Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

„Zemgale” sagādā „Mogo” pirmo zaudējumu, panākumi „Prizmai” un „Kurbadam”

„Zemgale” sagādā „Mogo” pirmo zaudējumu, panākumi „Prizmai” un „Kurbadam”
«Zemgale/LLU» sagādā pirmo zaudējumu čempioniem HK «Mogo» hokejistiem
Foto: Ruslans Antropovs

Sestdien, 3. oktobrī Latvijas Virslīgas hokeja čempionātā tika aizvadītas trīs regulārās sezonas spēles. Par pārsteigumu parūpējās HK „Zemgale//LUU” hokejisti, kuri viesos ar 4:2 uzveica HK „Mogo” komandu, tādējādi sagādājot čempioniem pirmo zaudējumu sezonā. Pie kārtējiem panākumiem tika arī HK „Prizma” un HK „Kurbads”, kuri attiecīgi apspēlēja HS „Rīga” (2:0) un „HASC/HK Tukums” (12:4).

Dienas centrālā spēlē čempionāta līderi HK „Mogo” uzņēma piektajā vietā esošos HK „Zemgale/LLU” hokejistus, un jau spēles 4. minūtē Jānim Ozoliņam izdevās pārspēt Nikolaju Žurkovu, izvirzot vadībā Mogo ar 1:0. Otrajā trešdaļā jelgavnieki Aldis Āboliņš un Māris Miezis iemeta divas ripas arī Kazanova vārtos, bet pēc septiņām minūtēm „Mogo” aizsargs Agris Saviels atkal izlīdzināja rezultātu 2:2. Trešā perioda sākumā Olafs Aploks vēlreiz izvirzīja vadībā HK „Zemgale/LLU” 3:2. Rezultāts nemainījās līdz pat spēles pēdējai minūtei, kad „Mogo” nomainīja vārtsargu ar sesto laukuma spēlētāju, un jelgavnieks Jānis Bullītis iemeta ceturto ripu jau tukšos „Mogo” vārtos, sagādājot Latvijas čempioniem pirmo zaudējumu šajā sezonā – 4:2.

Virslīgas jaunpienācēja HS „Rīga” komanda uzņēma HK „Prizma” hokejistus un pēc 20 minūtēm rezultāts uz tablo bija neizšķirts, lai arī abām komandām bija iespēja uzspēlēt arī skaitliskajā vairākumā. Kā vēlāk izrādījās, izšķirošais bija otrā perioda sākums, kad ''Prizma'' īsā laikā guva divus vārtus - no sākuma izcēlās Mihails Kokļins, bet mazāk nekā 30 sekundes vēlāk otro ripu Denija Romanovska sargātajos vārtos iemeta Aleksandrs Baburins. Spēles 36. minūtē Romanovskis atvairīja Bruno Priedes bullīti, tādējādi pēc 40 minūtēm 2:0 par labu ''Prizmai''. Atlikušajā spēles nogrieznī rezultāts vairs nemainījās, un ''Prizma'' svinēja uzvaru ar 2:0, kas turnīra tabulā ar 14 punktiem ļauj nostiprināties otrajā pozīcijā, kamēr ''Rīgai'' trīs punkti un sestā pozīcija septiņu komandu konkurencē.

Tikmēr citā mačā pie pārliecinošas uzvaras tika HK "Kurbads", kas savu skatītāju priekšā ar 12:4 (2:0, 8:0, 2:4) pieveica „HASC/Tukums" komandu. Uzvarētāju sastāvā ar vieniem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Renārs Valters, bet pieredzes bagātais Aleksandrs Macijevskis guva divus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles, Viktoram Jasjonim un Tomam Blukam šajā spēlē 3 (2+1) punkti. Vēl „Kurbads” rindās ar vārtu guvumiem izcēlās Toms Zeltiņš, Mārcis Zembergs, Rihards Remiņš, Atvars Trubuncovs un Hārdijs Parādnieks. Pie četrām rezultatīvām piespēlēm ticis Gatis Gricinskis. „HASC/ HK Tukums” labā divus vārtus guva Ritvars Reimanis, vienu reizi Uldi Čalpu pārspēja Gints Leitis un krievu leģionārs Artjoms Šeinihovičs. Divas rezultatīvas piespēles citam krievu uzbrucējam Jevgēņijam Datsjukam un Ralfam Melderim.

Nākamā Virslīgas spēle ir paredzēta šo otrdien, kad HK „Prizma” savā laukumā uzņems HK „Liepāja” hokejistus.