Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Hjuits piecu setu drāmā izlaiž uzvaru pret Južniju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Hjuits piecu setu drāmā izlaiž uzvaru pret Južniju
Mihails Južnijs
Foto: Reuters/Scanpix

Lielisku iespēju sasniegt savu pirmo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu kopš 2009. gada Vimbldonas otrdien Ņujorkā neizmantoja Austrālijas tenisists Leitons Hjuits. 2001. gada "US Open" čempions piecos setos zaudēja Mihailam Južnijam. Hjuits pēdējo setu zaudēja no 5:2 pārsvara. Vietu labāko astoņniekā nodrošināja arī Novaks Džokovičs, Endijs Marejs un Stanislass Vavrinka.

Pirmais iespējas spēlē neizmantoja Mihails Južnijs, kurš uzvarēja pirmajā setā, bet nākamos divus zaudēja no breika pārsvara. Mišas iespēto vēl iespaidīgāk atkārtoja Leitons Hjuits, kurš bija vadība ar 2-1 pa setiem un 4:1 ceturtajā setā. Šajā setā Hjuits vairs neuzvarēja nevienā geimā. Bet ar to viņam bija par maz – piektais sets tika zaudēts no 5:2 pārsvara! Līdz mačbumbai austrālietis neaizsniedzās. Južnijam tikai otrā uzvara septiņos mačos pret Hjuitu – 6:3, 3:6, 6:7(3), 6:4, 7:5.

31 gadu vecais Južnijs zina, kā gūt panākumus Ņujorkā – "US Open" ceturtdaļfinālā viņš spēlēja arī 2006. un 2010. gadā, abos gadījumos tiekot līdz pusfinālam. Šoreiz to izdarīt būs ļoti grūti, jo Mišas nākamais pretinieks būs reitinga līderis Novaks Džokovičs, kurš 79 minūtēs ar 6:3, 6:0, 6:0 sagrāva Marselu Granoljersu.

Spānis visas iepriekšējās trīs uzvaras guva piecos setos (+ pieci seti dubultspēļu turnīrā) un šodien, protams, neko izdarīt nebija spējīgs. Džokovičs pie serves uzvarēja 25 izspēles pēc kārtas, bet visā mačā servējot zaudēja tikai astoņus punktus. Granoljerss zaudēja spēles pēdējos 13 geimus. Džokovičs ir vienīgais tenisists, kurš šī gada turnīrā vēl nav zaudējis nevienu setu.

Džokovičs sasniedzis 18. "Grand Slam" ceturtdaļfinālu pēc kārtas, tātad atrodas pusceļā līdz Rodžeram Federeram piederošajam rekordam. Pēdējo reizi "Grand Slam" labāko astoņniekā Džokoviča nebija 2009. gadā Parīzē. Novaks "Grand Slam" turnīros tikai divas reizes (26-2) zaudējis 4. kārtā, uzvarot pēdējos 25 mačus. Abi zaudējumi piedzīvoti pirms vairākiem gadiem – 2006. gadā Vimbldonā Mario Ančičam un 2007. gadā Melburnā Federeram.

Visvairāk "Grand Slam" ceturtdaļfinālu pēc kārtas

VTenisistsSk.
1.Rodžers Federers36
2.Džimijs Konorss27
3.Novaks Džokovičs18
4.Ivans Lendls14
5.Bjerns Borgs12

Pagājušā gada čempions Endijs Marejs pasīvi un pavirši aizvadīja pirmo setu pret Denisu Istominu, Uzbekistānas tenisistam zaudējot taibreikā ar 6:7(5). Marejam taibreikā bija 5:4 pārsvars un divreiz jāservē, taču tad sekoja dubultkļūda un sitiens tīklā. Istomins mača astotajā geimā ieguva breiku, bet nervozi izservēt setu nespēja. Pēc zaudēta pirmā seta Marejs sāka spēlēt agresīvāk un izvairījās no pārsteidzoša zaudējuma – 6:7(5), 6:1, 6:4, 6:4.

Marejs par vietu pusfinālā spēkosies ar Stanislasu Vavrinku. Arī viņam četru setu uzvaru – 3:6, 6:1, 7:6(6), 6:2 pār Tomāšu Berdihu. Šveices otrais numurs pret pagājušā gada pusfinālistu veiksmīgi izmantoja taktiku ar "slaisu" spēlēt uz Berdiha "bekhendu". Tas Čehijas tenisa līderim sagādāja lielu diskomfortu.

  +3 [+] [-]

, 2013-09-04 08:21, pirms 11 gadiem
Žēl, ka Hjuits zaudēja, tā tiešām ir drāma izlaist tādu pārsvaru piektajā setā.
Un prieks par Vavrinku - sasita to pinkšķošo čehu

  +1 [+] [-]

, 2013-09-04 08:32, pirms 11 gadiem
Gan jau Stans pakutinaas nervus Endijam, bet Misham jaacensas, lai nav hardaa jaaskraapee sorry..

  +1 [+] [-]

, 2013-09-04 09:21, pirms 11 gadiem
Diezgan neizprotami kā augstas klases spēlētājs kāds ir Hjuīts divos setos pēc kartas izlaiž no rokām uzvaru, esot vadībā 4:1 ceturtajā un 5:2 piektajā setā?! Južnijs neuzvarēja, bet Hjuits uzdāvināja uzvaru Južnijam! Interesanti kā Hjuits pats izskaidro šo muļķīgo zaudējumu? Nervi? Pašpārliecinātība un atslābināšanās pie 4:1 un 5:2, ka uzvara jau rokā? Tas būtu piedodams iesācējam, bet ne bijušam ranga liderim.

