Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Šķēles "Kalev/Cramo" viesošanos Kurzemē sāks Liepājā

Andrejs Siliņš

Šķēles "Kalev/Cramo" viesošanos Kurzemē sāks Liepājā
Edmunds Dukulis ar padomu palīdz jaunajam "lauvam" Kailam Nelsonam
Foto: Mārtiņš Sīlis

Šovakar 19:30 Baltijas Basketbola līgas (BBL) Elites divīzijas spēlē "Liepājas Lauvas" savā laukumā uzņems Igaunijas čempionvienību Tallinas "Kalev/Cramo", kuras rindās viens no līderiem ir latviešu aizsargs Armands Šķēle. Talliniešiem šī būs pirmā no divām spēlēm Kurzemē šajā nedēļas nogalē.

Oficiālajā turnīra tabulā BBL mājaslapā liepājnieki atrodas septītajā vietā, taču reālajā pasaulē "Lauvas" šobrīd ir sliktākā komanda turnīrā, jo uzvaru attiecība pret zaudējumiem ir pati sliktākā. Līdz ar to papildu motivācija "lauvām" jeb, ņemot vērā daudzo gados jauno spēlētāju skaitu komandā, "lauvēniem" nav jāmeklē. Pēc četriem zaudējumiem beidzot izcīnīta pirmā uzvara, pirms pāris dienām mājās pieveicot Tartu universitāti (104:93). Vēl vairāk - dienu iepriekš izcīnīta arī pirmā uzvara Latvijas līgā.

Šovakar jāizdara viss, lai uzvaru sēriju turpinātu. "Kalev/Cramo" pēc sastāva komplektācijas noteikti ir spēcīgāka par Tartu komandu, tomēr mūžsenais teiciens taču vēsta patiesību - laukumā spēlē dzīvi cilvēki, nevis uzvārdi. Starp citu, "Lauvas" jau atradusi aizvietotāju nesen no darba atbrīvotajam lietuviešu centram Augustīnam Vitam - vietā uz pārbaudes laiku komandā ieradies amerikānis Kails Nelsons.

203 centimetrus garais centrs pagājušajā sezonā kļuva par Augustanas koledžas komandas "Vikings" labāko spēlētāju NCAA trešajā divīzijā, vidēji mačā gūstot 13,7 punktus un izcīnot 6,6 atlēkušās bumbas. Pirmajā mačā pret Tartu Nelsons, kurš ir arī aktīvs "Twitter" lietotājs, nepilnu 22 minūšu laikā guva sešus punktus un izcīnīja piecas bumbas zem groziem.

"Kalev/Cramo" šosezon startē trīs turnīros - Baltijas līgā, VTB līgā un, protams, arī Igaunijas čempionātā. Līdz šim Baltija izcīnītas divas uzvaras četros mačos, Vienotajā līgā - viena uzvara un trīs neveiksmes, savukārt vietējā līgā komanda cīnās bez zaudējumiem (5-0). Armands Šķēle ir viens no komandas līderiem, spēlē daudz, un treneris Aivars Kūsmā latviešu aizsargam uzticas. Jādomā, ka arī šovakar Šķēle būs viens no tiem, kuru apturēt būs liels "lauvu" izaicinājums.

Jau rītdien "Kalev/Cramo" turpinās ekskursiju pa Kurzemi, spēlējot pret "Ventspili".

Gan rītdienas, gan šī vakara spēli no Liepājas tiešraidē varēsiet vērot portālā Sportacentrs.com, kā arī Sportacentrs.com TV (Lattelecom televīzija, 411. kanāls).

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-11-04 13:40, pirms 12 gadiem
KAD RAADIS KADU VEFA SPELI SPORTACENTRA?????????????

     [+] [-]

, 2011-11-04 14:05, pirms 12 gadiem
Nebūtu hokejs aizietu uz spēli, gribētos redzēt Šķēli dzīvajā ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja