Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Lomaža kluba īpašnieks Pārkers: "Eirolīga ir kā Eiropas NBA"

Andrejs Siliņš

Lomaža kluba īpašnieks Pārkers: "Eirolīga ir kā Eiropas NBA"
Tonijs Pārkers. Foto: AFP / Scanpix

Riharda Lomaža pārstāvētā Francijas basketbola kluba Lionas-Vilērbānas ASVEL īpašnieks Tonijs Pārkers paudis sajūsmu par kluba progresu pēdējo piecu gadu laikā un norādījis, ka redz lielas izaugsmes iespējas arī nākotnē.

"Pirmkārt, esam jau teikuši, ka vēlamies kļūt par vienu no lielākajiem klubiem Eiropā. Šobrīd visi mērķi, ko paziņojām pirms pieciem gadiem, ir sasniegti. Ātrāk nekā paši gaidījām, bet atkal teikšu - šis ir tikai sākums. Izveidosim vēsturi kā vesela paaudze, ne tikai izcīnīsim pāris titulus," sacīja Pārkers.

"Šai sezonai mums nav konkrēts mērķis. Mums ir mazākais algu budžets Eirolīgā (3,5 miljoni eiro). Šis būs izpētes gads. Mēģināsim saprast, kurā punktā atrodamies un kā varam kļūt labāki," norādīja ASVEL īpašnieks. "Ko Eirolīga man nozīmē? Man vienmēr paticis Eiropas basketbols, un šīs ir izcilas sacensības. Tās ir kā Eiropas NBA. Salīdzinu savas komandas vērtību tad, kad sāku te strādāt, un tagad, un neredzu nevienu iemeslu, kas varētu apturēt mūsu turpmāko izaugsmi."

ASVEL atgriezīsies Eirolīgā pirmo reizi kopš 2009./2010. gada sezonas. No iepriekšējām astoņām sezonām piecas pavadītas ULEB Eiropas kausā, viena sezona FIBA Eiropas kausā, viena FIBA Čempionu līgā, bet viena sezona pavadīta tikai vietējā mēroga sacīkstēs.

Pārkers iegādājās piekto daļu kluba pirms desmit gadiem, bet piecus gadus vēlāk kļuva par lielāko kapitāldaļu turētāju. Tas notika tieši pēc vienīgās sezonas pēdējā dekādē, kad netika spēlēts Eiropā. Pārkers atvēris arī jaunu basketbola akadēmiju Lionā, nodibinājis saiknes ar vietējo futbola klubu "Lyon" un iegādājies sieviešu basketbola klubu. ASVEL sācis darbu arī pie jaunas arēnas celtniecības Vilērbānā ar 10 500 līdzjutēju vietām.

Šovasar ASVEL pievienojās latviešu aizsargs Rihards Lomažs, kuram ar Pārkera vadīto klubu noslēgts divu gadu līgums.

Izmantotie resursi:
https://www.lequipe.fr/Basket/Artic...