  -1 [+] [-]

, 2013-09-04 09:53, pirms 11 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Diezgan neizprotami kā augstas klases spēlētājs kāds ir Hjuīts divos setos pēc kartas izlaiž no rokām uzvaru, esot vadībā 4:1 ceturtajā un 5:2 piektajā setā?! Južnijs neuzvarēja, bet Hjuits uzdāvināja uzvaru Južnijam! Interesanti kā Hjuits pats izskaidro šo muļķīgo zaudējumu? Nervi? Pašpārliecinātība un atslābināšanās pie 4:1 un 5:2, ka uzvara jau rokā? Tas būtu piedodams iesācējam, bet ne bijušam ranga liderim.
abos gadījumos bija viena breika pārsvars, neredzu tur neko apkaunojošu

  +1 [+] [-]

, 2013-09-04 10:08, pirms 11 gadiem
Ceturtā setā Hjuits zaudēja 5 geimus pēc kārtas, tas pats atkārtojās piektajā setā, turklāt viņi abi ir apmēram viena līmeņa spēlētāji! Turklāt kamēt rezultāts bija līdzīgs Hjuits spēlēja ļoti labi, bet kā ieguva 3 geimu pārsvaru, burtiski apstājās, sāka nevajadzīgi steigties un vairākas reizes nospēlēja vienkārši pavirši. Starp citu pats arī spēlēju tenisu un esmu tiesājis daudzas , arī starptautiskas, sacensības.

  +2 [+] [-]

, 2013-09-04 10:19, pirms 11 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Ceturtā setā Hjuits zaudēja 5 geimus pēc kārtas, tas pats atkārtojās piektajā setā, turklāt viņi abi ir apmēram viena līmeņa spēlētāji! Turklāt kamēt rezultāts bija līdzīgs Hjuits spēlēja ļoti labi, bet kā ieguva 3 geimu pārsvaru, burtiski apstājās, sāka nevajadzīgi steigties un vairākas reizes nospēlēja vienkārši pavirši. Starp citu pats arī spēlēju tenisu un esmu tiesājis daudzas , arī starptautiskas, sacensības.
Ja jau saprot tenisu, šis nav 2001. gada Hjūits, kaut šajā turnīrā spēlēja teicami (kur ir R.F?). Južnijam pamatīga rutīna šogad, daudz labu spēļu, nekad nav izgāzies GS u.t.t., u.t.jpr. ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-09-04 10:41, pirms 11 gadiem
Hjuītam nav tādu spēcīgu uzbrukuma sitienu. Abi spēlēja garās izspēles, bet kad Hjuits bija vadībā sāka spēlēt piesardzīgi un praktiski neuzbruka nemaz. Toties Južnijam aizgāja bekhends pa līniju un ar to viņš paņēma visus izšķirošos punktus.

  +2 [+] [-]

, 2013-09-04 11:50, pirms 11 gadiem
Hjuits ceturtā setā pēc 4:1 un piektā pēc 5:2 zaudēja visas savas serves (pavisam četras). Vienreiz tā var gadīties, bet divreiz pēc kārtas? Izlaida viņš Južniju, uzvarētu spēli pakāsa, tā jau sportā reizēm gadās, kā Latvijas jaunajiem basketbolistiem, kuri četrās spēlēs neprata noturēt pārsvaru?!
Ja šis būtu 2001.gada Hjuits, tad viņam ar tādu Južniju vispār nebūtu problēmas. Starp citu krievu komentētājs ļoti objaektīvi komentēja un arī brīnījās kā Hjuits nenoturēja uzvaru!

  -2 [+] [-]

, 2013-09-04 12:30, pirms 11 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Ceturtā setā Hjuits zaudēja 5 geimus pēc kārtas, tas pats atkārtojās piektajā setā, turklāt viņi abi ir apmēram viena līmeņa spēlētāji! Turklāt kamēt rezultāts bija līdzīgs Hjuits spēlēja ļoti labi, bet kā ieguva 3 geimu pārsvaru, burtiski apstājās, sāka nevajadzīgi steigties un vairākas reizes nospēlēja vienkārši pavirši. Starp citu pats arī spēlēju tenisu un esmu tiesājis daudzas , arī starptautiskas, sacensības.
Sorry,nezinu ne tādu spēlētāju,ne tiesnesi....Tavi komentāri visdrīzāk atbilst Tavam spēles līmenim
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-09-04 13:38, pirms 11 gadiem
Jā, Hjuits- Južnijs drāmas cienīgs sižets.Bet Južnijs labā formā, Nolem jāaizmirst "vieglie" mači un jāgatavojas uz pamatīgu cīniņu.Priecājos par Vavrinku.Endijam nervus mazmazdrusciņ jau pakutināja Istomins Protams, Denisam nebija cerību vinnēt visu maču, taču ju 1 paņemts sets - tas ir labi.Endijs bija nikns uz tiesnešiem, arī uz sevi laikam(jo nespēlēja vakar īpaši labi), visu laiku kaut ko neapmierināts "burkšķēja"Taču Istomins , domāju, saprata, ka maču paņemt tāpat neizdosies, vnk izbaudīja šo maču, parādīja sevi, mazliet ,kā mēdz teikt , "spēlēja uz publiku".Pietiekošs gandarījums viņam jau bija uzvara pār Seppi un tikšana 4.kārtā.