Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Golden Knights" pagarina līgumu ar vienu no sezonas labākajiem vārtsargiem Lēneru

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Golden Knights" pagarina līgumu ar vienu no sezonas labākajiem vārtsargiem Lēneru
Robins Lēners. Foto: Ethan Miller/AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Lasvegasas "Golden Knights" savās rindās arī nākamās piecas sezonas vēlas redzēt aizvadītās sezonas beigu daļā piesaistīto zviedru vārtsargu Robinu Lēneru. Lasvegasieši 29 gadus vecajam hokejistam katrā no piecām sezonām izmaksās pa pieciem miljoniem ASV dolāru (apmēram 4,27 miljonus eiro).

Noslēgtais ilgtermiņa līgums (līdz 2024./25. gada sezonai), visticamāk, nozīmēs to, ka "Golden Knights" kādā brīdī atbrīvosies no pieredzējušākā Marka Andrē Flerī, kurš komandu aizveda līdz 2018. gada Stenlija kausa finālam. Lasvegasiešu treneris Pīters Debūrs pirms "burbulī" aizvadītās Stenlija kausa izcīņas apgalvoja, ka vienlīdz daudz ļaus spēlēt abiem vārtsargiem, taču beigu beigās 16 no 20 mačiem aizvadīja tieši Lēners, kurš iepriekšējās trijās sezonās paguva pārstāvēt četrus dažādus klubus.

Zviedrs šajās 16 spēlēs palīdzēja komandai izcīnīt deviņus panākumus, atvairot 91,7% metienu, kā arī katrā cīņā savos vārtos ielaižot vidēji 1,99 ripas. Savukārt 35 gadus vecais kanādietis Flerī, kuram katrā no nākamajām divām sezonām vēl paredzēts saņemt pa septiņiem miljoniem ASV dolāru (5,97 miljonus eiro) četrās spēlēs palīdzēja gūt trīs uzvaras, neitralizējot 91% metienu un savā cietoksnī ielaižot vidēji 2,27 ripas.

"Golden Knights" tika līdz Rietumu konferences finālam, kur sērijā ar 1-4 tika atzīts Dalasas "Stars" pārākums.

Lēners kopš debijas 2020./11. gada sezonas NHL vēl pārstāvējis Otavas "Senators", Bufalo "Sabres", Ņujorkas "Islanders" un Čikāgas "Blackhawks" klubus. Hokejists iepriekš atzina, ka cīnās ar alkoholismu, kā arī ar mentālās veselības problēmām. Pēc veiksmīgas 2018./19. gada sezonas Lēners saņēma Bila Māstertona balvu.

Pie jauna līguma ticis arī 25 gadus vecais Pitsburgas "Penguins" kanādiešu vārtsargs Tristans Džerijs, kuram katrā no nākamajām trim sezonām paredzēts saņemt pa 3,5 miljoniem ASV dolāru (2,99 miljoniem eiro). Džerijs iepriekšējā sezonā pingvīnu formā aizvadīja 33 spēles, atvairot 92,1% metienu un katrā mačā ielaižot vidēji 2,43 vārtus. "Penguins" Stenlija kausa kvalifikācijas kārtas sērijā ar 1-3 zaudēja Monreālas "Canadiens".

Visbeidzot nākamsezon par 1,5 miljoniem ASV dolāru (1,28 miljoniem eiro) Filadelfijas "Flyers" sastāvā paliks 35 gadus vecais Džerija tautietis Braiens Eliots, kurš pagājušajā sezonā lidotāju godu aizstāvēja 34 mačos, palīdzot "Flyers" tikt līdz Austrumu konferences pusfinālam, kur spraigā cīņā ar 3-4 sērijā nācās piekāpties Ņujorkas "Islanders" komandao.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/vegas-golden-kni...

     [+] [-]

, 2020-10-04 09:23, pirms 4 gadiem
Manuprāt, pēdējās sezonas Lenners bija ārkārtīgi nenovērtēts vārtsargs. Biju pārsteigts, ka neviens viņu īsti nevēlējās sastāvā + Čikāga nepaturēja un nedomāja, kā labāk no Crowforda tikt vaļā.

     [+] [-]

, 2020-10-04 10:15, pirms 4 gadiem
@jekabs007 Čikāgai bija cap dump, viņi zināja Ka Lehner būs jāmaksā un negribēja, jo turpina ne pārāk veiksmīgu pārbūvi. Pats nobrīnījos ka aizmainijam labu GK, bet pēc tam sapratu kāpēc

     [+] [-]

, 2020-10-04 10:45, pirms 4 gadiem
Ar Lēneru nav viss tik vienkārši un, lai vai cik labi viņš ķertu ripas, komandas vienmēr būs diezgan rezervētas, zinot, ka čalis cīnās ne tikai laukumā, bet arī ārpus tā, pats ar sevi (psihiskie traucējumi, alkohola atkarība).

Tiesa, Vegasa gan arī nebija labākā vieta, kur sisties par lielo līgumu, jo naudas viņiem nav (jau ir pārtērēts algu budžets).

     [+] [-]

, 2020-10-04 12:52, pirms 4 gadiem
Lēners kopš debijas 2020./11. gada sezonas......