Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Baltijas sieviešu līgas ievadā divas uzvaras "Jelgavai"

Rolands Eliņš

Baltijas sieviešu līgas ievadā divas uzvaras "Jelgavai"
Foto: LVF

VK “Jelgava” volejbolistes sestdien piecos setos pieveica RSU/MVS vienību, kas līgā spēlē pēc dažu gadu pārtraukuma, un svētdien spraigā piecu setu cīņā izcīnīja arī uzvaru pār RVS/LU komandu.

Plānots, ka Baltijas līgā Covid-19 izplatības ietekmē tāpat kā vīriešiem pirmo mēnesi Latvijas komandas sacentīsies savā starpā. Sestdien līgas spēles atklāja mačs Jelgavā, kur VK “Jelgava” volejbolistes pārspēja RSU/MVS – 3-2 (25:16, 20:25, 25:13, 19:25, 17:15).

Ar 21 punktu rezultatīvākā jelgavniecēm bija Liene Šimkuse. Ar 15 punktiem viņai piebalsoja Līva Sola, 12 punkti cēlājai Sandai Ragozinai, kura pa sešiem punktiem guva ar “eisiem” un uzbrukumu, kur bija precīza sešos uzbrukumos no desmit. Pa 10 punktiem sakrāja Simona Rozīte (4 bloki) un Inese Jursone. Pretinieču komandā Elza Smilškalne guva 14, Anna Jurdža – 12 (3 “eisi”), bet Evelīna Rutkovska (5 netveramas serves) un Megija Dambrehte – pa 10 punktiem.

“Kad viegli vinnē kādu setu, tad pat negribot (it kā pirms seta to visu izrunājām) minimāli atslābināmies, pretinieces mobilizējas, un viss sagriežas kājām gaisā. Jācīnās, lai tā nebūtu,” “šūpoles” mačā skaidroja mājinieču treneris Aldis Bērziņš. Turklāt pēdējā setā viena mačbumba bija arī RSU/MVS komandai.

“Gaidījām grūtu spēli, jo RSU/MVS ir labi nokomplektēta komanda ar vairākām labām Latvijas izlases uzbrucējām,” saka treneris. “Spēles kvalitāte gan mums nebija labākā. Kā tikko mēs atslābinājāmies, pretinieces uzreiz uzspieda, labi uzservēja, un mēs iekritām servju uzņemšanā.”

Jau 16 stundas pēc iepriekšējās cīņas beigām VK “Jelgava” bija jāuzņem līgas pašreizējās čempiones Rīgas volejbolistes. “Cīnīsimies par uzvaru,” jau par svētdienas maču domāja Bērziņš. “Uzskatu, ka neesam vājāka komanda par RVS/LU. Pirms nedēļas Domes kausā savā laukumā uzvarējām.”

Abu komandu, VK “Jelgava” un RVS/ LU savstarpējā cīņā ar rezultātu 3-2 (25:19; 19:25; 15:25; 25:18; 19:17) pārākas bija jelgavnieces. Līdz ar to abās nedēļas nogales cīņās izcīnot spraigas uzvaras.

Rezultatīvākā šajā spēlē mājinieču rindās bija Inese Jursone, kura ieguva 18 punktus, 17 punktus izcīnīja Līva Sola, savukārt 16 punktus šoreiz izcīnīja Liene Šimkuse. Pretinieču komandā rezultatīvākā bija Katrīna Paula Krustkalne izcīnot 23 punktus, 18 punkti Armandai Nikolai Ērglei un 14 punkti Kristīnei Kramēnai.

Pēc spēles VK “Jelgava” galvenais treneris bija ļoti gandarīts ar izcīnītajām uzvarām, “Noņemu cepuri meiteņu priekšā, pēc sestdienas piecu setu cīņas, kas beidzās pēc astoņiem vakarā, šodien jau 12.00 atkal iziet laukumā un pēc pilnas volejbola programmas nocīnīties līdz uzvarai, tam ir vajadzīgs raksturs. Vēl jo vairāk, kad viena no komandas līderēm, Inese Jursone, pēc vakardienas spēles ir guvusi traumu, bet tik un tā pašaizliedzīgi cīnās līdz galam. Meitenes piektajā setā atspēlējās no rezultāta 10-14. Šajā nedēļas nogalē esam izdarījuši visu ko varējām - izcīnījām nozīmīgas uzvaras.”

Daugavpils VK “miLATss”, kam nedēļas nogalē bija jāaizvada divas spēles savā laukumā, pie spēlēšanas Covid-19 uzliesmojuma Daugavpilī netika, mačus pārceļot uz vēlāku laiku.

Vairāk par Baltijas līgu meklē: Latvijas volejbola federācija

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija