Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Šobrīd diemžēl maz ko varam likt pretī stiprām izlasēm"

Agris Suveizda

Starkovs: "Šobrīd diemžēl maz ko varam likt pretī stiprām izlasēm"
Aleksandrs Starkovs
Foto: Lauris Aizupietis/f64

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs pēc sakāves pret Šveici (0:3) atzina, ka otrajā puslaikā komandai neko neizdevās likt pretī sāncenšiem, un uzskata, ka spēle pret šveiciešiem bija krietni grūtāka nekā pret Eiropas čempioni Portugāli.

- Jums, stājoties amatā, pirmā spēle bija pret Portugāli, kurai arī zaudējāt ar 0:3. Kā varat salīdzināt Šveices un Portugāles izlases?
- Portugāļi ir Eiropas čempioni, un viņi laikam tomēr ir augstākā statusā. Taču, atklāti sakot, pret Šveici mums klājās daudz smagāk. Šveicei ir lieliska komanda, daudz meistarīgu un individuāli spēcīgu uzbrūkošo spēlētāju, savukārt pret Portugāli lielākās briesmas nāca galvenokārt no Krištianu Ronaldu. Kamēr bijām svaigi, vēl spējām kontrolēt šveiciešu kombinācijas un noturēt viņu uzbrukumus, bet otrajā puslaikā laikam trūka spēka, svaiguma un Šveices izlasei nespējām neko padarīt. Pēc otrā puslaika fona, manuprāt, Šveice ir stiprāka par Portugāli.

- Agrāk jūsu vadībā aizsardzība tika uzskatīta par spēcīgāko trumpi, bet tagad pirmajās četrās spēlēs esam ielaiduši 11 vārtus. Vai tagad tā nav kļuvusi tieši par vājo vietu?
- Nedomāju, ka var izteikt pretenzijas vienai konkrētai līnijai. Komandā ir daudz jaunu spēlētāju, un pret lielām Eiropas izlasēm mums šobrīd ir grūti izcīnīt uzvaras. Ir problēmas ar momentu radīšanu, ar spiediena izturēšanu, ar stājas noturēšanu. Un arī mums ir otrās spēles problēma. Pēdējo trīs mēnešu laikā nevaram labā līmenī aizvadīt otro spēli. Piemēram, pret Igauniju otro spēli izgāzām. Domāju, ka mums ir diezgan daudz jaunu spēlētāju, kuri šādi iegūst spēļu pieredzi. Banāli, tā nav atruna vai attaisnojums, tas ir tikai mans viedoklis. Tādiem spēlētājiem kā Indrāns, kā Vardanjans, kuriem, esmu pārliecināts, priekšā ir liela nākotne, pieredze ir jāiegūst caur šādām sāpīgām spēlēm. Pat pie tādas spēles un pašreizējās gatavības otrajā puslaikā neparādījām visu, uz ko bijām spējīgi, bet uzskatu, ka spēlētāji centās spēlēt līdz galam.

- Vai atsevišķi spēlētāji salūza pēc pirmajiem vārtiem?
- Pirmie vārti nebija pārāk loģiski, un, protams, ka tas izsit [no līdzsvara]. Pret tik lielām komandām uzdevums ir pēc iespējas ilgāk atstāt vārtus neieņemtus. Teiktu tā, ka komanda spēlēja tā, kā tai ļāva pretiniece. Pretiniece ir ļoti stipra, ko parāda arī rangs. Mēs šo rangu parasti sāpīgi uztvērām, kad bijām jau 100., 113. vietā, bet šī komanda ir ceturtajā vietā – "top" komanda bez vājajām vietām. Protams, arī pret to var spēlēt un spēlēt veiksmīgi, bet šobrīd esam komanda, kas ir tādā stāvoklī un kas var spēlēt tikai tā. Varat mūs sist un nomētāt ar akmeņiem. To teicām arī spēlētājiem, ka šādi brīži ir jāpārdzīvo. Vīrišķīgi jāpārdzīvo.

