Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

LFF ievieš bezmaksas tālruni ziņošanai par spēļu sarunāšanu futbolā

Andrejs Siliņš

Latvijas Futbola federācija (LFF) ar mērķi izglītot Latvijas futbola sabiedrību par sekām, kas iespējamas, iesaistoties pretlikumīgā spēļu sarunāšanā, izveidojusi esošo situāciju ilustrējošu informatīvo bukletu, kā arī ieviesusi sistēmu, kas atvieglo saziņu ar LFF gadījumos, kad personas rīcībā ir informācija par negodprātīgu rīcību futbola spēļu kontekstā.

Spēļu sarunāšana sportā ir spēles gaitas un/vai iznākuma prettiesiska, apzināta ietekmēšana personīga labuma gūšanai. Ikvienam spēlētājam, trenerim, oficiālai personai vai citai ar futbolu saistītai personai jāapzinās, ka gadījumā, ja tiek pierādīta personas vaina attiecībā uz manipulācijām ar futbola sacensību rezultātiem, tai var tikt piemērotas sankcijas no LFF, Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) un Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) puses, kā arī persona var tikt saukta pie kriminālatbildības.

Cīnoties ar negodprātīgiem cilvēkiem Latvijas futbolā, LFF spertie soļi pēdējos gados ļāvuši no dalības sacensībās izslēgt vairākus klubus, kā arī vairākām personām piemērot dažāda termiņa diskvalifikācijas no dalības ar futbolu saistītās aktivitātēs.

LFF ieviestā Godīgas spēles jeb Integrity sistēma sevī ietver iesaistīto pušu izglītošanu, situācijas monitoringu, apstākļu noskaidrošanu un izmeklēšanu sadarbībā ar valsts un pašvaldību institūcijām, UEFA un FIFA, likumu un reglamentu uzturēšanu, kā arī sankciju piemērošanu.

Lai atvieglotu saziņu ar LFF gadījumos, kad personas rīcībā ir informācija par darbībām, kas vērstas uz manipulāciju ar futbola spēļu rezultātiem, ieviests bezmaksas diennakts tālrunis +371 60003535, kā arī e-pasta adrese integrity@lff.lv. Personām ir iespēja informāciju sniegt gan anonīmi, gan arī norādot savu kontaktinformāciju tālākai sadarbībai ar LFF.

Plašāka informācija pieejama: ŠEIT

Informciju sagatavoja
Toms Ārmanis
Latvijas Futbola federācijas
sabiedrisko attiecību speciālists

  +4 [+] [-]

, 2017-10-04 15:12, pirms 7 gadiem
Piezvani man
Ja tev skumji būs
Piezvani man
Piezvani gan
Tu jau zini ka gaidu
Piezvani man
Tad kad neiemigt
Piezvani man
Piezvani gan
Vēl joprojām es gaidu

Priekā!

  -1 [+] [-]

, 2017-10-04 15:49, pirms 7 gadiem
Bezmaksas tālrunis sākas ar 8 nevis 6. Nav nekāds bezmaksas Laikam žēl kāposts bezmaksas tālrunim. SIA CSC Telekom. Plēš kāpostu
ne pa jokam. Kauns Tomam Ārmanim

  +1 [+] [-]

, 2017-10-04 17:24, pirms 7 gadiem
Kad sētas turnīrā kāds atdos spēli par alus kasti, arī varēs zvanīt?

  +1 [+] [-]

, 2017-10-04 18:18, pirms 7 gadiem
Ha, ka tik šo anonīmo zvanu anonīmie saņēmēji paši neizmanto saņemto informāciju likmīšu likšanai

     [+] [-]

, 2017-10-04 19:15, pirms 7 gadiem
FK Spartaks Jūrmala - FK Jelgava​
14.10.2017 Uzliku 1-3 ja ne dabu 100 euro, sudzesos par sarunāto spēle

     [+] [-]

, 2017-10-04 21:03, pirms 7 gadiem
Очень хороший человек! rakstīja: FK Spartaks Jūrmala - FK Jelgava​
14.10.2017 Uzliku 1-3 ja ne dabu 100 euro, sudzesos par sarunāto spēle
Nez kam jānotiek, lai Spartaks pamanītos Jelgavai zaudēt ar 1-3, salīdzinot šī brīža spēka samērus.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-04 21:06, pirms 7 gadiem
Ideja par tālruni nav slikta. Redzēsim, kā strādās praksē. Šādi būs iespējams ātrāk nonākt uz pēdām krāpniekiem, taču grūtākā vienmēr ir un paliek pierādījumu ieguves daļa. Arī par DD nebija šaubu, ka Gavrjuša nodarbojās ar netīrām lietām, taču Lozannā tiesā LFF piekāpās DD, jo tie dabūja labus advokātus un acīmredzot trūka pierādījumu.