Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Merzļikins Čempionu līgas pirmajā izslēgšanas spēlē kapitulē tikai vienu reizi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Merzļikins Čempionu līgas pirmajā izslēgšanas spēlē kapitulē tikai vienu reizi
Elvis Merzļikins
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Čempionu hokeja līgas izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā drošas uzvaras ar 4:1 izcīnīja Šveices komandas Cīrihes "Lions", nespēlējot Ronaldam Ķēniņam, un "Lugano", kuras vārtus sargāja Elvis Merzļikins, tiekot galā ar 19 metieniem.

Šveices vicečempione "Lugano" duelī ar Čehijas pusfinālisti "Plzen", kas jauno sezonu sākusi vāji, astoņos mačos izcīnot tikai vienu uzvaru pamatlaikā, notikumus laukumā kontrolēja no pirmās minūtes, un otrās trešdaļas ievadā pārsvars beidzot vainagojās panākumiem – pēc Damjena Brunera lieliskas piespēles no vārtu priekšas izcēlās Gregorijs Hofmans.

Laukuma saimnieki tūdaļ izturēja mazākumu un dubultoja pārsvaru, nostrādājot zviedru saiknei – pēc Tonija Mortensona piespēles 2:0 panāca Līnuss Klāsens. Tomēr pirms noslēdzošās trešdaļas "Plzen" samazināja deficītu līdz minimumam – atņemtai ripai neitrālajā zonā sekoja pretuzbrukums, kuru noslēdza Jakubs Levs. Uzbrucējs meta no tuvas distances un trāpīja tieši stūrī.

Taču pēdējās 20 minūtēs laukumā atkal labāki bija "Lugano" hokejisti. Vispirms Luka Facīni kritienā no vārtu priekšas atjaunoja divu vārtu handikapu, bet pēc pusotras minūtes 4:1 panāca Raiens Gārdners, kurš realizēja lielisku partnera piespēli. Līdz ar to Šveices vicečempione spērusi pirmo soli pretī iekļūšanai Čempionu līgas 1/8 finālā. Labākā komanda tiks noskaidrota divu spēļu summā.

No savainojuma atlabušais Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins uzvarētāju vārtos tika galā ar 19 no 20 metieniem.

Vēl platāku soli pretī nākamajai kārtai spēra Cīrihes "Lions", kas uzvaru ar 4:1 izcīnīja viesos, apspēlējot Volfsburgas "Grizzlys" no Vācijas. Pamati panākumam tika ielikti pirmajā trešdaļā, iemetot divas ripas pēc kārtas. Kad otrās trešdaļas beigās vācieši samazināja deficītu, "Lions" atbildēja ar vārtiem 13 sekundes vēlāk. Ronalds Ķēniņš joprojām nespēlē.

No citiem rezultātiem jāizceļ sensācija Baltkrievijā – Minskas "Yunost" savā laukumā ar 3:2 pieveica Čempionu līgas pašreizējo čempioni "Frolunda", kas uzvarēja arī Zviedrijas čempionātā.

Zviedri sāka pārliecinošāk un sestajā minūtē ieguva vadību, tomēr laukuma saimnieki nepadevās. Pēc neieskaitītiem vārtiem Minskas "Yunost" turpināja doties uz priekšu un laika posmā no 13. līdz 32. minūtei guva trīs vārtus pēc kārtas.

Viesi gan beigās realizēja vairākumu un pietuvojās, tāpēc "Frolunda" pirms atbildes spēles uzskatāma par favorīti. Tomēr nekāda pastaiga nav gaidāma. Arī pērn ceļš pretī titulam sākās ar smagu cīņu, pirmo kārtu pārvarot vien pagarinājumā.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-04 23:22, pirms 7 gadiem
Visu cieņu Junostj!

  +2 [+] [-]

, 2016-10-04 23:25, pirms 7 gadiem
Liels prieks, ka Merzļikins tik ātri atgriezies

  +2 [+] [-]

, 2016-10-04 23:33, pirms 7 gadiem
Merzlikinam sosezon 8 speles 8 uzvaras lieliski iesacis sezonu Elvis! Izskatas, ka Manzato ari sosezon vares deldet solinu 😂 Yunost vnk awsome, kaut ko tadu nebiju gaidijis no sis komandas.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-04 23:38, pirms 7 gadiem
drusku ne pa tēmu - jaunākais 2017.g NHL drafta kandidātu saraksts no nhl.com: https://www.nhl.com/info/nhl-centra... - no mūsejiem Krastenbergs, Šmons un D.Smirnovs

     [+] [-]

, 2016-10-05 08:50, pirms 7 gadiem
par Yunost nekāds pārsteigums, pārstāv spēcīgu hokeja valsti, lai ar pieticīgu naudas summu klubu budžetos
9.v. valstu rangā, aiz mūžīgā Top8.

  -2 [+] [-]

, 2016-10-05 08:52, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: ... no mūsejiem Krastenbergs, Šmons un D.Smirnovs
un tā katru gadu , drafts , zemākās līgas ZAmerikā , un patīkamas atmiņas par hokeja spēlēšanu jaunībā , ...

  +2 [+] [-]

, 2016-10-05 09:23, pirms 7 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: par Yunost nekāds pārsteigums, pārstāv spēcīgu hokeja valsti, lai ar pieticīgu naudas summu klubu budžetos
9.v. valstu rangā, aiz mūžīgā Top8.
pilnīgas muļķības. ar izlašu rangu tam nav nekāda sakara! Pretī bija esošie Zviedrijas čempioni.
Izņemot Junostj, Zalcburgu un slovākus, play-offos ir komandas tikai no Eiropas top līgām.

     [+] [-]

, 2016-10-05 10:22, pirms 7 gadiem
Šveices vicečempione "Lugano" duelī ar Čehijas pusfinālisti "Plzen", kas jauno sezonu sākusi vāji, astoņos mačos izcīnot tikai vienu uzvaru pamatlaikā,

un k°o tad teikt par Dinamiešiem?

     [+] [-]

, 2016-10-05 11:28, pirms 7 gadiem
Andris_Barkevics rakstīja: Šveices vicečempione "Lugano" duelī ar Čehijas pusfinālisti "Plzen", kas jauno sezonu sākusi vāji, astoņos mačos izcīnot tikai vienu uzvaru pamatlaikā,

un k°o tad teikt par Dinamiešiem?
kāds sakars?

  +1 [+] [-]

, 2016-10-05 11:35, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: kāds sakars?
Pats jau arī beztēmā par NHL mauc, redz, par to drīkst, bet kā piemin KHL - tas Tev kā sarkana lupata bullim...

     [+] [-]

, 2016-10-05 14:20, pirms 7 gadiem
Kaut kur zemapziņā gaidīju pārsteigumu no Yunost. Prieks par Elvi un Cīrihi!