Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Jēkabsones kluba mērķis - otro reizi uzvarēt Eirolīgā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jēkabsones kluba mērķis - otro reizi uzvarēt Eirolīgā
Anete Jēkabsone-Žogota pirmo reizi par Eirolīgas čempioni kļuva Maskavas apgabala "Spartak" sastāvā 2010. gadā Valensijā
Foto: Youlia Fedosseeva

Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā sieviešu basketbola kluba Jekaterinburgas UGMK direktors Maksims Rjabkovs otrdien, 4. oktobrī, sasauktajā preses konferencē paziņoja, ka kluba mērķis ir uzvarēt FIBA Eirolīgā, Krievijas Premjerlīgā un kausa izcīņā. UGMK arī nosūtījis pieteikumu Eirolīgas finālsacensību rīkošanai 2012. gada 28. martā – 1. aprīlī. Jau šonedēļ klubam pievienosies Kendisa Pārkere.

UGMK vienīgo reizi uzvarēt Eirolīgā izdevās 2003. gadā. Pēdējos trīs gados komanda uzvarēja visos Krievijas turnīros, bet Eirolīgā trīs reizes pusfinālā atzina Maskavas apgabala “Spartak” pārākumu.

Anete Jēkabsone-Žogota par Eirolīgas čempioni pirmo reizi kļuva 2010. gada pavasarī Valensijā, pārstāvot Maskavas apgabala “Spartak”. Šī gada janvārī aizsardze pārcēlās uz Stambulas “Fenerbahce” komandu, kuras sastāvā pēc trīs mēnešiem kļuva par Turcijas čempioni, bet drīzumā noslēdza līgumu ar UGMK.

Basketboliste jau sen vēlējusies spēlēt kopā ar Urālu “lapsām” un ir priecīga par uzaicinājumu uz zvaigžņoto komandu, otrdien teica Jēkabsone-Žogota. Lai gan Jekaterinburgas kluba sastāvā viņa trenējas tikai dažas nedēļas, komandā Jēkabsonei viss patīk, aizsardzi citē avīzes “Komsomoļskaja pravda” žurnālists Jurijs Tokmancevs. Nesen basketboliste iegādājusies suni, ar kuru labprāt pavada brīvo laiku.

UGMK galvenais treneris Aļģirds Paulausks, kurš pie “lapsu” stūres nomainīja Gundaru Vētru, atzina, ka Urālu galvaspilsētā vienmēr bijis ļoti patīkami. Atšķirībā no citiem Krievijas klubiem, UGMK līdzjutēji pavada savu komandu arī izbraukumos.

“Mums ir labākie atbalstītāji Krievijā, labāki nekā Maskavā un Pēterburgā,” teica UGMK kapteine Marija Stepanova. “Kad spēlēju citos klubos, vienmēr apskaudu Jekaterinburgas basketbolistes – viņām ir tik labi līdzjutēji!”

Izmantotie resursi:
Новости KP.RU Последние новости России, Украины...

     [+] [-]

, 2011-10-04 16:54, pirms 13 gadiem
Labprāt izlasītu interviju ar Aneti pašu, nevis tulkotos citātus no Komsomoļskaja pravda žurnālista.