Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Paralimpiādes aizliegtā karoga nesējam vēlas dāvināt dzīvokli

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Paralimpiādes aizliegtā karoga nesējam vēlas dāvināt dzīvokli
Baltkrievijas delegācijā arī Krievijas karogs
Foto: Sergio Moraes / Reuters, rsport.ru

Baltkrievijas Sporta un tūrisma ministrijas nodaļas vadītājs Andrejs Fomočkins par krievu karoga nešanu paralimpiādes atklāšanas ceremonijā, iespējams, tiks pie dzīvokļa Krievijas galvaspilsētā. Batkrievijas valsts darbiniekiem gan ir liegts pieņemt dāvanas saistībā ar savu pienākumu pildīšanu, taču varbūt šis jautājums tiks nokārtots.

"Sapsan" kompānija šonedēļ Fomočkinam pasniedza sertifikātu uz dzīvokli, kas atrodas 2km no Zeļinogradas administratīvā apgabala Maskavā. Baltkrievam gan vēl nav skaidrs, vai varēs pieņemt Krievijas kompānijas dāvāto dzīvokli. "Tas ir ļoti negaidīti. Man nav vārdu. Šeit ir arī juridiskie jautājumi sakarā ar manu darbu valsts iestādē, pagaidām nevaru komentēt, kā tas risināsies tālāk. Taču esmu patiesi pateicīgs par šādu iniciatīvu," saka Andrejs Fomočkins.

Baltkrievijas likumdošanā noteikts, ka valsts darbiniekiem aizliegts pieņemt dāvanas vai gūt cita veida labumu saistībā ar dienesta pienākumu veikšanu, neskaitot suvenīrus, kas tiek pasniegti oficiālos pasākumos. Iespējams, ka Fomočkina sakarā tiks izdarīts izņēmums, jo Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko atbalstīja sava tautieša soli paralimpiādes atklāšanas ceremonijā.

Dzīvokļa dāvināšana tika saskaņota ar Krievijas Ārlietu ministriju, kur oficiālā pārstāve Marija Zaharova apdāvināmo nosauca par "mūsu baltkrievu varoni".

Kā jau ziņots, Krievijas paralimpieši netika pielaisti Riodežaneiro spēlēm. Paralimpiādes atklāšanas ceremonijā Baltkrievijas delegācijas funkcionārs Andrejs Fomočkins nesa Krievijas karogu, kaut gan iepriekš pasaules paralimpiešu vadība to aizliedza. Drosminiekam izdevās noiet apmēram ceturtdaļapli, un tad aizliegtais karogs tika konfiscēts. Baltkrievijas paralimpiešu vadība skaidroja, ka baltkrievu delegācija nesa krievu karogu, solidarizējoties ar Krievijas paralimpiešiem, kuri "tika atstādināti no Rio spēlēm bez antidopinga noteikumu pārkāpšanas un individuālo diskvalifikāciju piespriešanas". Fomočkins tika sodīts ar akreditācijas anulēšanu un devās mājup, taču savu soli nenožēloja, jo personiskie uzskati ir pirmajā vietā.

Izmantotie resursi:
rsport.ru
mst.by

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja