Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Pulkinenam "hat-trick", Mamina 2+1 ļauj CSKA pieveikt Hārtlija "Avangard"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Pulkinenam "hat-trick", Mamina 2+1 ļauj CSKA pieveikt Hārtlija "Avangard"
Tēmu Pulkinens. Foto: Mikhail Japaridze/TASS/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) dienas centrālajā spēlē Maskavas CSKA, pateicoties Maksima Mamina diviem gūtajiem vārtiem un vienai rezultatīvajai piespēlei, ar 4:2 pārspēja Latvijas valstsvienības galvenā trenera Boba Hārtlija vadīto Omskas "Avangard".

Maskavieši pēc Konstantīna Okulova, Maksima Mamina un Nikolaja Goldobina metieniem līdz noslēdzošajām 20 minūtēm ieguva šķietami drošu 3:0 pārsvaru. Trešajā trešdaļā pilnībā dominēja "Avangard", kas līdz 52. minūtei pietuvojās vienu vārtu atstatumā - 2:3. Atlikušajā laikā CSKA izturēja mazākumu, Maminam 53 sekundes līdz finālsirēnai raidot ripu tukšos vārtus (4:2) un nodrošinot mājiniekiem piekto uzvaru pēc kārtas.

CSKA ar 21 punktu 12 spēlēs pakāpās uz pirmo vietu Rietumu konferencē, kamēr "Avangard" ar 21 punktu 14 mačos ir pirmā Austrumos.

Citā spēlē divu zaudējumu sēriju pārtrauca, par 18 metieniem vairāk (44:26) izdarīja un ar 15 punktiem ceturto pozīciju Rietumos saglabāja Maskavas "Dynamo", kas pelnīti ar 6:3 sagrāva bez uzbrucēja Gunāra Skvorcova spēlējušo turnīra pastarīti Pekinas "Kunlun Red Star". Maskaviešu sastāvā lielisku sniegumu parādīja soms Tēmu Pulkinens, kurš atzīmējās ar "hat-trick". Trīs punktus nopelnīja arī Dmitrijs Jaškins (2+1) un Oskars Lindberjs (0+3).

Par 17 metieniem vairāk (40:23) nekā pretinieks šodien izpildīja Covid-19 pandēmijas novājinātā Sanktpēterburgas SKA, kas atspēlēja divu vārtu deficītu, taču beigu iznākumā ar 2:3 pēcspēles metienos piekāpās Nursultanas "Barys" vienībai. Kazahstānas klubs karantīnas dēļ aizvadīja pirmo maču pēdējo 20 dienu laikā. Par spīti zaudējumam SKA ar 19 punktiem 13 cīņās saglabāja Rietumu vicelīderes godu.

Visbeidzot dienas agrākajā spēlē Damirs Žafjarovs 31 sekundi līdz pamatlaika beigām Ņižņijnovgorodas "Torpedo" labā izrāva neizšķirtu Habarovskā, pēcāk Krisam Vaidmenam realizējot divus bullīšus un ļaujot "Torpedo" ar 3:2 pieveikt "Amur". "Torpedo" ar 13 punktiem pakāpās uz septīto pozīciju Austrumos.

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/