Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Anglijas izlase pagarina līgumu ar treneri Soutgeitu līdz 2022. gadam

Rolands Eliņš

Anglijas izlase pagarina līgumu ar treneri Soutgeitu līdz 2022. gadam
Gerets Soutgeits. Foto: AP/Scanpix

Anglijas Futbola asociācija (FA) paziņojusi, ka panākta jauna vienošanās ar vīriešu izlases galveno treneri Geretu Soutgeitu, kas paredz sadarbību līdz 2022. gada vasarai. Iepriekšējais līgums pagarināts par diviem gadiem.

Gerets Soutgeits šovasar notikušajā Pasaules kausā aizveda Anglijas izlasi līdz pusfinālam. Tas bija Anglijas izlases labākais sasniegums Pasaules kausā kopš 1990. gada, turklāt pusfinālā tikai papildlaikā tika atzīts Horvātijas pārākums.

Jau pēc turnīra FA vadība bija publiski paudusi vēlmi pagarināt līgumu ar Soutgeitu. Viņa iepriekšējais līgums paredzēja sadarbību līdz „EURO 2020” beigām, taču jaunā vienošanās paredz, ka viņš vedīs Anglijas izlasi arī uz 2022. gada Pasaules kausu, kuram, protams, vispirms jākvalificējas.

48 gadus vecais Soutgeits iepriekš bija Anglijas U21 izlases vadītājs un vīriešu izlases galvenā trenera amatu uzņēmās 2016. gadā, kad ar skandālu atkāpties bija spiests pavisam nesen nolīgtais Sems Elerdaiss. Soutgeits sākumā tika pieņemts darbā uz pagaidu laiku, taču viņa paveiktais mudināja FA pēc diviem mēnešiem noslēgt pilnvērtīgu četru gadu līgumu.

„Esmu ļoti priecīgs par gūto iespēju vadīt Anglijas izlasi divos nākamajos lielajos turnīros,” paziņojumā citēts Soutgeits, kura alga līdz ar jauno līgumu pieaugusi līdz apmēram 3.3 miljoniem eiro gadā. Britu mediji lēš, ka viņš saņēmis apmēram divkāršu algas palielinājumu.

Nākamā spēle Anglijas izlasei paredzēta 12. oktobrī, tiekoties ar Horvātiju, izlasi, kas aizšķērsoja Soutgeita un Anglijas ceļu uz Pasaules kausa finālu, savukārt 15. oktobrī sekos vēl viena Nāciju līgas spēle pret Spāniju.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...