Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Motokrosa seriāla "Superkauss" fināls pirmo reizi notiks Olainē

Juris Grīns
Juris Grīns

Motokrosa seriāla "Superkauss" fināls pirmo reizi notiks Olainē
"MX Pro" klases līderis Dāvis Ivanovs
Foto: Shuba Photography

Jau 16. oktobrī Olainē norisināsies Baltijas populārākā motokrosa seriāla "Bosch Superkauss" finālposms, kurā spēcīgākie Baltijas motokrosa pārstāvji noskaidros 2016. gada čempionus un Olaines Lielās balvas ieguvējus.

Motokrosa seriāls "Superkauss" 2016. gada sezonā jau aizvadīti četri posmi, bet čempioni piecās motociklu klasēs un komandu vērtējumā tiks noskaidroti tieši Olainē. Olaines mototrase ir pašā attīstības sākuma stadijā, un šis būs pirmais šāda mēroga motosporta pasākums Olainē. Pateicoties organizatoru, "Olaines motokluba" un novada pašvaldības sadarbībai ir veikti darbi trases un apkārtējās infrastruktūras uzlabošanā, kas jau šogad ļauj aizvadīt visaugstākā līmeņa - Baltijas mēroga sacensības.

Sacensību dienā fanus sagaida aizraujošas cīņas piecās motociklu klasēs un pie starta barjeras redzēsim teju visus Baltijas ātrākos sportistus. Pēc aizvadītiem četriem posmiem prestižākajā "MX Pro" klasē līderpozīcijā atrodas aizvadīto divu sezonu "Superkauss" čempions Dāvis Ivanovs. Viņa sīvākie konkurenti šajā sezonā ir mūsu ziemeļu kaimiņi - Tanels Leoks, Prīts Ratseps, Erki Kahro, Andero Lusbo, kā arī citi pašmāju un kaimiņvalstu pārstāvji. Visi šie sportisti ir apstiprinājuši dalību finālposmā, kur trīs braucienos noskaidros, kurš kļūs par 2016. gada sezonas čempionu. Sacensībās pie starta stāsies arī "Junioru", "Jauniešu" "Senioru" un "Kvadru" klases sportisti, bet kopumā fani varēs vērot 12 aizraujošus finālbraucienus.

"Superkauss" seriāls - tas nav tikai motokross. Par tradicionālām jau kļuvušas dažādas aktivitātes faniem - kā ierasts šajā sezonā, visiem interesentiem būs iespēja savus spēkus izmēģināt "Bosch spēka testā", kā arī cīnīties par balvām no veikala "Sportland", piedaloties fanu skrējienā. Dienas noslēgumā, kad tiks apkopoti sezonas kopvērtējuma rezultāti un notiks gatavošanās čempionu apbalvošanai, uz skatuves kāps grupa "Līvi" & Buks, leģendārā Latvijas soloģitārista Ainara Virgas vadībā. Pieliksim "treknu punktu" astotajai "Superkauss" sezonai roka noskaņās!

Sacensību sākums plkst. 9:00. kad sportisti uzsāks cīņas kvalifikācijas sesijās, bet sacensību atklāšana un tai sekojošie fināli notiks sākot no plkst. 12:00.