Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2912, Did:0, useCase: 3

Polija bez Levandovska cīnīsies ar Nīderlandi, Lietuva uzņems Kazahstānu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Polija bez Levandovska cīnīsies ar Nīderlandi, Lietuva uzņems Kazahstānu
Roberta Levandovska prombūtnē par Polijas izlases kapteini iecelts Kamils Gliks. Foto: imago images/newspix/Scanpix

Turpinoties UEFA Nāciju līgas turnīram, šodien tiks aizvadītas astoņas spēles. Dienas centrālie mači risināsies A līgas 1. grupas ietvaros, Itālijai tiekoties ar Bosniju un Hercegovinu, bet Nīderlandei mērojoties spēkiem ar Poliju.

Itālijas - Bosnijas un Hercegovinas mačā Florencē varētu būt gaidāms divu Itālijā spēlējošu uzbrucēju duelis - Čīro Immobile pret Edinu Džeko. 30 gadus vecais Immobile Romas ''Lazio'' rindās izcēlās ar 36 vārtu guvumiem, kamēr ''Roma'' uzbrucējam Džeko 16 precīzi sitieni. Itālijas izlases uzbrucējs Immobile kļuva par A Sērijas labāko bombardieri, bet bosnietis Džeko ieņēma dalītu astoto vietu labāko vārtu guvēju sarakstā. Tiesa, presitžais ''Gazetta dello Sport'' laikraksts neprognozē Immobilem vietu starta vienpadsmitniekā, centrālā uzbrucēja postenī izvirzot ''Torino'' uzbrucēju Andrea Beloti.

Bosniešu priekšrocība būs iegūtā spēļu prakse, jo vietējā čempionāta pārstāvji jau sākuši savu sezonu. To izcēla arī Itālijas izlases pussargs Alesandro Florenci: "Mums jābūt ļoti uzmanīgiem. Daži no viņu spēlētājiem jau sākuši savas sezonas, bet mēs vēl esam starpsezonas gatavošanās periodā. Nebūs viegli, bet esam gatavi atdot sevi visu."

"Līdz šim esam spēlējuši labi, bet vēl ir daudz elementu, ko uzlabot gan tehniskā, gan taktiskā ziņā; katru dienu strādājam, lai augtu. Nāciju līga mums ir ļoti svarīgs turnīrs, jo tā izšķirošās spēles norisināsies Itālijā,'' atzina izlases galvenais treneris Roberto Mančīni.

Otrā A līgas 1. grupas spēlē Amsterdamā Johana Kruifa vārdā nosauktajā stadionā tiksies Nīderlandes un Polijas izlases. Polijai nāksies iztikt bez savas lielākās zvaigznes, Minhenes ''Bayern'' uzbrucēja Roberta Levandovska, kura prombūtnē kapteiņa apsējs uzticēts pieredzējušajam centra aizsargam Kamilam Glikam.

Polijas izlases galvenais treneris Ježijs Bržečeks gan uzsvēra, ka svarīga būs komandas spēle, nevis kāda individuālais veikums: "Futbols ir komandas spēle, un galvenais jautājums būs kā spēlēs komanda. Katra kļūda var no Nīderlandes puses uzreiz tikt izmantota."

Nīderlandes rindās ir gan Mančestras ''United'' jaunpienācējs Donijs van de Bēks, gan ''Liverpool'' pārstāvji Virdžils Van Deiks un Džordžinju Veinaldums, taču ir būtiski iztrūkumi aizsardzības līnijā - izlasei nevarēs palīdzēt Stefans De Vrijs, Matiss De Lihts un Deilijs Blinds. Komandas galvenais treneris Dvaits Lodevegess gan atzina, ka izlasē ir gana dziļas rezerves: "Visi vēlas parādīt, uz ko ir spējīgi. Ir gan jaunpienācēji, gan tādi, kas tiek izsaukti regulāri, un visi grib sevi pierādīt.''

C līgas 4. grupas spēlē Viļņā jauno Nāciju līgas turnīru atklās arī Lietuvas izlase, kas uzņems Kazahstānas valstvienību.

Nāciju līgas spēles 4. septembrī

LīgaLaiks (LV)Spēle
A21:45Itālija - Bosnija un Hercegovina
21:45Nīderlande - Polija
B21:45Rumānija - Ziemeļīrija
21:45Slovākija - Čehija
21:45Norvēģija - Austrija
21:45Skotija - Izraēla
C19:00Lietuva - Kazahstāna
21:45Baltkrievija - Albānija

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/uefanationslea...

     [+] [-]

, 2020-09-04 14:48, pirms 4 gadiem
Šovakar jāpaskatās ,kā ies kaimiņiem lietuviešiem.