- Šāds sniegums un rezultāts pašreiz ir mūsu maksimums?
- To parādīja spēle. Ko vēl varu pateikt? Pēc kautiņa netaisos vicināt dūres. Gatavojāmies, nopietni gatavojāmies. Runājām ar spēlētājiem, lai parādītu visu, ko varam. Spēle to objektīvi un godīgi parādīja. Rezultāts ir uz tablo. Šobrīd.

- Kazačoks pēc spēles Ungārijā teica, ka nebija apmierināts ar nomaiņu. Vai tas bija viens no iemesliem, kādēļ viņš šodien palika rezervē?
- Mums komandā ir gan pamatsastāva, gan rezerves spēlētāji, kuri bieži mainās lomām. Ar Kazačoku nekādu problēmu nav. Viņš izgāja otrajā puslaikā, un viņam tajā bija jāizpilda sava loma. Tas arī viss. Ar tādu spēlētāju kā Kazačoks, Indrāns, Vardanjans ierašanos palielinās konkurence. Kļuškins, kurš vēl juta klubā iegūtās traumas sekas, nāca uz maiņu. Tas parāda, ka pieredzējušajiem spēlētājiem aug laba konkurence. Tā nav sensācija, ka Kazačoks bija rezervē. Kāpēc lai viņš nevarētu tur būt? Viņš ir šā kolektīva loceklis, un ceru, ka viņš šajā kolektīvā būs ilgi.

- Pirms spēles preses konferencē paslavējāt Dāvi Ikaunieku, bet tagad atstājāt rezervē. Kāpēc?
- Tā paša iemesla dēļ, kāpēc Kazačoku. Uzskatījām, ka spēle jāsāk Rakelam. Variējām sastāvu, rotējām. Tikai tādēļ. Ar Dāvi nekādu problēmu nav. Nospēlēja savas 30 minūtes, ar ko ir pietiekami, lai sevi parādītu. Nesanāca gan īsti, gluži kā daudziem citiem. Spēlējām pret pārāk stipru pretinieku, un šobrīd diemžēl maz ko tādam varam likt pretī. Vēl nesenā pagātnē ar Šveici spēlējām diezgan sekmīgi – pirms pusgada, pirms pieciem gadiem. Esmu drošs, ka arī šie spēlētāji nākotnē spēs sekmīgi nospēlēt pret Šveici. Viņiem jāaug un meistarība jāpilnveido klubos, izlasē tikai varam doti iespēju spēlēt.

- Cik tuvu Dubra bija savam agrākajam līmenim?
- Viņam vēl ir jāpieliek, lai gan viņš izskatījās pārliecinoši un solīdi. Esmu apmierināts ar viņa debiju.

- Solovjovam malas maiņa, šķiet, nāca nedaudz par sliktu.
- Domāju, ka Solovjovs komandai ļoti daudz dod tādā aspektā kā drosmīga spēle. Jāatceras, ka arī viņš izlasē ir nesen, bet esmu pārliecināts, ka viņš komandas spēlei dod pozitīvu impulsu.

- Vai Rakels ar savu sniegumu attaisnoja cerības?
- Nu gan jūs mani iedzināt ar šādu jautājumu. Viņš centās, taču neiesita vārtus un mēs zaudējām. Tādā ziņā laikam jau neattaisnoja, bet man pret viņu lielu pretenziju nav. Viņš spēlēja, centās, kā var. Mēs kā komanda šobrīd spējām izdarīt tikai to, ko varējām.

- Kā viņa centība izpaudās taustāmā veidā? Nebija sitienu, otrajā puslaikā vispār visa izlase uzsita tikai vienreiz – no 30 metriem.
- Komandu līmenis bija dažāds, tāpēc arī nav daudz mūsu uzbrukumu. Tāpēc vairums uzbrukumu ir uz mūsu vārtiem. Kā varam iesist? Varam, tas ir futbols. Laukumā izgājušie centās un gribēja iesist, veidot uzbrukumus. Bija iedīgļi labiem uzbrukumiem, pirmajā puslaikā bija vairāk izredžu un cerību, bet otrajā puslaikā pretinieku pārsvars fiziskajā ziņā izpaudās arī spēles zīmējumā laukumā.

