Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Kvitova pārtrauc Mugurusas astoņu uzvaru sēriju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kvitova pārtrauc Mugurusas astoņu uzvaru sēriju
Petra Kvitova
Foto: AP/Scanpix

Petra Kvitova divu "Grand Slam" titulu ieguvēju mačā "US Open" astotdaļfinālā sakāva Garbinji Mugurusu (7:6(3), 6:3), apturot iespaidīgu tempu uzņēmušo Spānijas tenisisti.

Garbinje Mugurusa cīņas ievadā spēja izturēt čehietes spēka spēles radīto spiedienu un izvirzījās vadībā ar 4:1. Lūzums notika sestajā geimā, kur Petra Kvitova pēc ātri iegūta 40:0 pārsvara astoņas minūtes sargāja servi un atspēlēja trīs breikbumbas. 1:5 vietā rezultāts kļuva 2:4, un Kvitova pēc tam nobreikoja Mugurusu. Tas vēlreiz izdarīts arī 11. geimā, bet trīs kļūdu dēļ (divi auti un dubultkļūda) Kvitovai neizdevās nākamajā geimā izservēt setu.

Taibreika izskaņā pavirši nospēlēja Mugurusa, kura pie 3:4 rupja "volley" kļūda, sitot pāri gala līnijai, bet pēc tam dubultkļūda. Kvitova tādas kļūdas nepiedeva. Zīmīgi, ka Petra arī 2. setā uzvarēja pēc atrašanās iedzinējos ar breiku (0:1). Viņas pārsvars spēles ziņā tagad bija vēl lielāks, un Mugurusa piespiedu kārtā daudz laika pavadīja aizsargājoties. Kvitova pēc šīs uzvaras savstarpējos rēķinos ir vadībā ar 3-1. Kvitovai pēc divu gadu pārtraukuma izdevās sasniegt "Grand Slam" ceturtdaļfinālu. Arī pēdējais viņai bija Ņujorkā (2015).

Mugurusa pirms ierašanās Ņujorkā uzvarēja Sinsinati "Premier 5" turnīrā, kur sakrāja piecas uzvaras. Trīs panākumu gūšana "US Open" Spānijas tenisisti izvirzīja 1. vietā cīņā par ranga līderes godu. Mugurusa pēc "US Open" par pasaules pirmo raketi kļūs gadījumā, ja notiks divas lietas – Karolīna Pliškova šonedēļ netiks līdz finālam, bet Eļina Svitoļina nesasniegs pusfinālu. Interesanti, ka abas var tikties pusfinālā. Tādā gadījumā mača uzvarētāja pēc gada pēdējā "Grand Slam" turnīra būs 1. vietā, kur šobrīd atrodas Pliškova. Viņai par šīs pozīcijas nosargāšanu šobrīd jācīnās tāpēc, ka Karolīna pērn tika līdz "US Open" finālam, nopelnot 1300 punktus – daudz vairāk nekā konkurentes.

Kvitova ceturtdaļfinālā tiksies ar šīs sezonas "Grand Slam" turnīru labāko spēlētāju Venusu Viljamsu, kura ar 6:3, 3:6, 6:1 pieveica Karlu Suaresu Navarro, Spānijas tenisisti viņas 29. dzimšanas dienā iepriecinot tikai vidējā setā. Venusai tā ir gada 19. uzvara "Grand Slam" līmenī, kur viņai nācies samierināties ar diviem zaudētiem fināliem – Melburnā un Vimbldonā. Divkārtējā "US Open" čempione Venusa 12. reizi (8-3) spēlēs "US Open" ceturtdaļfinālā.

ASV astoņniekā pārstāvēs arī Slouna Stīvensa, kura ar identisku rezultātu apspēlēja Jūliju Gērgesu un pirmoreiz sasniedza "US Open" ceturtdaļfinālu. Tas viņai būs trešais "Grand Slam" ceturtdaļfināls, pirmos divus spēlējot 2013. gadā "Australian Open" un Vimbldonā. Stīvensa togad Melburnā tika līdz pusfinālam. Lai to paveiktu arī Ņujorkā, nepieciešama uzvara pār Mariju Šarapovu izslēgušo Anastasiju Sevastovu.

     [+] [-]

, 2017-09-04 10:59, pirms 7 gadiem
Manas simpātijas jau bija spēnietei!
Kvitova jau ir no tām vaidētājām!

     [+] [-]

, 2017-09-04 13:01, pirms 7 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Manas simpātijas jau bija spēnietei!
Kvitova jau ir no tām vaidētājām!
psc, indiāniete ar rīkli bļauj
čehietes ir top meitenes