Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Vīrusa izplatīšanās dēļ atcelts Igaunijā paredzētais EČ triatlonā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Vīrusa izplatīšanās dēļ atcelts Igaunijā paredzētais EČ triatlonā
Foto: Latvijas Triatlona federācija

Augusta beigās Igaunijā, Tartu bija paredzēts risināties Eiropas čempionātam triatlonā, taču tagad organizatori ziņo, ka Covid-19 izplatības un ar to saistīto ierobežojumu dēļ pasākums tiks atcelts pavisam.

Sākotnēji Eiropas čempionāts bija paredzēts jūlijā, taču tad to pārcēla uz augusta beigām. Eiropas Triatlona savienība (ETS) ziņo, ka Eiropā pieaugošā Covid-19 izplatība un tai pakārtotie ierobežojumi likuši pieņemt lēmumu čempionātu atcelt pavisam.

Kā atklāja ETS prezidents Renato Bertrandi, šī ir pirmā reize 35 gadu laikā, kad nākas atcelt Eiropas čempionātu. ''Šo lēmumu paziņojam ar smagu sirdi. Ceram, ka Igaunija pieteiksies rīkot sacensības arī nākamgad,'' saka Bertrandi.

Organizatori savā paziņojumā skaidro, ka, pastiprinoties ceļošanas ierobežojumiem, daudzu valstu sportistiem nebūs iespējas nokļūt Igaunijā, līdz ar to zūd konkurences faktors. Tāpat minēts, ka Covid-19 saslimšanas gadījumu pieaugums Eiropā varētu nozīmēt vēlāku lēmuma pieņemšanu, kas iegrieztu lielāku robu gatavošanās procesā.

Izmantotie resursi:
https://europe.triathlon.org/news/a...