Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pahars: ""Top 4" savstarpējās spēlēs esam pirmie, bet "Daugava" bija stabilāka"

Agris Suveizda

Pahars: ""Top 4" savstarpējās spēlēs esam pirmie, bet "Daugava" bija stabilāka"
Marians Pahars
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien tika aizvadīta Latvijas futbola čempionāta sezonas priekšpēdējā kārta. Rīgas klubu cīņā "Skonto" pārliecinoši ar 5:0 apspēlēja "Metta/LU" komandu. "Skonto" galvenais treneris Marians Pahars pēcspēles preses konferencē atzina, ka "Daugava" pilnībā pelnīti kļuvusi par Latvijas čempioni. Savukārt "Mettas" galvenais treneris Andris Riherts sacīja, ka zināja, kā "Skonto" spēlē, taču komanda tikt un tā iekrita uz tieši tādiem pašiem vārtu guvumiem.

Pahars: "Bez Savčenkova tik labi varbūt nespēlētu arī Maksimenko vai Rode"

Par spēli: Rezultāts varbūt arī ir liels, bet patiesībā ne viss bija tik viegli. Andrim taisnība – būtu Kalniņš iesitis, vēl, šķiet, viens pret vienu Pallo izgāja, viss varēja izmainīties. Tāpēc teikšu, ka līdz otrajiem vārtiem, kurus mums paveicās gūt pirms došanās uz ģērbtuvēm, viss nebūt nebija skaidrs. Ļoti nopietni gatavojāmies spēlei un ļoti rūpīgi analizējām "Mettu". Nedrīkstējām zaudēt punktus un zinājām, ka "Metta" cīnās par palikšanu līgā. Pats jau no Sauthemptonas laikiem zinu, kas tas ir – kā spēlētāji sitas un cīnās līdz pēdējam. Un tā arī bija. Protams, kad rezultāts kļuva 3:0, tad jau viss bija skaidrs un varējām izdarīt maiņas. "Metta" ir ļoti organizēta komanda, un Andris šajā ziņā veic ļoti labu darbu. Protams, ir trūkums meistarībā, taču šai komandai viss vēl priekšā.

Par "Daugavu": "Daugava" pelnīti kļuva par čempioni. Mēs to nebijām pelnījuši, bet ceru, ka esam pelnījuši būt otrie. Ja sastādītu tabulu no lielā četrinieka komandām, tad mēs visas apspēlējām un esam pirmajā vietā. Taču zaudējām punktus pret citām komandām ("Spartaku", "Jūrmalu", Rīgas "Daugavu"), bet Daugavpils to nedarīja. Viss slēpjas stabilitātē. "Daugava" bija stabilāka komanda, tai bija stabilāks sastāvs, varbūt mazāk savainojumu, arī pieredzējušāki spēlētāji. Paskatieties, ar ko "Daugava" pastiprinājās – ar Olu, Ibi, pirms sezonas ar Polovinčuku, Jašinu. "Daugava" ņēma vecākus par 27 gadiem. "Daugava" visās līnijās bija stabilāka, tāpēc arī uzvarēja čempionātā – un absolūti pelnīti.

Par Gjorgijevski: Labās malas aizsarga pozīcija mums bija viena no problēmām, un Bojans šo caurumu aizlāpīja. Tomēr tad sekoja pārtraukums, kas bija saistīts ar savainojumu, un pēc tam viņš tā arī nespēja atgriezties sezonas sākuma līmenī. Bet Bojans ir talantīgs puisis, ļoti atbildīgs, audzināts un ļoti labi iekļaujas komandas kolektīvā. Bija patīkami ar viņu strādāt, bet cita lieta, ka sezonas beigās viņš netika sastāvā – komanda tomēr jau bija saspēlējusies. Bet šajā sakarā galvenais iemesls bija savainojums. Bojans ir BATE īpašums, un pēc sezonas tajā atgriezīsies. Vai gribētu viņu paturēt komandā? Ja būtu tāda iespēja, tad, jā.