- Nākamo spēli aizvadīsim pret mūsu līmeņa komandu [Fēru salām], kas vairs nav tik stipra kā Šveice. Ko varat apsolīt līdzjutējiem, ko viņi tajā spēlē ieraudzīs?
- Varu mūsu līdzjutējiem apsolīt, ka izdarīsim visu gan gatavošanās laikā, gan spēlē, lai gūtu uzvaru, lai gūtu panākumu, lai viņi mums būtu pateicīgi par šo spēli. To jums garantēju.

- Dāvis Ikaunieks ir viens no retajiem, kurš regulāri spēlē laba līmeņa līgā. Ja viņš palika rezervē, tas liecina, ka viņš pat tagad nav jūtami labāks par maz spēlējošajiem?
- Ja salīdzina tieši viņu un Rakelu, tad viņi ir aptuveni vienādā stāvoklī. Rakels ieradās izlasē un treniņos izskatījās diezgan labi, tādēļ arī viņš izgāja uz maiņu Ungārijā un šodien spēlēja no pirmās minūtes. Tikai tā iemesla dēļ, te nav nekādu zemūdens akmeņu. Rakelam ir labas īpašības. Šobrīd viņš vēl nav uzņēmis savu labāko kondīciju, taču viņam šo nometni vērtēju kā ļoti labu.

- Cik daudz jūs un spēlētāji saskārāties ar kritiku pēc Ungārijas spēles, cik daudz sanāca to lasīt?
- Es kritiku nelasīju un, godīgi sakot, netaisos to darīt. Komandas spēli vērtēju kopā ar saviem kolēģiem. Ar treneriem to apspriežam, ar spēlētājiem runājam par mūsu kļūdām. Man ar to pietiek. Man ir analītiķis, kurš palīdz izlasē. Man ar to pietiek.

- Un cik daudz spēlētāji saskārās ar kritiku?
- Uzprasiet viņiem! Par kritiku gribētu piebilst no ne tik tālas pagātnes. Ja 2003. gadā pēc sliktām spēlēm, piemēram, zaudējuma Polijai, lasītu kritiku, tad varētu sajukt prātā. Bet pēc trim dienām mēs uzvarējām kārtējo komandu un tikām uz Eiropas čempionātu. Tāda ir mana pieeja. Nelasu ne tāpēc, ka necienu citu viedokļus – lūdzu, izsakiet to! Bet man ir savs viedoklis, manu tuvo cilvēku viedoklis, palīgu. Man ar to pietiek.

- Vai tā ir taisnība, ka atpakaļceļā no Budapeštas lidmašīnā kāds līdzjutējs diezgan skaļi izteica kritiku?
- Es to nedzirdēju.

1 2 49 komentāri

  +6 [+] [-]

, 2017-09-04 02:32, pirms 7 gadiem
Kāda vēl nākotne šiem futbolistiem? Šī ir zudusī paaudze.

 +16 [+] [-]

, 2017-09-04 04:49, pirms 7 gadiem
Kārtējo reizi jāklausās, ka spēles otrajā pusē pietrūka spēka/svaiguma/ātruma utt..Jomajo, profesionāli spēlētāji neprot uzturēt sevi formā vai kas? Mūsdienu sportā fizuha ir visa pamats..

  +5 [+] [-]

, 2017-09-04 05:58, pirms 7 gadiem
Par kādu lielu nākotni Indrānam un Vardanjanam viņš runā? Epl, la liga?)))

  +5 [+] [-]

, 2017-09-04 06:30, pirms 7 gadiem
Liec pretī savu atlūgumu, kopā ar visas tavas bandas atlūgumiem, Petrovič!

