Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Basovs: "Ne visiem mūsējiem ir atbilstoša spēļu prakse, lai šādu tempu izturētu"

Rolands Eliņš

Basovs: "Ne visiem mūsējiem ir atbilstoša spēļu prakse, lai šādu tempu izturētu"
Aleksandrs Basovs. Foto: LFF

Iegūtais punkts mačā pret Serbiju ir svarīgs Latvijas U-21 izlasei, ņemot vērā ilgo pauzi starp valstsvienības spēlēm, kas bijusi globālās pandēmijas ietekmes rezultātā, pēc piektdienas mača (2:2) Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā pauda izlases galvenais treneris Aleksandrs Basovs, kurš citēts LFF mājaslapā.

"Mēs spēlējām uz rezultātu un pēc pirmā puslaika zinājām, ka mūs gaidīs spiediens un ātrs futbols. Neveiksmīgi aizvadījām otrā puslaika sākumu – ne visiem mūsu spēlētājiem ir atbilstoša spēļu prakse, lai šādu tempu izturētu. Gala iznākumā ir gan labais, gan sliktais," pēc mača sarunā ar žurnālistiem pauda Basovs, kuram šī bija debijas spēle pie U-21 izlases stūres. "Puiši pēc spēles nebija priecīgi – viņi gribēja uzvarēt. Jā, protams, Serbija ir ļoti spēcīga komanda, tās futbolisti spēlē augstākā līmeņa klubos, taču mums šodien bija iespēja uzvarēt. Tomēr arī neizšķirts un punkts pret Serbiju ir labs rezultāts. Tas pēc ilgā izlases spēļu pārtraukuma bija svarīgi."

"Pirmais puslaiks izdevās ne tikai labs, bet galvenais – gudrs. Runājām, ka ar serbiem nedrīkst ielaisties kombinacionālā futbolā, jo uz šodienu tā nav mūsu spēle. Domāju gan, ka nākotnē viss būs tikai labāk un labāk," piebilda treneris. "Pirms mača ļoti daudz strādājām pie standartsituāciju izspēles, pārejām un otrās bumbas iegūšanas, un šajā ziņā puiši bija malači."

"Tas ir normāli. Tas tomēr ir mūsu galvenais mērķis – sagatavot spēlētājus nacionālajai izlasei," iepriekš uz U-21 izlasi izsauktā Raimonda Kroļļa pārcelšanos uz nacionālo izlasi komentēja A. Basovs, ieskicējot arī savu piektdienas sastāva izvēli. "Šodien laukumā devās vairāki futbolisti, kuriem ikdienā nav pietiekošas spēļu prakses klubos, tomēr līdzšinējā treniņnometnē viņi sevi pierādīja labāk nekā citi. Ar vairākiem no šiem futbolistiem iepriekš divus mēnešus strādājām individuāli pie funkcionālās gatavības. Viņiem ir arī pieredze, viņi nospēlēja labi."

Nākamo kvalifikācijas turnīra spēli Latvijas izlase aizvadīs jau 8. septembrī, kad turpat Jelgavā pretiniekos būs Igaunija.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/12813/basovs-b...