Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Sevastova: "Vajadzēja būt pozitīvai, citādi zaudētu ar 1:6, 1:6"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sevastova: "Vajadzēja būt pozitīvai, citādi zaudētu ar 1:6, 1:6"
Anastasija Sevastova
Foto: SIPA/Scanpix

"US Open" ceturtdaļfinālu otro gadu pēc kārtas sasniegusi Anastasija Sevastova, kura vakar trīs setu cīņā salauza Marijas Šarapovas pretestību. Pēc dueļa Latvijas sportiste sacīja, ka pirmajā setā vajadzēja saglabāt pozitīvu noskaņojumu. Tāpat viņa pauda vēlmi Federācijas kausā spēlēt kopā ar Aļonu Ostapenko, tomēr tas būs atkarīgs no apkārtējiem apstākļiem.

"Spēlē šādu maču dēļ. Biju gatava. Pagājušajā gadā spēlēju centrālajā kortā, tāpēc zināju, ko gaidīt," pēc panākuma teica Anastasija Sevastova. "No pagājušā gada palikušas labas atmiņas, un tās palīdzēja, jo zināju, ka varu šeit spēlēt labi. Ierados ar pārliecību. Tomēr katrs nākamais mačs ir arvien grūtāks."

"Ir jāsaglabā pozitīvs noskaņojums, citādi zaudēšu ar 1:6 un 1:6. Bija jāturpina skiet, jātiek pie katras bumbiņas un jāliek viņai strādāt, lai nopelnītu katru punktu," par neveiksmīgo pirmā seta ievadu stāstīja Sevastova. Latvijas sportiste arī pauda, ka pirms mača apzinājās, ka nespēs Mariju Šarapovu uzvarēt ar uzbrukumu, tāpēc vajadzēja pielietot dažādus paņēmienus un neļaut sāncensei tikt pie ērtiem sitieniem.

Tāpat Sevastova norādīja, ka viņa nav viena no tenisistēm, kurai uzvarēt Šarapovu ir papildus izaicinājums. "Respektēju viņu, bet tā nav īpaša cīņa. Man bija 14 gadi, spēlēju jauniešu turnīrā, bet viņa tajā pašā dienā uzvarēja Vimbldonā. Pirms spēles biju pārliecināta, jutos labi. Uzskatu, ka Šarapova aizvadīja vienu no labākajām spēlēm turnīrā."

Latvijas tenisiste uz preses konferenci bija ieradusies Ņujorkas komandas cepurītē, taču izvēle krita nevis uz "Knicks", bet gan amerikāņu futbola komandu "Giants". Sevastova piekrita, ka Kristapa Porziņģa pārstāvētās komandas izvēle būtu loģiskāka, taču viņa uzskata, ka cepure nav pārāk skaista.

Tāpat Sevastova pastāstīja par attiecībām ar "French Open" čempioni Aļonu Ostapenko, kura pašlaik ir Latvijas pirmā rakete: "Reizēm pasaku viņai čau. Reizēm viņa atbild, bet reizēm ne. Nē, nē, es jokoju. Apsveicu viņu ar uzvaru Parīzē, taču kopā netrenējamies."

Vienlaikus viņa nav izslēgusi iespēju kopā ar Ostapenko spēlēt Federācijas kausā, kur Latvija ar divām spēcīgām spēlētājām varētu tikt tālu. "Varbūt. Nezinu. Iepriekš turnīrs neietilpa manā grafikā, jo tobrīd spēlēju sešas nedēļas pēc kārtas. Tāpat man nepatīk attieksme. Tad jau redzēsim. Varbūt nākamgad būs cita situācija," teica Sevastova. "Jāpiekrīt, ka mūsu komanda būtu ļoti laba. Mēs varētu kopā uzspēlēt dubultspēles."

Izmantotie resursi:
Player Interviews | News | Official Site of the...

  -1 [+] [-]

, 2017-09-04 12:58, pirms 7 gadiem
Pēdējā rindkopa vieš cerības, bet tāpat viss atdursies pret Juri Čuri - vai viņš tajā būs ieinteresēts.

  +7 [+] [-]

, 2017-09-04 13:01, pirms 7 gadiem
"Tāpat man nepatīk attieksme."
.........
Domāju, ka šim Latvijas Tenisa savienības prezidents, biedrs Juris Savickis nepiekritīs, jo visiem ir zināms, ka jebkādi sasniegumi tenisā ir tikai un vienīgi viņa nopelns.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-04 13:08, pirms 7 gadiem
otins rakstīja: "Tāpat man nepatīk attieksme."
.........
Domāju, ka šim Latvijas Tenisa savienības prezidents, biedrs Juris Savickis nepiekritīs, jo visiem ir zināms, ka jebkādi sasniegumi tenisā ir tikai un vienīgi viņa nopelns.
aha, varētu 2x uzlidot kosmosā.

Slouna Anastasijai arī nav nekāda nepārvarama barjera. Par skaistu pusfinālu!

     [+] [-]

, 2017-09-04 13:19, pirms 7 gadiem
nicks rakstīja: aha, varētu 2x uzlidot kosmosā.

Slouna Anastasijai arī nav nekāda nepārvarama barjera. Par skaistu pusfinālu!
Pret Slounu būs skatāmāka spēle nekā pret Šarapovu. Cik paskatījos, viņa ir ļoti veikla, skrien un velk ārā visas bumbas. Nastja ir lieliskā noskaņojumā un var spēlēt atbrīvoti. Lielāks spiediens varētu būt uz mājinieci. Izredzes ir, bet jau šobrīd turnīrs Nastjai vērtējams ar milzīgu plus zīmi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-09-04 13:51, pirms 7 gadiem
Protams, ka Slouna ir uzvarama. Bet nevajag cerēt, ka viņa tik bliezīs Šarapovas un Aļonas stilā!

  +1 [+] [-]

, 2017-09-04 14:05, pirms 7 gadiem
Sevastovai ir ne tikai prasme un veiksme kā daudziem, bet mums saskatāms GRIBASSPĒKS. Un nav Aļonas vai Mašas princeses pozas. Līdzīgi kā Kurņikovai Šarapovai dolāri tagad nāk arī bez spēlēšanas, jo viņa ir brends.
Šajā turnīrā Šarapova bija spēlējusi 4 stundas ilgāk pirmos 3 mačus nekā Sevastova, jo Sevastova pirms tam nebija zaudējusi nevienu setu. 3.setā Šarapovai pietrūka mildronāta pret nogurumu. Atšķirība protams arī auguma garumā (20cm).

  +2 [+] [-]

, 2017-09-04 14:50, pirms 7 gadiem
Savicki, atkāpies!

  +1 [+] [-]

, 2017-09-04 16:07, pirms 7 gadiem
Vakardienas spēle parādīja cik daudz veidīgu tenisu prot spēlēt mūsu dāma, dažas epizodes bija vienkārši super klase.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-04 16:45, pirms 7 gadiem
Jā Savickis gan Gulbim ir apnicis , gan Sevastovai un tikai loģiski ka abi uzliek mīksto..