  +7 [+] [-]

, 2017-09-04 06:32, pirms 7 gadiem
Kā - maz? Nevēlēšanos, nekompetenci, vienaldzību, nemākulību, tas nemaz nav tik maz, un sarasktu var turpināt un turpināt.

 +18 [+] [-]

, 2017-09-04 06:33, pirms 7 gadiem
Suudiigs treneris, ja nav ko likt pretiim. Ja nav ideju, tinies prom

 +12 [+] [-]

, 2017-09-04 06:40, pirms 7 gadiem
Starkovs dzīvo pagātnē. Latvijas izlase FIFA rangā jau sen nav 113. vietā, bet viņš tikai runā un runā, ka mēs kādreiz esot bijuši simtie! Un pieredze. Pieredzi šobrīd gūst Gibraltārs ar saviem 30 000 iedzīvotājiem. Andora ar saviem 90 000 iedzīvotājiem pieredzi jau ir guvusi un spēlē futbolu, Īslande ar saviem 300 000 iedzīvotājiem pieredzi jau ir guvusi un spēlē kosmiskā līmenī... Tas ir tikai jautājums, kad mēs priecāsimies, ka esam parādījuši labu sniegumu pret Gibraltāru, par spīti sausajam zaudējumam.

 +11 [+] [-]

, 2017-09-04 07:00, pirms 7 gadiem
Starkovs ir tā degradējis un bastardizējis Latvijas futbolu, ka nu jau pat Fēru aitkopji un Andoras pastnieki ir profi uz mūsu fona. Un viss tas uz čekistu vadības fona.

  +6 [+] [-]

, 2017-09-04 07:30, pirms 7 gadiem
Jocīgi ka no virslīgas pirmās un otrās vietas ir mazāk spēlētāji izlasē nekā no zemāku vietu ieņēmušiem klubiem. Bet Verpakovskim ar jāuzņemas daļa vainas, jo klubā jau spēlē un meistarību audzē citu tautu pārstāvji!

  +3 [+] [-]

, 2017-09-04 07:54, pirms 7 gadiem
Beidzot ir jāsaņemas un jāpasaka skaidru valodu - esam pudurvalsts, kurai futbolam ir jābeidz tēlot profesionālo sportu! Kādēļ jāmaksā šiem futbolistiem, ja esam pastnieku/sētnieku/bankas darbinieku līmenī? Neviens, absolūti neviens nerāda nekādu līmeni jau gadus 10, tai skaitā arī visa federācija. Pārceļam tautas sporta kategorijā un miers, vismaz netraciniet skatītājus.
Atsevišķi par "fitnesa testiem" - cik vēl spēles nepieciešamas, lai saprastu ka savākto datu interpretācija ir ārpus jebkādas kritikas?? Fitnesa trekeru izmantošana treniņos nedod nekādu labumu, jo tie kārtējo reizi neizmanto tādu sīkumu kā izturība 90 minūtēs un saspēles kvalitāti!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-09-04 08:02, pirms 7 gadiem
Starkov,ej cūkas gani,ne ar cilvēkiem strādā!!!!!!!

  +6 [+] [-]

, 2017-09-04 08:19, pirms 7 gadiem
Starkovs: "Šobrīd diemžēl maz ko varam likt pretī stiprām izlasēm"
Jāpiebilst - Un vājām arī. Jo neatrodas jau vēl vājākas.

     [+] [-]

, 2017-09-04 08:28, pirms 7 gadiem
Beidzam tērēt naudu šim pasākumam!! Tas jau paliek bēdīgi! Nemāk nevien tur spēlēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-09-04 08:54, pirms 7 gadiem
Ēzelis!Kāpēc tas viss ir jasaprot tikai pēc spēles!?Ja zini,ka nav ko likt pretī,ņem jaunos un perspektīvos,nevis velc līdzi nopelniem bagātos un nevarīgos!Kā treneris var dot priekšroku spēlētājiem ,bez spēļu prakses laikā kad Virslīga iet pilnā sparā un ir kur izvēlāties!

