Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Karsums: "No manis prasa punktus, bet ar punktiem ir baigi sūdīgi"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Karsums: "No manis prasa punktus, bet ar punktiem ir baigi sūdīgi"
Mārtiņš Karsums
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Sagādājot Rīgas "Dinamo" desmito zaudējumu pēdējās 11 spēlēs, uz Kontinentālās hokeja līgas Rietumu konferences ceturto vietu pacēlās Maskavas "Dynamo", tomēr latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums atklāja, ka pēc otrās trešdaļas treneri nevis glaudījuši pa spalvai, bet gan sadevuši sutu un izteikuši neapmierinātību ar sniegumu laukumā.

"Sākums bija ļoti labs, tāpat kā otrās trešdaļas pirmā puse. Iemetām četrus vārtus un laikam izdomājām, ka mačs beidzies," sarunā ar portālu Sportacentrs.com teica Mārtiņš Karsums, kura pārstāvētā Maskavas "Dynamo" rīdziniekus apspēlēja ar 4:2, lai gan spēles vidū bija ieguvusi četru ripu pārsvaru. "Rīdzinieki pārņēma iniciatīvu. Pēc otrās trešdaļas treneri drusciņ iedeva iekšās. Bet vienalga nesapratām, ka tā nevar spēlēt. Atkal izgājām laukumā un bijām slinki, necīnījāmies. Labi, ka viss tā beidzās. Būtu vēl ceturtais periods, nezinu, kā viss noslēgtos."

"Ja godīgi, pirms spēles par Rīgas "Dinamo" vispār nerunājām, jo mums pašiem ir daudz problēmu. Akcentējām tās. It kā sezonas sākums bija labs, bet pēc tam palaidāmies, nedemonstrējām savu sniegumu. Domājām, kā mums iziet un spēlēt, nevis par to, ko darīs pretinieks," norādīja Karsums, kurš pēdējos septiņos mačos izcēlies tikai ar vienu piespēli.

Maskavas "Dynamo" sezonu sāka ar piecām uzvarām pēc kārtas, tomēr pēc diviem pēcspēles metienu sērijā piedzīvotiem zaudējumiem sākās kritums. Komanda Rīgā ieradās ar piecām neveiksmēm pēdējās deviņās cīņās, turklāt divas reizes pēc kārtas mājās nācās palikt sausā – 22. septembrī 0:1 pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un 24. septembrī 0:3 pret Minskas "Dinamo".

"Galvā jāieurbj, ka ir jāspēlē līdz galam, nevar atlaist. Izslēgšanas mačos vieni vārti var daudz mainīt," nākotnē skatījās Karsums, kuram tomēr izdevās atrast arī pozitīvo. "Labi, ka sezona ir gara. Pa lielam ir tikai sākums – daudz laika labot kļūdas. Skatāmies un analizējam video, domājam par kļūdām. Pašlaik skatāmies uz sevi, nevis pretiniekiem."

Duelī ar Rīgas "Dinamo" Karsums laukumā pavadīja 15 minūtes un 35 sekundes, izdarīja četrus spēka paņēmienus un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Taču ar savu sniegumu 30 gadus vecais uzbrucējs nebija apmierināts.

"Izbraukāju pa nullēm," lakonisks bija Karsums. "Protams, gribējās iemest golu. Vismaz gāju un katru maiņu cīnījos, mēģināju vismaz kādu iebortēt vai nobloķēt metienu, vismaz tādā veidā palīdzēt."

Karsums Kontinentālajā hokeja līgā nebija guvis vārtus kopš pērnā gada 20. novembra, kad ieradās palīgā Latvijas izlasei olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā. Viņam izdevās izcelties mačā ar Japānu un Vāciju, un tas deva pārliecību arī klubā – nākamajos četros mačos Karsums sāncenšu vārtsargus pārspēja divas reizes. Tomēr turpinājumā atkal klusums.

"Pārliecība atkal ir kaut kur pazudusi. Momentu maz. Un 16 metieni 13 spēlēs [tagad jau 14 spēlēs – aut.] – tas ir diezgan nožēlojami. Jāmēģina vairāk atvērties un tikt pie ripas. Labi, ka vēl ir sezonas sākums," iespējas pavērst visu uz labo pusi redzēja Karsums.

"Esmu leģionārs – no manis prasa atdevi katrā spēlē un punktus. Ar punktiem ir baigi sūdīgi. Kaut kā jācīnās. Jāskatās uz sevi, jāanalizē, kas notiek," norādīja Karsums. Uz jautājumu, kas notiek, atbilde nebija tālu jāmeklē. "Vecīt, ja es zinātu, sen būtu izdomājis. Esmu visu ko mainījis un mēģinājis. Traumas dēļ nebiju ilgi spēlējis, tagad mēģinu atrast savu spēli. Protams, tas nav nekāds attaisnojums. Jāiet ārā un jāspēlē, nav ko daudz domāt."

 +12 [+] [-]

, 2016-10-04 08:52, pirms 8 gadiem
uz RD, tur punktus gūt nav obligāti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2016-10-04 09:28, pirms 8 gadiem
"Jāskatās uz sevi, jāanalizē, kas notiek," norādīja Karsums. Uz jautājumu, kas notiek, atbilde nebija tālu jāmeklē. "Vecīt, ja es zinātu, sen būtu izdomājis."

Talantīgs intervētājs atkal trāpījies. Pēc pēdējās atbildes bija nekavējoties jāpajautā, "ko tieši būtu izdomājis"?

  +4 [+] [-]

, 2016-10-04 09:44, pirms 8 gadiem
Vanags rakstīja: "Jāskatās uz sevi, jāanalizē, kas notiek," norādīja Karsums. Uz jautājumu, kas notiek, atbilde nebija tālu jāmeklē. "Vecīt, ja es zinātu, sen būtu izdomājis."

Talantīgs intervētājs atkal trāpījies. Pēc pēdējās atbildes bija nekavējoties jāpajautā, "ko tieši būtu izdomājis"?
Saņirdzos, bet nu tiešām kaut ko tādu arī varētu sagaidīt

  +1 [+] [-]

, 2016-10-04 09:52, pirms 8 gadiem
Patika kaa Gillis atleca no Karsuma ...
Karsumam vairs nav ātruma ...

     [+] [-]

, 2016-10-04 09:53, pirms 8 gadiem
kepka96 rakstīja: Tad sanāk ka moskviči no Karsuma prasa sūdus?
ar punktiem ir sūdīgi, bet bez punktiem ir čikiniekā

  -1 [+] [-]

, 2016-10-04 10:07, pirms 8 gadiem
Karsums Kontinentālajā hokeja līgā nebija guvis vārtus kopš 20. novembra -

  -1 [+] [-]

, 2016-10-04 15:42, pirms 8 gadiem
kepka96 rakstīja: Tad sanāk ka moskviči no Karsuma prasa sūdus?
Petjkin atkal žulti izgāzi, diena izdevusies?