Par pieredzes nozīmi: Pirms sezonas paņēmām Savčenkovu, un viņš šosezon deva milzīgu labumu. Ja viņa nebūtu, varbūt arī Maksimenko nespēlētu tik labi, varbūt arī Rode nespēlētu tik labi un varbūt nebūtu rezultātu. Komandā noteikti ir vajadzīgi pieredzējuši spēlētāji. Paskatieties uz Laizānu. Viņš ir meistars, māca jaunos, kur vajag atsegties, kur vajag atdot piespēli

Par finansēm: Nekomentēšu finansiālo stāvokli. Jāpabeidz sezona, un tad arī runāsim ar vadību. Grūta situācija, un tā tāda bija visu sezonu. Bet tagad tādi laiki, ka visiem ir grūti. Labi, ka puiši ir entuziasti un saprot, ka tā ir viņu maize. Ja viņi spēlēs labi, var kaut kur sevi iekārtot un piedāvāt. Bet, ja viņi koncentrēsies uz algām vai prēmijām, tad aizmirsīs par galveno. Mums pamatā ir jauni puiši, kuri vēl var izveidot karjeru.

Riherts: "Tikai Virslīgā varam turpināt attīstīties"

Par spēli: Apsveicu "Skonto" ar pelnītu uzvaru. Pētījām "Skonto" un zinājām, kā pretinieki veido spēli un noslēdz uzbrukumus. Centāmies to arī simulēt treniņos, bet "Skonto" meistarība tomēr ir augstāka. Teikšu godīgi, ka vienīgi Gatim Kalniņam pie rezultāta 0:1 bija moments un tad varbūt kaut kas varēja mainīties, bet visā visumā diemžēl pelnīti zaudējām.

Par aizsardzību: Skaidrs, ka neveiksmīgi nospēlējām. Pirmie divi vārti bija tik līdzīgi. Tās ir tās lietas, ko pētījām un skatījāmies, bet diemžēl šosezon centra aizsargi, arī vārtsargs mums nav tā spēcīgākā līnija. Marians teica, ka viņiem bija Savčenkovs – mums vajadzēja savu Savčenkovu, bet diemžēl mums tāda nav un nevaram arī atļauties. Tajā pašā laikā krājam pieredzi un, protams, ļoti vēlamies palikt Virslīgā – saprotam, ka šī vecuma spēlētāji var attīstīties tikai te.

Par nākamo spēli: Pašiem vēl ir palikusi spēle, turklāt savā laukumā, un mums ir jākoncentrējas tai. Tur laukums ir mazs un vieglāk ir izveidot iespējas. Arī ātrums nedaudz lielāks. Pirmkārt agresīvi jācīnās divcīņās, un nedrīkstam tās zaudēt. Ļoti svarīgi pareizi spēlēt pozicionāli, un, protams, arī individuālā meistarība daudz ko izšķir. Mārtiņš Milašēvičs pret "Spartaku" parādīja savu individuālo meistarību un izrāva noderīgu punktu. Domāju, ka mums būs fanu atbalsts. Paldies līdzjutējiem, kas nāk arī uz šīm spēlēm – rezultāts bija 0:5, bet komandu atbalstīja līdz beigām. Tas tiešām motivē.

Par progresu un regresu: Kurš spēlētājs ir visvairāk progresējis, un kurš – visvairāk regresējis? Ja skatās pēc statistikas, tad Milašēvičs – pirmajā līgā viņš nebija tik daudz iesitis kā šeit (desmit vārtu). Bet regresējis, domāju, nav neviens. 16 spēlētāji debitēja Virslīgā – šādā situācijā ir grūti regresēt.

  +5 [+] [-]

, 2012-11-04 21:35, pirms 11 gadiem
"Daugava" pelnīti kļuva par čempioni. Mēs to nebijām pelnījuši, bet ceru, ka esam pelnījuši būt otrie.
-----------------
Varonis atradies!Trijnieku nebijāt pelnījuši!
Uz tiesnešiem maucāt visu guņas čempi ,un ja tad vēl nav vēlamais,tad noslīpē galarezultātu ar pendelēm!

