tukšos vārtos. Toties 49. minūtē viesi savu panāca, kad Andrē ar galvu raidīja bumbu kreisajā stūrī (0:2). 72. minūtē Migels Lajuns ar precīzu raidījumu guva trešos vārtus viesu labā un tikai pēc tam, ar milzīgu galvenā tiesneša palīdzību, "Maccabi" guva savus pirmos vārtus grupu turnīrā ar 11 metru soda sitienu, kuru realizēja Erans Zahavi. Ar to arī spēlē rezultatīvie sitieni tika izsmelti un "Porto" bez problēmām izcīnīja uzvaru ar rezultātu 3:1, saglabājot pirmo vietu G grupā.

G grupa

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Chelsea - Dynamo Kyiv2:1 (1:0)Dragovičs 34'(s.v.) - Dragovičs 78' Viljans 83'
Maccabi Tel-Aviv - Porto1:3 (0:1)Teljo 19' Andrē 49' Lajuns 72' - Zahavi 75'(11m)

Kopvērtējums

VKomandaSU-N-ZVārtiP
1.Porto43-1-09:410
2.Chelsea42-1-17:37
3.Dynamo Kyiv41-2-15:45
4.Maccabi Tel-Aviv40-0-41:110

     [+] [-]

, 2015-11-04 23:45, pirms 8 gadiem
Būs jau labi!
No grupas ārā tiksim.

  -1 [+] [-]

, 2015-11-04 23:47, pirms 8 gadiem
Apsveicu Chelsikus ar panākumu! Jātur Epl gods, citādi vēl zaudēsim ceturto vietu ;D
Bet uz izslēgšanām gan jācer, ka Maurs savedīs busiņu kārtībā.

     [+] [-]

, 2015-11-04 23:49, pirms 8 gadiem
Muris var uzelpot. Bet pavisam nedaudz.

     [+] [-]

, 2015-11-04 23:49, pirms 8 gadiem
Nu pedējās 10min jau bij ļoti skaistas

  +2 [+] [-]

, 2015-11-04 23:50, pirms 8 gadiem
Viljans skaisti izglāba Chelsea dupsi

  -1 [+] [-]

, 2015-11-04 23:53, pirms 8 gadiem
Beidzot sāk izskatīties pēc komandas.

     [+] [-]

, 2015-11-04 23:54, pirms 8 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Viljans skaisti izglāba Chelsea dupsi
Viņš ir gandrīz vienīgais, kurš šogad spēlē savu spēju robežās jeb labāk, tā ka nemaz neizbrīna.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja