Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2912, Did:0, useCase: 3

Lietuva Nāciju līgā piekāpjas Kazahstānai, nespējot pārtraukt drūmo sēriju

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Lietuva Nāciju līgā piekāpjas Kazahstānai, nespējot pārtraukt drūmo sēriju
Kazahstānas izlases otro vārtu autors Islambeks Kuats. Foto: Ints Kalniņš/Reuters/Scanpix

UEFA Nāciju līgas C līgas 4. grupas pirmajā spēlē sāpīgu neveiksmi piedzīvojusi Lietuvas valstsvienība, kas ar 0:2 atzina Kazahstānas izlases pārākumu. Vienā apakšgrupā ar mūsu dienvidu kaimiņiem ir arī Baltkrievija un Albānija.

Lietuvieši šovakar izgāza pašu spēles sākumu, Maskavas CSKA pussargam Baktijoram Zainutdinovam rezultātu atklājot jau trešajā minūtē. Neilgi pēc tam gan Zainutdinovs guva traumu, Krievijas grandu pārstāvošajam futbolistam laukumu atstājot 30. minūtē.

Visnotaļ līdzvērtīgā cīņā abas vienības centās pārņemt iniciatīvu. Otrajā puslaikā nedaudz vairāk uzbrukumus veidoja Lietuva, taču tas nenesa gaidītos augļus. Punktu lietuviešu izredzēm izglābties četras minūtes pirms pamatlaika beigām pielika Islambeks Kuats (2:0), kurš laukumā bija devies tikai četras minūtes iepriekš.

Interesanti, ka Lietuvas izlase oficiālajās spēlēs nav uzvarējusi kopš 2016. gada 11. oktobra, kad 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijā ar 2:0 mājās tika pieveikta Latvijas valstsvienības nākamā pretiniece Malta. Oficiālos mačos lietuvieši piedzīvojuši jau septiņus zaudējumus pēc kārtas, kā arī nav spējuši gūt uzvaru 23 cīņās pēc kārtas.

Turnīra turpinājumā kazahi 7. septembrī uzņems Baltkrieviju, bet Lietuvas izlase tajā pašā vakarā viesosies Albānijā.

Nāciju līgas spēles 4. septembrī

LīgaLaiks (LV)SpēleRezultāts
A21:45Itālija - Bosnija un Hercegovina
21:45Nīderlande - Polija
B21:45Rumānija - Ziemeļīrija
21:45Slovākija - Čehija
21:45Norvēģija - Austrija
21:45Skotija - Izraēla
C19:00Lietuva - Kazahstāna0:2 (0:1)
21:45Baltkrievija - Albānija

     [+] [-]

, 2020-09-04 21:15, pirms 4 gadiem
Degredejoss Baltijas futbols

     [+] [-]

, 2020-09-04 21:21, pirms 4 gadiem
Ar LV jáuzspélé.

     [+] [-]

, 2020-09-04 21:34, pirms 4 gadiem
tekken rakstīja: Ar LV jáuzspélé.
Nākamgad rullēsim kopā D grupā, cerams arī igaunīši piebiedrosies. Baltijas kausu varēs izspēlēt Nāciju līgas ietvaros.

     [+] [-]

, 2020-09-04 21:43, pirms 4 gadiem
Kāpēc Lietuvas zaudējums ir ja ne pie pašām galvenajām ziņām, tad uzreiz zem tām, bet LV volejbolistu uzvara izņemta? Sviests!!!

     [+] [-]

, 2020-09-04 22:10, pirms 4 gadiem
Pēc vakardienas megamača gribēju paskatīties, kā Lietuva izskatās salīdzinājumā ar mūsu meistariem. Lai arī Kazahstāna ir spēcīgāka par Andoru, LTU izskatījās gandrīz tikpat bezcerīgi cik Latvija. Vairāk par 3-4 piespēlēm nevar izspēlēt, ja vajag kādu spēcīgāku piespēli atdot vai centrēt, bumba lido 10 metrus no mērķa, un pat ja sanāk 1 no 5 mēģinājumiem precīza piespēle, bumbu apstrādā tā, ka tā atlec 5 metrus no spēlētāja. Tik šie vēl varēja laiku pa laikam arī uzsist pa vārtiem. Pieļauju, ka igauņiem ir tieši tas pats. Nesaprotu, Baltijā nav normālu treneru vai? Tik elementāras lietas, kā precīzas piespēles, bumbas apstrādāšana priekš Baltijas valstu futbolistiem ir pārdabiskas. Tik daudz bērnu spēlē dažādos turnīros Baltijas valstīs, bet sakarīgu futbolistu nav ne šeit, ne tur. Katrā izlasē labi ja viens/divi spēlētāji spēj nokļūt puslīdz labā čempionātā.

P.S. Vismaz mūsu jauniešu izlase gan vieš cerības, ka kaut kas varbūt šeit uzlabosies.

     [+] [-]

, 2020-09-05 00:38, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Pēc vakardienas megamača gribēju paskatīties, kā Lietuva izskatās salīdzinājumā ar mūsu meistariem. Lai arī Kazahstāna ir spēcīgāka par Andoru, LTU izskatījās gandrīz tikpat bezcerīgi cik Latvija. Vairāk par 3-4 piespēlēm nevar izspēlēt, ja vajag kādu spēcīgāku piespēli atdot vai centrēt, bumba lido 10 metrus no mērķa, un pat ja sanāk 1 no 5 mēģinājumiem precīza piespēle, bumbu apstrādā tā, ka tā atlec 5 metrus no spēlētāja. Tik šie vēl varēja laiku pa laikam arī uzsist pa vārtiem. Pieļauju, ka igauņiem ir tieši tas pats. Nesaprotu, Baltijā nav normālu treneru vai? Tik elementāras lietas, kā precīzas piespēles, bumbas apstrādāšana priekš Baltijas valstu futbolistiem ir pārdabiskas. Tik daudz bērnu spēlē dažādos turnīros Baltijas valstīs, bet sakarīgu futbolistu nav ne šeit, ne tur. Katrā izlasē labi ja viens/divi spēlētāji spēj nokļūt puslīdz labā čempionātā.

P.S. Vismaz mūsu jauniešu izlase gan vieš cerības, ka kaut kas varbūt šeit uzlabosies.
Arī noskatījos LTU maču. Secinājumi identiski.