  +1 [+] [-]

, 2017-09-04 09:01, pirms 7 gadiem
kasparsp rakstīja: Ēzelis!Kāpēc tas viss ir jasaprot tikai pēc spēles!?Ja zini,ka nav ko likt pretī,ņem jaunos un perspektīvos,nevis velc līdzi nopelniem bagātos un nevarīgos!Kā treneris var dot priekšroku spēlētājiem ,bez spēļu prakses laikā kad Virslīga iet pilnā sparā un ir kur izvēlāties!
Tam eezelim ir savi debiilie post padomju principi, kurus vinsh nekad nepaarkaaps.

  +5 [+] [-]

, 2017-09-04 09:04, pirms 7 gadiem
starkov! Atkapies! zb jau klausities sito vaimanasanu! Nevajag spelet futbolu pec 1980 gada shemam! Un nevajag dzivot vel 2004 gada eiforija!

  +2 [+] [-]

, 2017-09-04 09:04, pirms 7 gadiem
tas, ko es redzēju, ka Latvijas izlase vispār ir bez bumbas
laikam futbolisti ir sabaidīti kļūdīties, ir sasaistīti, nav attraisīti...

Es pat nezinu, kas jādara, lai mēs vispār varētu futbolā ko sasniegt.. Manuprāt pie izlases ir nepareizie cilvēki un viss...

  +1 [+] [-]

, 2017-09-04 09:05, pirms 7 gadiem
Maz ko varam.
Igaunija var!

  +3 [+] [-]

, 2017-09-04 09:20, pirms 7 gadiem
Starkova atkāpšanās gan, diemžēl, neko nelīdzēs, jo problēmas sakne ir daudz dziļāka un senāka. Jāizmēž visi staļļi un jāsāk no pilnīgas nulles, lai mainītu domāšanu, attieksmi un virzību, kas, diemžēl, iesakņojusies jau arī daudzu bērnu un jaunatnes treneru galvās. Nākamajam/iem, kas nāks neizdosies pasniegt tūlītējus rezultātus, jo teju 30 gadus ir iets nepareizajā virzienā. Kamēr izlīdīsim no šīs bedres paies vēl gadi desmit, kamēr izaugs jaunās sistēmas pirmā paaudze.

     [+] [-]

, 2017-09-04 09:25, pirms 7 gadiem
nosauciet kaut vienu iemeslu ,kāpēc Latvija varēja uzvarēt Sveici.
Virslīgas izlase pret spēlētājiem no Juventus un Arsenal. Dzīvojiet taču reālājā pasaulē nevis virtuālājā.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-04 09:34, pirms 7 gadiem
mamont rakstīja: nosauciet kaut vienu iemeslu ,kāpēc Latvija varēja uzvarēt Sveici.
Virslīgas izlase pret spēlētājiem no Juventus un Arsenal. Dzīvojiet taču reālājā pasaulē nevis virtuālājā.
nevajg juvents un arsenal! Musejos velk uz mieta visi kam tas patik- gibraltars, feru salas, pat igauni utt

  +2 [+] [-]

, 2017-09-04 09:44, pirms 7 gadiem
Štrunts par Šveici - pret tādām izlasēm mums varianti kā "līdz Ķīnai kājām". Bet "grūžam" tagad jau visiem. Un grupā ja paskatās....bēdīgi..

  +2 [+] [-]

, 2017-09-04 09:55, pirms 7 gadiem
paskaidrojat - a nafig mums vispār treneri vajag?

     [+] [-]

, 2017-09-04 09:59, pirms 7 gadiem
Otrās spēles ir švakas ne jau tikai pēdējā pusgadā, tā tas ir bijis jau daudzus ciklus.
Visu izšķirs nākamās divas spēles. Tās ir jāuzvar, ja komanda negrib zaudēt godu.