  -2 [+] [-]

, 2012-11-04 21:38, pirms 11 gadiem
Ja sastādītu tabulu no lielā četrinieka komandām, tad mēs visas apspēlējām un esam pirmajā vietā.
-------------
Pateicoties direktorenko .... DAU-sKO 1-1,sKO-LM 3-1

  -3 [+] [-]

, 2012-11-04 21:54, pirms 11 gadiem
Andris5: izskatās, ka esi sapīpējies...

     [+] [-]

, 2012-11-04 22:01, pirms 11 gadiem
Kristabella rakstīja: Andris5: izskatās, ka esi sapīpējies...
sportacentrs.com parasts lietotājs, reģistrējies pirms 6 dienām, 29. oktobrī.
Atstājis 2 komentārus.
--------------
Pamper!......Kārtējais profils?

  +3 [+] [-]

, 2012-11-04 23:02, pirms 11 gadiem
Pahar piekritu gandriz visur iznemot kur vinsh runa par Gjorgijevski! Priekshkam janem speletaju no arzemem kursh nav stipraks par pashmaju futbolistu? 2010 gadaa Rode labi speleja labaja mala! Taisniba? Taisnibi... kluva par cempioniem. Labi rode ir smags, bet ir ari citi... labi tas pars Sinicins, ja vinsh nav labas malas aizsargs, bet pagasgad nospeleja gandriz visu sezonu taja pozicija un izkatijas loti labi. Sinicins un Rode daudz labaki ir neka Gjorgijevski plus vel pasmaju futbolisti!

  -1 [+] [-]

, 2012-11-05 07:50, pirms 11 gadiem
No mīlas līdz naidam viens solis. Andris šo soli ir veicis ,tāpēc tāds pataloģisks naids uz Skonto un ar visu to saistīto.Kas attiecās uz Pahara teikto,tad tam var tikai piekrist.Šosezon Skonto neievēroja Indriksona bausli.Nezaudēt punktus vājākiem.Tiesa,Skonto problēmas mani maz interesē.Vairāk satrauc situācija Ventspils futbolā.

  -1 [+] [-]

, 2012-11-05 08:22, pirms 11 gadiem
alguns rakstīja: No mīlas līdz naidam viens solis. Andris šo soli ir veicis ,tāpēc tāds pataloģisks naids uz Skonto un ar visu to saistīto.Kas attiecās uz Pahara teikto,tad tam var tikai piekrist.Šosezon Skonto neievēroja Indriksona bausli.Nezaudēt punktus vājākiem.Tiesa,Skonto problēmas mani maz interesē.Vairāk satrauc situācija Ventspils futbolā.
Ja sešas manis redzētās skontas izpildītās pendeles no 9 tika izzīstas,tad ko tur vairs piebilst?Tas ir nožēlojami!Bet tev jau tāds futbols pievilina.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-11-05 18:18, pirms 11 gadiem
>>>Andris 5
Ne jau tev šmurgul būs lemt ,kāds futbols mani pievilina.Tāds mazs jautājums.Kā tev ar noteikumu pārzināšanu,varbūīt uzdāvināt jaunu noteikuma grāmatu.Varēsi regulēt soģus kā sagribās.

     [+] [-]

, 2012-11-05 18:44, pirms 11 gadiem
alguns rakstīja: >>>Andris 5
Ne jau tev šmurgul būs lemt ,kāds futbols mani pievilina.Tāds mazs jautājums.Kā tev ar noteikumu pārzināšanu,varbūīt uzdāvināt jaunu noteikuma grāmatu.Varēsi regulēt soģus kā sagribās.
sezonas sākumā pats šeit apliecināji ka noteikumu pārzināšanā esi pilnīgs lohs!
Nekas personisks,tas bija vēl saistīts ap guņas kausa izcīņu!Tā kā pastudē vien pats!