Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Markīzio "Zenit" rindās pelnīšot par trim miljoniem vairāk nekā "Juventus"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Markīzio "Zenit" rindās pelnīšot par trim miljoniem vairāk nekā "Juventus"
Klaudio Markīzio
Foto: Sipa/Scanpix

Itālijas izlases pussargs Klaudio Markīzio pirmo reizi dzīvē nepārstāvēs Turīnas "Juventus" – vasarā par brīvo aģentu kļuvušais futbolists vakar pievienojās Sanktpēterburgas "Zenit". Itālijas mediji vēsta, ka viņš kļuvis par vislabāk apmaksāto futbolistu Krievijā.

Klaudio Markīzio Itālijas izlasē aizvadījis 55 spēles un guvis piecus vārtus. Viņš piedalījies 2010. un 2014. gada Pasaules kausa izcīņā, kā arī 2012. gada Eiropas čempionātā, savukārt turnīrs pirms četriem gadiem gāja secen krustenisko saišu plīsuma dēļ.

Turīnā dzimušais pussargs visu karjeru pavadījis "Juventus" rindās, bet šajā vasarā 25 gadus ilgusī sadarbība beidzās, pēc abpusējas vienošanās laužot līgumu un Markīzio kļūstot par brīvo aģentu. Bez darba viņš bija nepilnas trīs nedēļas, jo vakar tika panākta vienošanās ar Sanktpēterburgas "Zenit". Iepriekš viņš noraidīja piedāvājumus no "Monaco" un MLS.

Kā vēsta Itālijas mediji, Markīzio uz Krieviju piekritis pārcelties, jo saņems krietni lielāku algu nekā līdz šim. Proti, Turīnas "Juventus" rindās viņš pelnīja 3,5 miljonus eiro, bet "Zenit" 32 gadus vecajam pussargam maksās 6,5 miljonus. Līgums noslēgts uz divām sezonām.

Markīzio, kurš septiņas reizes pēc kārtas kļuva par Itālijas čempionu, kļuvis par vislabāk apmaksāto futbolistu Krievijā, titulu atņemot citam Sanktpēterburgas "Zenit" spēlētājam. Piecus miljonus pelna argentīniešu pussargs Leandro Paredess, kurš pērn par 23 miljoniem eiro tika nopirkts no "Roma". Viņš netika iekļauts Argentīnas sastāvā Pasaules kausam un izlasē aizvadījis tikai trīs mačus.

Izmantotie resursi:
https://it.eurosport.com/calcio/cal...