  +3 [+] [-]

, 2017-09-04 10:10, pirms 7 gadiem
hey LFF, nav kauns biļetes tirgot un pa tv rādīt ?
manuprāt tas ir demoralizējoši skatītioes kā 11+ latvijas iedzīvotājus publiski ņem priekšā visi pēc kārtas.

  +5 [+] [-]

, 2017-09-04 10:24, pirms 7 gadiem
Kauns! Reitingā jau Šveice augstu, bet taisnība , ak retings īsti neatspoguļo realitāti. Nu nav Šveice nekāda top izlase, viduvēja, laba komanda, bet Latvija neko nespēj likt pretim pat savā laukumā!
Nost ar pērkrievoto Latvijas futbolu!

  +2 [+] [-]

, 2017-09-04 10:43, pirms 7 gadiem
Kāpēc mūsu žurnālisti ir tik mīkstčaulīgi un neuzdot jautājumus par gaidāmo demisiju?Sabiedrības pacietības mērs jau ir beidzies,bet īstenībā jau arī nav kas atlaiž,jo pašu vadību drīzāk būtu jāatlaiž.

     [+] [-]

, 2017-09-04 10:48, pirms 7 gadiem
Pandora rakstīja: Starkova atkāpšanās gan, diemžēl, neko nelīdzēs
nu vismaz spēlēs labākie, te es domāju Karašausku, Torresu un, iespējams, Rudņevs

  +2 [+] [-]

, 2017-09-04 10:55, pirms 7 gadiem
Sākumam Latvijai vajag naturalizēt pāris meistarīgus dienvidamerikānus, kas var iesist un no kuriem var mācīties letiņi.
Bet to krievu un čekistu bandu ir jātriec ratā!

  +2 [+] [-]

, 2017-09-04 11:16, pirms 7 gadiem
puslaiks rakstīja: Kārtējo reizi jāklausās, ka spēles otrajā pusē pietrūka spēka/svaiguma/ātruma utt..Jomajo, profesionāli spēlētāji neprot uzturēt sevi formā vai kas? Mūsdienu sportā fizuha ir visa pamats..
Tas mani arī vienmēr ir fascinējis! Joptvai, ja esi profesionāls futbolists, taču tizls un nemākulīgs, tad kačā fizuhu, lai vismaz uz tās rēķina kaut ko var laukumā izdarīt. Lai tās 90min pietiek spēka un, ja pats nevari izveidot kaut ko, tad neļauj to darīt pretiniekam. Saprotu - nav mums to treneru, kas ieliek futbola pamatus kā spāņiem vai vāciešiem. Oki - tad skrien, kačājies un nāc lukumā ar attieksmi, ka gribi noraut pretiniekam kājas. A kas mums tagad sanāk - tehniski un taktiski esam švakāki, tajā pat laikā arī fiziski vājāki + laukumā nākam kā lupatas bez vēlmes spēlēt un motivācijas. Kādi vispār te vēl var būt argumenti?!

  +1 [+] [-]

, 2017-09-04 11:44, pirms 7 gadiem
kas tad nu??? solīji tak apgrūtināt ch dzīvi, reāli izdevās ko ??? gribēji aizķerties ??/ ja domātu par futbolu, būtu visus jaunos laidis, lai pierāda, sūdīgāk nebūtu, tie vismaz censtos. pretīgi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2017-09-04 11:59, pirms 7 gadiem
Spēlētājiem un Starkovam absolūti pietrūkst paškritikas un reāls skats uz izlasi.
Kā var būt izteicieni, ka piemēram ar ungāriem nospēlējām labi, tad vēl žēlojas par sodiem, kas taisnīgi iedoti.
Un komentētāji, ar Blanku priekšgalā arī nekādi. Kā var runāt- mums arī bija izdevības? Blanks pats bijis futbolists , bet nespēj objektīvi novērtēt situāciju! Un tā saudzīgā attieksme pret Starkovu, LFF, komandas spēli, nekāda kritika. Sen jau laiks pat niknai kritikai!
1 2 49 komentāri